Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 74-115 Nowe Czarnowo, Nowe Czarnowo 66
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 914040050
  • Data zamieszczenia: 2022-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ
    Nowe Czarnowo 66
    74-115 Nowe Czarnowo, woj. zachodniopomorskie
    tel. 914040050
    REGON: 001071261
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpsnczarnowo.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług, polegających na przygotowaniu i dostarczaniu całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie, Gmina Gryfino.2. Usługa ta w szczególności obejmuje:1) Przygotowanie posiłków dla 120 mieszkańców zamieszkujących 7 Domów Rodzinnych z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.2) Dostarczanie posiłków odpowiednim transportem w hermetycznych pojemnikach, termosach lub w innym systemie zapewniającym czystość i szczelność mikrobiologiczną oraz termiczną oznaczonych numerem Domu Rodzinnego, rodzajem diety oraz ilością porcji, do miejsca wyznaczonego przez Zamawiającego.3) Odbiór brudnych pojemników z miejsca wyznaczonego przez Zmawiającego.4) Odbiór odpadów pokonsumpcyjnych we własnych, dostarczonych wcześniej pojemnikach.5) Zmywanie i dezynfekcję pojemników służących do przechowywania, przewozu i podawania żywności, zgodnie z przepisami sanitarno – epidemiologicznymi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (art. 114 ust. 1 ustawy PZP).2) Posiadają doświadczenie oraz potencjał techniczny do realizacji przedmiotu zamówienia (art. 116 ust. 1 ustawy PZP).3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zmówienia (art. 115 ust. 1 ustawy PZP).4) Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 oraz art. 109 ustawy PZP.2. O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy PZP, dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada opinię właściwego inspektora sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności objętej niniejszym zamówieniem – z treści dokumentu musi jasno wynikać, że Wykonawca może produkować i obracać żywnością, czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę co najmniej 350 000,00 zł.4) zdolności technicznej lub zawodowej;Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada wymagane zdolności techniczne lub zawodowe zapewniające należyte wykonanie zamówienia, jeżeli Wykonawca wykaże, że:a) wykonał (zakończył wykonywanie) należycie w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej dwie usługi obejmujące usługę całodziennego kompleksowego żywienia w podmiotach leczniczych lub opiekuńczych o wartości nie mniejszej niż 350 000,00 zł. brutto każda, wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie.b) dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym przez odpowiedniego inspektora sanitarnego;c) będzie dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj.:− dietetykiem, rozumianym jako osoba posiadająca wykształcenie wyższe kierunkowe oraz co najmniej 3 – letnie doświadczenie w żywieniu zbiorowym w zakładach opieki zdrowotnej/szpitalach/zakładach opiekuńczo – leczniczych/domach pomocy społecznej/domach opieki.− kucharzem, rozumianym jako osoba legitymująca się wykształceniem o profilu związanym z gastronomią, posiadająca co najmniej 3 – letnie doświadczenie w żywieniu zbiorowym w zakładach opieki zdrowotnej/szpitalach/zakładach opiekuńczo – leczniczych/domach pomocy społecznej/domach opieki.Strona 5 z 20d) dysponuje aktualnymi książeczkami zdrowia - sanitarno-epidemiologicznymi dla pracowników zatrudnionych do realizacji zamówienia.Wykonawca składający ofertę zobowiązuje się w przypadku podpisania umowy, do skierowania do pracy osoby odpowiadającej wyżej wskazanym wymogom.W przypadkach losowych wykluczających pracę osoby wskazanej w ofercie Wykonawca będzie zobowiązany do zatrudnienia osoby o kwalifikacjach zawodowych i wykształceniu odpowiadającym warunkom SWZ.Wykonawca zobowiązany jest również zapewnić odpowiedni skład osobowy, niezbędny do właściwego zrealizowania przedmiotu zamówienia.e) kuchnia, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego, będzie w dyspozycji Wykonawcy przez cały okres świadczenia usługi, tj. co najmniej 12 miesięcy od daty rozpoczęcia świadczenia usług.Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca załączy do swojej oferty stosowny dokument potwierdzający ten fakt (np.: kopia umowy najmu/dzierżawy/użyczenia, porozumienie, itp.).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-11-30

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach