Gmina Sieniawa ogłasza przetarg
- Adres: 37-530 Sieniawa, Rynek 1
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 016 6227301 , fax. 016 6227301
- Data zamieszczenia: 2011-08-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Sieniawa
Rynek 1 1
37-530 Sieniawa, woj. podkarpackie
tel. 016 6227301, fax. 016 6227301
REGON: 65090057100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sieniawa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Opis przedmiotu zamówienia 1. Gmina Sieniawa z/s w Sieniawie zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie obiadów 2-daniowych (zupa, drugie danie) i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów jednodaniowych i napoju do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialne w Czercach, Szkoły Podstawowej w Czerwonej Woli, Szkoły Podstawowej w Rudce, Szkoły Podstawowej w Wylewie. Obiady wydawane będą w dni nauki szkolnej - od poniedziałku do piątku. 1. Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć (trzy razy w tygodniu drugie danie - poniedziałek, środka, piątek; dwa razy w tygodniu pożywna zupa- wtorek, czwartek). Pod pojęciem pożywna zupa należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą tez stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Obiady powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: zupa 400 g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g, mięso lub ryba - 100g, surówka lub jarzyny - 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne - 200g, napój ( kompot / herbata) - 200 ml. Wykonawca w pierwszym dniu każdego miesiąca będzie dostarczał miesięczny jadłospis do Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieniawie, oraz do Dyrektorów szkół, w których prowadzone jest dożywianie. 3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, wydawania i dostarczania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 4. Wykonawca gwarantuje wysoką jakość dostarczanego produktu, terminowość dostaw oraz zgodność z obowiązującymi normami i wymogami sanitarnymi. 5. Wykonawca zabezpiecza własny środek transportu oraz naczynia do wydawania posiłków w przypadku takiej konieczności. Długość tras dowozu posiłków wynosi : - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Dobrej - Sieniawa = 14 km, - Sieniawa - Szkoła Filialna w Czercach - Sieniawa = 12 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Czerwonej Woli - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Rudce - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Wylewie - Sieniawa = 4 km. 6. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nie objętym niniejszym zamówieniem w cenie równej jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga mniesienia wadim
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.zetorzeszow.eu/umigsieniawa/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia
Dodano: 2016-07-19 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie
Dodano: 2016-07-13 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa
Dodano: 2016-06-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia.
Dodano: 2016-06-27 - Usługa cateringowa dla wychowanków internatu przy RCEZ w Nisku
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2016/2018
Dodano: 2016-05-13 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-09 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-04-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2016-03-08 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2015-12-16