Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów korzystających z żywienia w Gimnazjum nr 12 w Tychach.

Gimnazjum Nr 12 w Tychach ogłasza przetarg

  • Adres: 43-100 Tychy, ul. Elfów 9
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 227 29 17 , fax. 32 227 29 17
  • Data zamieszczenia: 2010-02-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gimnazjum Nr 12 w Tychach
    ul. Elfów 9 9
    43-100 Tychy, woj. śląskie
    tel. 32 227 29 17, fax. 32 227 29 17
    REGON: 27660558000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gim12.tychy.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła Publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów korzystających z żywienia w Gimnazjum nr 12 w Tychach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu gorącego posiłku dla uczniów Gimnazjum nr 12 w Tychach korzystających z żywienia. Posiłek powinien składać się I dania, II dania, kompotu i deseru (owoc, jogurt, itp.) W tygodniu : 2 razy dania jarskie; 3 razy dania mięsne z ryżem, ziemniakami, kaszą,(zamiennie), surówką Łączna ilość planowanych dziennie posiłków w ilości 60. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych uczniów o 10 osób. Zadaniem Wykonawcy jest przygotowanie, dostarczenie, wydanie posiłku dla planowanej liczby uczniów wskazanych przez Dyrektora szkoły. Posiłki powinny być wydawane uczniom na zastawie porcelitowej, porcelanowej lub szklanej z nierdzewnymi sztućcami. Nie dopuszcza się zastawy jednorazowej. Wykonawca zobowiązany będzie do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych, do zmywania naczyń oraz pozostawienia miejsca wydawania posiłków w należytej czystości. W zaoferowanej cenie wykonawca zobowiązany jest uwzględnić koszty przygotowania, dostarczenia posiłków z miejsca produkcji do stołówki, wydawania, zagospodarowanie odpadów pokonsumpcyjnych, zmywania naczyń (na własnym sprzęcie po za budynkiem szkoły) i sprzątania miejsca wydawania posiłków Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Liczba uczniów korzystających z żywienia przekazana będzie wykonawcy na tydzień przed terminem rozpoczęcia żywienia. Żywienie będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych i dni ustawowo wolnych od nauki, w godzinach 11:30-11:40 i 12:25-12:40. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 r., nr 171, poz. 1225 ze zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i żywności. Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka wykonawcy przy współpracy ze służbami SANEPID. Wykonawca przygotowywał i dostarczał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki z własnych produktów, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli, czy produkty wykorzystywane przez Wykonawcę odpowiadają potrzebom oraz normom żywienia zbiorowego. Wykonawca podawał będzie dwutygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Należność z tytułu świadczonych usług będzie wypłacana na podstawie faktur VAT, w terminie do 14 dni od daty ich otrzymania. Ustalenie należności za realizowane usługi następować będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków potwierdzonych liczbą żywionych dzieci oraz liczbą wydanych posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 135 dni

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gim12.tychy.pl; www.mzo.tychy.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach