Przetargi.pl
Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 20142015

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach ogłasza przetarg

  • Adres: 12-114 Rozogi, ul. 22 Lipca 22
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 722 69 32 , fax. 89 722 66 22
  • Data zamieszczenia: 2014-08-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach
    ul. 22 Lipca 22 22
    12-114 Rozogi, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 722 69 32, fax. 89 722 66 22
    REGON: 55044338400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsrozogi.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 20142015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 02.09.2014 r. do 26.06.2015 r., w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi:a) Szkoła Podstawowa w Klonie wraz z oddziałami przedszkolnymi grupa 3-4-latków oraz grupa 5-6-latków: - uczniowie : 80 osób -dzieci przedszkolne : 22 osób b) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach - uczniowie : 68 osoby, - dzieci przedszkolne: 32 osoby, c) Zespół Szkół w Rozogach - dotyczy Oddziału Gimnazjum w Dąbrowach oraz w Klonie: - uczniowie z Gimnazjum w Klonie : 30 osoby - uczniowie z Gimnazjum w Dąbrowach -35 osoby.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 50.196 posiłków, z tego: 40.044 obiadów dla uczniów szkół i 10.152 śniadań oraz pełnych obiadów - tzw. całodzienne wyżywienie, wydawanych dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 267 w tym sztuk, w tym ok. 54 posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 213 posiłków dla uczniów w szkołach x 188 dni żywieniowych. 4. Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a) trzy razy w tygodniu zupa poniedziałek, środa, piątek b) dwa razy w tygodniu drugie danie wtorek, czwartek 5. Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie a. zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochowa z połówek grochu, zacierkowa, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b. drugie danie składające się z: - mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. ; - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml. - jeden raz w tygodniu (jednakże nie co tydzień) drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów. 6. Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie żywienia całodziennego. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie: a) pierwsze śniadanie składające się z : - zupa mleczna (np. makaron, płatki kukurydziane, płatki owsiane, płatki zbożowe, kluski lane, kasza manna, ryż o gramaturze 25-30 g + mleko 3,52 % w ilości 200 ml.) lub napój mleczny 200 ml (kakao lub mleko). - kanapki składające się z: pieczywo mieszane chleb (35 g.) lub bułka (50 g.) z masłem (10 g.) i dodatkami: wędliny, pasty serowe, ser żółty, jajka, dżem, kiełbaski na ciepło; ogórki zielone, pomidory, sałata, - herbata z cytryną i cukrem, lub herbata owocowa (200 ml) - owoc lub warzywo b) pełny obiad w formie zupy, drugiego dania oraz kompotu, składający się z: - zupy ugotowanej na mięsie w ilości 350 ml + 2 kromki chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochowa z połówek grochu, zacierkowa, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), - mięsa lub ryby (filet bez ości) o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g.; - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml - jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety - w ilości 400 gramów (jednakże nie co tydzień) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://rozogi-ug.bip-wm.pl, lub www.gopsrozogi.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach