Przetargi.pl
przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia i Współuzależnienia w Giżycku w latach 2016 - 2020.

Szpital Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 11-600 Węgorzewo, ul. J. Bema 24
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0874272766 w. 130 , fax. 087 4272785
  • Data zamieszczenia: 2016-03-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Psychiatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. J. Bema 24 24
    11-600 Węgorzewo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0874272766 w. 130, fax. 087 4272785
    REGON: 79024095600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spspzozwegorzewo.republika.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych produktów i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego dla hospitalizowanych pacjentów Wojewódzkiego Ośrodka Terapii Uzależnienia i Współuzależnienia w Giżycku w latach 2016 - 2020.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i przekazanie posiłków na oddziały szpitalne, na bazie własnych posiłków i z wykorzystaniem własnego zaplecza kuchennego (pomieszczeń kuchennych, sprzętu i urządzeń kuchennych). 2. Komplet naczyń, sztućców, naczyń do picia wielokrotnego użytku, do porcjowania i spożywania posiłków zapewnia Zamawiający. 3. Dostarczane posiłki muszą być dostosowane do wymagań specjalistycznych diet lekarskich, sporządzanych zgodnie z aktualnymi wytycznymi i zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz wykazem norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006 r. (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 4. Racje pokarmowe, ich kaloryczność i zawartość składników odżywczych określa Zarządzenie Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalania racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. U. MZ i OS Nr 16 z 1974 r. poz. 69 z późn. zm.). 5. Pomieszczenia kuchenne, w których Wykonawca będzie przygotowywał posiłki winny spełniać wymogi higieniczno-sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia. 6. Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zalecenia Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż i systemu HACAP. 7. Pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie powinni je wykonywać w odpowiednim ubraniu roboczym zgodnie z przepisami bhp i obowiązującymi normami w tym zakresie. 8. Ogólna ilość dostaw/osobodni wynosi 50 400, gdzie 1 osobodzień to całodzienne wyżywienie pacjenta tj. śniadanie, obiad i kolacja. Średnie miesięczne ilości osobodni 1050 (1050 szt. śniadania, 1050 szt. obiady, 1050 szt. kolacje). 9. Podana przez Zamawiającego przewidywana ilość osobodni będąca przedmiotem niniejszego postępowania przetargowego jest liczbą szacunkową i w trakcie realizacji umowy może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikających z ilości hospitalizowanych pacjentów. 10. Żywienie powinno być dostosowane do rodzaju i przebiegu choroby pacjenta. Zamawiający wymaga dostarczania posiłków trzy razy dziennie (śniadanie, obiad i kolacja), na oddział w hermetycznych termosach, przeznaczonych do przewożenia posiłków. Dzienna ilość posiłków ustalana będzie codziennie na podstawie relewu (codziennego zamówienia) wydawanego przez oddziały (dopuszcza się zgłoszenia telefoniczne). 11. Posiłki muszą być przygotowywane z zachowaniem wszelkich obowiązujących warunków higieniczno-sanitarnych. Wykonawca odpowiada całościowo za czystość, stan sanitarno-techniczny, sanitarno-epidemiologiczny pomieszczeń, środków spożywczych, sprzętu, technologii oraz zatrudnionego personelu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 48 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.spspzozwegorzewo.republika.pl/przetargi.htm
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach