Komenda Wojewódzka Policji z siedzibą w Radomiu ogłasza przetarg
- Adres: 26-600 Radom, ul. 11 Listopada 37/59
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 48 3453103 , fax. 48 3452002
- Data zamieszczenia: 2014-10-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji z siedzibą w Radomiu
ul. 11 Listopada 37/59 37/59
26-600 Radom, woj. mazowieckie
tel. 48 3453103, fax. 48 3452002
REGON: 67089737900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mazowiecka.policja.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla zatrzymanych w pomieszczeniach dla osób zatrzymanych - nr postępowania 101/14 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków dla zatrzymanych w pomieszczeniach dla osób zatrzymanych. Dzienne stawki żywnościowe dla osób zatrzymanych podlegają podziałowi wg następujących kryteriów: -śniadanie w godzinach 7.00-8.00 w ilości odpowiadającej 30% wartości energetycznej posiłków -obiad w godzinach 12.00- 14.00 w ilości odpowiadającej 40% wartości energetycznej posiłków -kolacja w godzinach 18.00- 19.00 w ilości odpowiadającej 30% wartości energetycznej posiłków. W ramach zamówienia przewiduje się wydawanie trzy razy dziennie posiłków (śniadanie, obiad, kolacja) w tym co najmniej jednego gorącego, przygotowane według stawek obowiązujących w przepisach resortowych, określających wartość surowca użytego do ich przygotowania, tj.: Zatrzymani -posiłki dla osób zatrzymanych norma 60 % Sz o wartości energetycznej nie mniejszej niż 2600 kcal - 8,90 zł, -posiłki dla kobiet w ciąży i osób w wieku poniżej 18 lat norma 75% SZ o wartości energetycznej nie mniejszej niż 3200 kcal - 11,12 zł Koszt przyrządzania łącznie z naliczonym podatkiem VAT dla posiłków ustala się procentowo do wartości surowców użytych do ich przygotowania. Wysokość marży jaką Wykonawca zaoferuje nie może przekroczyć 100% kosztu surowca (wsadu) do przygotowania posiłków wg. ww. stawek. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany stawek (wartości surowca), o których mowa we wzorze Umowy § 2 oraz ich podziału o którym mowa w § 3 wzoru Umowy w terminie 7 dni od dnia otrzymania informacji przez Zamawiającego o zmianie stawki. Nowa stawka (wartości surowca) obowiązywać będzie od 1-go dnia następnego miesiąca po miesiącu w którym Wykonawca otrzymał informacje o zmianie stawki. Wykonanie usługi następować będzie na podstawie telefonicznej informacji Zamawiającego dotyczącej ilości osób żywionych (pełnoletnich, nieletnich i kobiet w ciąży) na dwie godziny przed dostarczeniem każdego posiłku, a następnie potwierdzenia tej informacji w formie pisemnej. Posiłki muszą być dostarczane we wszystkie dni tygodnia , również w dni ustawowo wolne od pracy i w święta, na koszt wykonawcy w naczyniach jednorazowych zapewniających właściwą ochronę, odpowiednią temperaturę oraz porcjowanie, a przechowywane w nich posiłki powinny być gotowe do wydania osobom zatrzymanym wraz ze sztućcami jednorazowymi (bez widelca i noża). Zadanie nr 1 KPP Garwolin; Zadanie nr 2 KPP Żyrardów ; Zadanie nr 3 KPP Żuromin; Zadanie nr 4 KPP Sokołów Podlaski; Zadanie nr 5 KMP Siedlce; Zadanie nr 6 KPP Grójec; Zadanie nr 7 KPP Kozienice; Zadanie nr 8 KPP Lipsko; Zadanie nr 9 KPP Węgrów; Zadanie nr 10 KPP Mława; Zadanie nr 11 KMP Płock; Zadanie nr 12 KPP Gostynin; Zadanie nr 13 KPP Sierpc; Zadanie nr 14 KPP Płońsk; Zadanie nr 15 KPP Przysucha; Zadanie nr 16 KPP Zwoleń. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.mazowiecka.policja.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24