Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów korzystających z żywienia dla uczniów jednostek oświatowych, dla których organem prowadzącym jest Powiat Kętrzyński

Powiatowy Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół ogłasza przetarg

  • Adres: 11-400 Kętrzyn, Plac Grunwaldzki 1
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7511713 , fax. 089 7511714
  • Data zamieszczenia: 2013-09-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół
    Plac Grunwaldzki 1 1
    11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7511713, fax. 089 7511714
    REGON: 28022608100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów korzystających z żywienia dla uczniów jednostek oświatowych, dla których organem prowadzącym jest Powiat Kętrzyński
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu gorącego posiłku dla uczniów w osobodniach: 21 - Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie ul. Poznańska 21, 100 - Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Kętrzynie ul. Klonowa 2b, 23 - Zespół Szkół im. M. Rataja w Reszlu, ul. Łukasińskiego 3, korzystających z żywienia. Wydawanie posiłków od poniedziałku do piątku z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych (tj. ok. 190 dni żywieniowych - ogółem posiłków ok. 27 360). W okresie wakacyjnym mogą być wydawane dodatkowo - wykonawca otrzymuje zamówienie min. 3 dni przed terminem realizacji. Godziny wydawania posiłków: PCE SOSW KĘTRZYN ZS RESZEL Śniadanie 6,30-8,00 7,00-8,00 6,30-7,30 Obiad 13,30-16,00 13,00-15,00 13,00-15,30 Kolacja 18,30-19,00 18,00-19,00 18,30-19,30 Posiłki powinny być zgodne z normami żywieniowymi dla poszczególnych grup wiekowych. Jadłospis tygodniowy obiadu powinien składać się z: 2 razy dania jarskie oraz 3 razy dania mięsne z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami (zamiennie) i surówką. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych uczniów. Zadaniem Wykonawcy jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłku dla planowanej liczby uczniów wskazanych przez dyrektorów jednostek lub osoby przez nich upoważnione. Liczba uczniów zostanie przekazana Wykonawcy na dzień przed rozpoczęciem żywienia, w przypadku zmian ilości uczniów korzystających z posiłków informacja będzie przekazywana w dniu żywienia do godz. 9.00. Posiłki powinny być wydawane uczniom w naczyniach Wykonawcy przystosowanych do mycia i wyparzania w zmywarkach. Sztućce powinny być metalowe. Wykonawca zobowiązany będzie do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp. oraz pozostawienia miejsca przejęcia i wydawania posiłków w należytej czystości. W zaoferowanej cenie wykonawca zobowiązany jest uwzględnić koszty przygotowania, dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do stołówki, ich wydania uczniom, zagospodarowanie odpadów pokonsumpcyjnych, zmywania naczyń (na własnym sprzęcie poza budynkiem szkoły) i sprzątania miejsca przejęcia oraz wydawania posiłków. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Na terenie siedziby Zamawiającego transport posiłków ze strefy ich przejęcia do wydawalni oraz transport odpadów pokonsumpcyjnych, brudnych naczyń i sztućców odbywać się będzie przy użyciu wózków transportowych stanowiących własność Wykonawcy. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r., nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka Wykonawcy przy współpracy ze służbami SANEPID. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki z własnych produktów, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają potrzebom oraz normom żywienia zbiorowego. Wykonawca będzie przygotowywał i przechowywał próbki pokarmowe. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów w sposób zwyczajowo przyjęty w jednostce najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Istnieje możliwość dzierżawy kuchni w Powiatowym Centrum Edukacyjnym w Kętrzynie przy ul. Poznańskiej 21. Istnieje możliwość dokonania wizji lokalnej po uprzednim uzgodnieniu z dyrektorem Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.starostwo.ketrzyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach