Bursa Regionalna ogłasza przetarg
- Adres: 07-410 Ostrołęka, Ul. Traugutta 9a
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 29 7602801 , fax. 29 7602801
- Data zamieszczenia: 2015-07-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Bursa Regionalna
Ul. Traugutta 9a 9a
07-410 Ostrołęka, woj. mazowieckie
tel. 29 7602801, fax. 29 7602801
REGON: 14248502000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bursa.ostroleka.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: bursa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla wychowanków Bursy Regionalnej przy ulicy Traugutta 9a w Ostrołęce - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i wydawanie posiłków dla wychowanków Bursy Regionalnej w Ostrołęce, ul. Traugutta 9a. w okresie od 02.09.2015 r. do 22.12.2015 r. Przygotowanie i wydawanie posiłków odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku w dniach nauki szkolnej z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć dydaktycznych. Szczegóły zamówienia: a)Całodzienne wyżywienie dla około 180 wychowanków; Liczba wychowanków korzystających z wyżywienia może ulec zmianie w ciągu obowiązywania umowy. b) Wydawanie posiłków w dniach: poniedziałek: obiad, kolacja; wtorek - czwartek: śniadanie, obiad, kolacja; piątek: śniadanie, obiad, w godzinach: 6.30- 8.30 śniadanie; 12.30 - 17.00 obiad; 18.00- 20.30 kolacja; c) Na poszczególne posiłki powinny składać się: śniadanie: pieczywo mieszane, wędliny, sery, twarożki, pasty jajeczne, z wędzonych ryb, itp., owoce lub warzywa (np.: ogórek, pomidor, rzodkiewka), masło, dżem, powidła, miód, itp., obiad: posiłek składa się z zupy i drugiego dania, całotygodniowy jadłospis musi uwzględniać minimum trzy obiady mięsne, w ramach tzw. drugiego dania z uwzględnieniem mięsa wieprzowego, drobiowego i wołowego, jeden obiad z rybą, jeden obiad bezmięsny. kolacja: pieczywo mieszane, masło, wędliny, sery, 2 x w tygodniu ciepłe kolacje (np.: bigos, fasolka po bretońsku, spaghetti, itp.). e) Szczegółowy jadłospis ustalany będzie na okres co najmniej 5 dni przez Wykonawcę i przedstawiony do zaakceptowania Zamawiającemu. Jadłospis uwzględniać musi zróżnicowanie posiłków, ich kaloryczność i gramaturę. Wykonawca przedstawi jadłospis na 4 tygodnie w oparciu o podany przez Zamawiającego przykładowy jadłospis stanowiący załącznik do niniejszej specyfikacji. f) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki wg obowiązujących norm żywieniowych; g) Posiłki muszą spełniać wymagania Ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych i żywienia; h) Wykonawca dostarczy wyżywienie do siedziby Zamawiającego transportem na własny koszt i ryzyko, w odpowiednich pojemnikach, będących w jego dyspozycji , przystosowanych do przewozu żywności, zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury; i) Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzenia bazy lokalowej i warunków w jakich wykonawca przygotowuje wyżywienie. Wykonawcy ubiegający się o zamówienie muszą spełniać wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; i Ustawie z dnia 28 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia; j)Wykonawca będzie miał do dyspozycji dwa pomieszczenia o łącznej powierzchni 27,60 m2 sanitariat oraz w czasie wydawania posiłków stołówkę. Wykonawca jest zobowiązany dbać o czystość i właściwy stan sanitarny wymienionych pomieszczeń; k) Korzystanie z pomieszczeń wymienionych w pkt. j jest możliwe od poniedziałku do piątku; korzystanie w weekendy oraz w czasie wakacji i przerw świątecznych jest możliwe wyłącznie po uzgodnieniu tego faktu z Zamawiającym. l)Wykonawca musi posiadać zastawę stołową, na której będzie podawał posiłki. Zmywanie zastawy stołowej odbywać się będzie w siedzibie Wykonawcy. ł)Pracownicy Wykonawcy bezpośrednio zatrudnieni w procesie przygotowywania i wydawania posiłków muszą posiadać aktualne książeczki do celów sanepidu oraz posiadać estetyczną odzież roboczą. m)Zamawiający będzie składał miesięczne zamówienia i na bieżąco aktualizował ilość zamawianych posiłków. Posiłki wydawane będą wychowankom przez Wykonawcę nieodpłatnie na podstawie kart żywieniowych sporządzonych przez Zamawiającego; Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Posiłki powinny być sporządzane i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Powinny być przygotowywane z uwzględnieniem norm żywieniowych o wysokiej wartości odżywczej . Należy unikać częstego powtarzania tych samych potraw. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bursa.ostroleka.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24