Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego - dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Wielkie Oczy.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wielkich Oczach ogłasza przetarg

  • Adres: 37-627 Wielkie Oczy, Ul. Leśna 2
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 631 01 92 , fax. 16 631 01 92
  • Data zamieszczenia: 2014-03-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wielkich Oczach
    Ul. Leśna 2 2
    37-627 Wielkie Oczy, woj. podkarpackie
    tel. 16 631 01 92, fax. 16 631 01 92
    REGON: 65155421400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jo.wielkieoczy.bip.gmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego - dla dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Wielkie Oczy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego - w dniach, w których odbywać się będzie nauka, dla uczniów Zespołu Szkół Publicznych w Łukawcu i uczniów Zespołu Szkół Publicznych w Wielkich Oczach. Szacunkowa liczba uczniów objętych dożywianiem - 90. Określona przez Zamawiającego liczba dzieci objętych posiłkiem jest wartością prognozowaną, ustaloną na podstawie liczby dzieci dożywianych w roku 2013 i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia. Wymagany okres dożywiania uczniów: Rozpoczęcie: po podpisaniu umowy, nie wcześniej niż 01-04-2014 r. Zakończenie: 31-12-2014 r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Dostawa posiłku w godzinach: od godz. 9:30 do godz. 10:00 - Zespół Szkół Publicznych w Wielkich Oczach od godz.10:30 do godz. 11:00 - Zespół Szkół Publicznych w Łukawcu. 1. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć: - zupy regeneracyjne (2 razy w tygodniu - poniedziałek i środa), - drugie danie mięsne (2 razy w tygodniu - wtorek i czwartek) - drugie danie jarskie (1 raz w tygodniu - piątek) 2. Waga-objętość posiłków: 2.1. Zupa 450 g + 50g pieczywo 2.2. Drugie danie mięsne: - mięso lub ryba - 100 g - ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g - surówki, jarzyny - 100 g - herbata, kompot lub sok - 150 ml. 2.3. Drugie danie jarskie: np. naleśnik - 2 szt, racuchy - 3 szt, placki ziemniaczane - 300g, pierogi 6 szt, ryż z jabłkami lub bitą śmietaną, makaron z serem, łazanki, kluski śląskie - 300g, itp. - herbata, kompot lub sok - 150 ml. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wykonawca będzie podawał miesięczny jadłospis do wiadomości kierownika GOPS w Wielkich Oczach oraz dyrektorów szkół, najpóźniej pierwszego dnia miesiąca, w którym obowiązuje. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Sposób przygotowania posiłków oraz ich transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 z późn. zm.), Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia jednorazowych naczyń i sztućców oraz do wydawania posiłków oraz sprzątnięcia zużytych naczyń. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych, - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, - stosowanie mięsa drobiowego, - stosowanie ryb, - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka wykonawcy przy współpracy ze służbami sanitarno - epidemiologicznymi. Należność za usługę będzie płatna przelewem na konto Wykonawcy w terminie nie dłuższym, niż 14 dni od daty złożenia bezusterkowej faktury (rachunku). Ustalenie należności za zrealizowane usługi następować będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków potwierdzonych przez dyrektora szkoły wykazem żywionych dzieci oraz liczbą wydanych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku, gdy posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jo.wielkieoczy.bip.gmina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach