Dom Pomocy Społecznej im. Św. Jana Pawła II ogłasza przetarg
- Adres: 20-577 Lublin, ul. Ametystowa
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 4665588 , fax. 81 4665588 wew. 12
- Data zamieszczenia: 2016-11-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. Św. Jana Pawła II
ul. Ametystowa 22
20-577 Lublin, woj. lubelskie
tel. 81 4665588, fax. 81 4665588 wew. 12
REGON: 06062824600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Św. Jana Pawła II. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia publicznego jest ,,Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Św. Jana Pawła II” tj. 17 472 (48 x 364) porcji całodziennego wyżywienia obejmującego śniadania, obiady dwudaniowe z napojem i deserem oraz kolacje. Liczba osób żywionych nie jest stała, może zmieniać się okresowo ze względu na wyjazdy, urlopy, pobyty w szpitalach i tym podobne. Może ona także ulec zmniejszeniu. Mieszkańcy powinni przez całą dobę mieć dostęp do podstawowych produktów żywnościowych i napojów (chleb, dżem lub ser, masło, herbata). Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco ze świeżych produktów zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Dostawy posiłków odbywać się będą regularnie 3 razy dziennie transportem Wykonawcy w jego pojemnikach i termosach. Temperatura posiłków w chwili dostarczenia do pomieszczeń dystrybucji Zamawiającego musi wynosić: dla zupy minimum 83°C, drugiego dania minimum 75°C, napoje gorące - minimum 83°C, dla posiłków zimnych (sałatki, pasty, surówki, sery, wędliny itp.) max. 4 C. Posiłki dla mieszkańców winny być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia:--śniadanie - godz. 7.00 - 7.30 - obiad - godz. 12.00 - 12.30- kolacja - godz. 16.30 -17.00.Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet zgodnie z zaleceniem lekarza oraz kaloryczności. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach: dieta ogólna, dieta ogólna bezmleczna, dieta papkowata, dieta trzustkowa, dieta cukrzycowa, dieta cukrzycowa bezmleczna, dieta wątrobowa, dieta wątrobowa bezmleczna, dieta bogato resztkowa niskokaloryczna, dodatek żywieniowy do diet – 48 osób.Dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ustala się dzienną normę kaloryczności 2.500 kcal, z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/- ) 5 %. W przypadku diety cukrzycowej oraz diety trzustkowej wartość energetyczna nie może przekraczać 2.200 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/- ) 5%. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm Żywieniowych z uwzględnieniem niezbędnych składników pokarmowych (wartości odżywczych). Przez dodatek żywieniowy Zamawiający rozumie podstawowe produkty żywnościowe i napoje dla diety ogólnej, a w przypadku innych diet zgodnie ze wskazaniami lekarza. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym
Dodano: 2024-06-12 - Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
Dodano: 2024-05-07 - Zakup usługi żywienia dla osób zatrzymanych w PDOZ KMP w Białej Podlaskiej, PDOZ KPP w Biłgoraju, PDOZ KPP w Krasnymstawie, osób przebywających w Policyjnej Izbie Dziecka ...
Dodano: 2024-04-26 - Świadczenie usługi cateringowej obejmującej całodzienne wyżywienie dla uczestników kursów i szkoleń w ramach projektu „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w Łukowie”
Dodano: 2024-02-27 - Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie
Dodano: 2024-02-19 - Świadczenie usług gastronomicznych i cateringowych dla Ośrodka Edukacji Ekologicznej ”Lasy Janowskie” na bazie wydzierżawianych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem
Dodano: 2024-02-01 - "Świadczenie usługi cateringowej podzielonej na części"
Dodano: 2023-12-22 - „Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. Roba Inja w Świdniku’’
Dodano: 2023-12-18 - Dostawa posiłków – usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Seniorów w Biłgoraju
Dodano: 2023-12-14 - Zapewnienie jednego gorącego posiłku składającego się z dwóch dań i napoju dla uczniów/dzieci objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Chełmie w 2024 roku
Dodano: 2023-12-14