Gmina Sieniawa ogłasza przetarg
- Adres: 37-530 Sieniawa, Rynek 1
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 016 6227301 , fax. 016 6227301
- Data zamieszczenia: 2010-08-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Sieniawa
Rynek 1 1
37-530 Sieniawa, woj. podkarpackie
tel. 016 6227301, fax. 016 6227301
REGON: 65090057100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sieniawa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Gmina Sieniawa zs w Sieniawie zaprasza do wzięcia udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie obiadów 3-daniowych (zupa, drugie danie, napój) dla uczniów Szkoły Podstawowej w Sieniawie, Gimnazjum w Sieniawie, Zespołu Szkół w Sieniawie w stołówce Szkoły Podstawowej w Sieniawie oraz przygotowywanie, dowóz i wydawanie obiadów jednodaniowych do Szkoły Podstawowej w Dobrej, Szkoły Filialnej w Czercach, Szkoły Podstawowej w Czerwonej Woli, Szkoły Podstawowej w Rudce, Szkoły Podstawowej w Wylewie. 3. Obiady powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym. W przeciągu jednej dekady powinny odpowiadać następującym kryteriom: - zawartość energii powinna wynosić ok. 850 kcal; - udział energii z białka powinien wynosić nie mniej niż 12% wartości energetycznej posiłku; - udział białka zwierzęcego powinien stanowić średnio 50% ogólnej ilości białka zawartego w posiłku; - udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%. 4. Zupy - należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem, lub mąką, sporadycznie zasmażką. Przeciętna waga 1 porcji zupy - 400g. 5. Drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób), produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski, itp.) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane). 6. Napój - w ilości 200 ml (kompot, herbata). 7. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: - stosowanie tłuszczów roślinnych; - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; - umiarkowane stosowanie mięsa (czerwonego); - stosowanie mięsa drobiowego; - stosowanie ryb; - umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. 8. Obiady dowożone jednodaniowe, zamiennie w takiej samej ilości zupa o zwiększonej kaloryczności z pieczywem i drugie danie bez napoju. Wykonawca zabezpiecza własny środek transportu oraz naczynia do wydawania posiłków w przypadku takiej konieczności. Długość tras dowozu posiłków wynosi : - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Dobrej - Sieniawa = 14 km, - Sieniawa - Szkoła Filialna w Czercach - Sieniawa = 12 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Czerwonej Woli - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Rudce - Sieniawa = 20 km, - Sieniawa - Szkoła Podstawowa w Wylewie - Sieniawa = 4 km. 9. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nie objętym niniejszym zamówieniem w cenie równej jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki). CPV - 55523100-3 usługi w zakresie posiłków szkolnych 55524000-9 usługi dostarczania posiłków szkolnych 55321000-6 usługi przygotowania posiłków 3. WARUNKI PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW: 1. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania wszystkich posiłków objętych przedmiotem zamówienia w pomieszczeniach kuchennych o powierzchni 39,75 m2 budynku Szkoły Podstawowej w Sieniawie, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do ich przygotowania i wydawania. Wykonawcy ww pomieszczenie wraz z wyposażeniem włącznie z urządzeniami zostanie udostępnione nieodpłatnie. Wykonawca zobowiązany jest do wykorzystywania lokalu wraz z wyposażeniem i urządzeniami zgodnie z przeznaczeniem na działalność będącą przedmiotem zamówienia. Pomieszczenie kuchenne wraz z wyposażeniem i urządzeniami będzie przekazane nieodpłatnie. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność materialną za oddane w użytkowanie pomieszczenia i wyposażenie tych pomieszczeń. Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno - sanitarnych podczas przygotowywania, transportu, wydawania posiłków oraz po ich wydaniu, w placówkach oświatowych, w których prowadzone jest dożywianie. Wykonawca zobowiązany jest do zawarcia umowy na odbiór i unieszkodliwianie odpadów pokonsumpcyjnych. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Harmonogram dostarczania oraz miejsce wydawania posiłków Wykonawca ustali bezpośrednio z Dyrektorami poszczególnych Szkół. Dożywianiem objęte będą dzieci zakwalifikowane do tej formy pomocy przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieniawie. Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu, energii elektrycznej, zimnej i ciepłej wody, zgodnie ze wskazaniem liczników oraz koszty wywozu nieczystości stałych. 2. Przewidywana ilość posiłków dofinansowywanych przez Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieniawie wynosi: - pełnych obiadów - około 135 dziennie, - ? pełnej porcji - około 20 dziennie, - obiadów jednodaniowych - około 145 dziennie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby obiadów w zależności od liczby dzieci które kwalifikują się na dofinansowanie. Dzienny koszt pełnego obiadu nie może przekraczać 4,00 zł. netto na osobę. Dzienny koszt ? porcji obiadu nie może przekroczyć 50% kwoty pełnego obiadu. Dzienny koszt obiadu jednodaniowego nie może przekroczyć 80% kwoty pełnego obiadu. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.zetorzeszow.eu/umigsieniawa/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia
Dodano: 2016-07-19 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Wielopole Skrzyńskie
Dodano: 2016-07-13 - Przygotowanie, dowóz i wydawanie obiadów w placówkach oświatowych na terenie Miasta i Gminy Sieniawa
Dodano: 2016-06-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia.
Dodano: 2016-06-27 - Usługa cateringowa dla wychowanków internatu przy RCEZ w Nisku
Dodano: 2016-06-22 - Przygotowanie, wydanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2016/2018
Dodano: 2016-05-13 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-05-09 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do Przedszkola Samorządowego w Wiśniowej oraz dla uczniów szkół z terenu Gminy Wiśniowa w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-04-14 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2016-03-08 - Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 3 w Ropczycach
Dodano: 2015-12-16