Przetargi.pl
Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz Przygotowanie i dostarczenie posiłków: zupa z pieczywem w ramach wieloletniego programu Posiłek w szkole i domu - catering

Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Oleśnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 56-400 Oleśnica, Kleeberga 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Oleśnicy
    Kleeberga 4
    56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie
    REGON: 386734384
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz Przygotowanie i dostarczenie posiłków: zupa z pieczywem w ramach wieloletniego programu Posiłek w szkole i domu - catering
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest „Przygotowanie, dostawa i wydawanie posiłków dla dzieci przedszkolnych w Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 1 w Oleśnicy, ul. Kleeberga 4, w ilości szacunkowej 226 szt. dziennie”2.Przygotowane posiłki winny składać się ze śniadania, obiadu (zupy, II dania i napoju) oraz podwieczorku. Przewidywana dzienna szacunkowa ilość posiłków wynosi ok. 226 porcji. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). Szacunkowa łączna ilość wydawanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi ok. 18 756 posiłków.3. Posiłki będą wydawane w okresie od 01.09.2022 r. do końca 31.12.2023 r. w pomieszczeniach wskazanych przez Dyrektora szkoły. Cena ofertowa usługi ma obejmować w szczególności zakup produktów, przygotowanie posiłków (śniadanie+obiad+podwieczorek) i transport do placówki przez przygotowującego posiłki, wydawanie posiłków, zapewnienie zastawy stołowej, mycie naczyń, sztućców poza terenem szkoły /zamawiający nie posiada swojego sprzętu/ w warunkach sanitarnych zapewniających bezpieczeństwo zdrowotne przygotowywanych i wydawanych posiłków oraz wywóz resztek pokarmowych.4. Wykonawca jest bezpośrednio odpowiedzialny za stan higieniczno–sanitarny sprzętu wykorzystanego do wykonania zamówienia.5. Ilość posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków wg zamówień Zamawiającego – nie stanowi to zmiany umowy i nie wymaga aneksu. Informację o przewidzianej liczbie śniadań, obiadów i podwieczorków na dany dzień Zamawiający przekaże Wykonawcy telefonicznie lub mailem poprzedniego dnia, do godz. 12:006.Wynagrodzenie Wykonawcy będzie określane na podstawie ilościowego rozliczenia rzeczywiście wydanych posiłków.7. Posiłki dostarczane będą codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych od zajęć edukacyjnych. Posiłki będą wydawane w godzinach ustalonych z Dyrektorem szkoły, z tym, że :- śniadania do godz. 8.30-obiad do godz. 12.30-podwieczorek do godz. 13.00Po uzgodnieniu z Zamawiającym dopuszcza się dostarczanie obiadu razem z podwieczorkiem, jeśli składa się on z produktów, które umożliwiają wydanie go w późniejszej godzinie.W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy przedszkola, dostawa posiłków odbędzie się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie posiłków: zupa z pieczywem w ramach wieloletniego programu „Posiłek w szkole i domu” w formie usługi cateringowej do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 1 w Oleśnicy w okresie wrzesień 2023 r.– grudzień 2023 r., co stanowi około 78 dni żywieniowych.2. Miejsce świadczenia usługi: Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Oleśnicy, ul. Kleeberga 4, 56-400 Oleśnica.3. Ilość zamawianych posiłków dziennie szacuje się na ok. 200, łącznie w okresie zamówienia około 15 600,00 posiłków4. Ogółem planowana liczba dzieci objętych dożywianiem: 200 uczniów. Podana liczba uczniów korzystających z dożywiania jest liczbą orientacyjną, ponieważ będzie uzależniona od liczby złożonych wniosków.5. Zastrzega się możliwość zwiększenia ilości dostarczanych posiłków. Minimalna ilość dostarczanych posiłków to jeden.6. W sytuacji zmniejszenia liczby dzieci objętej dożywianiem (np. rezygnacja ucznia z dożywiania) Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między liczbą wskazaną w zapytaniu ofertowym, a liczbą rzeczywiście zrealizowaną przez Wykonawcę.7. Zwiększenie bądź zmniejszenie liczby dożywianych uczniów nie będzie powodować zmiany ceny jednostkowej posiłku. Wykonawca o powyższych zmianach zostanie powiadomiony z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem. Zmiany te nie wymagają aneksu do umowy.8. Usługa świadczona będzie w dni nauki szkolnej przewidzianej organizacją roku szkolnego określonego przez Ministra Edukacji i Nauki oraz zmianami ustalonymi stosownymi przepisami prawa w tym zakresie, decyzjami dyrektorów szkół.9. W sytuacji zmniejszenia liczby dni świadczenia usługi z tytułu zmiany organizacji pracy placówek oświatowych Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za gotowość świadczenia usługi.10. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.11. Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży zgodnie Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U z 2016 r. poz. 1154) i być sporządzane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej oraz przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz przepisami wykonawczymi do tej ustawy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 ze zm.).Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach