Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW GIMNAZJUM, SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH ORAZ DLA OSÓB DOROSŁYCH Z TERENU MIASTA CZŁUCHOWA KLIENTÓW MOPS

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 77-300 Człuchów, ul. Średnia 14
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 8342409, 8344321 , fax. 0-59 8344321
  • Data zamieszczenia: 2011-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Średnia 14 14
    77-300 Człuchów, woj. pomorskie
    tel. 0-59 8342409, 8344321, fax. 0-59 8344321
    REGON: 00531107000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopsczluchow.neostrada.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW GIMNAZJUM, SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH ORAZ DLA OSÓB DOROSŁYCH Z TERENU MIASTA CZŁUCHOWA KLIENTÓW MOPS
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem Zamówienia jest świadczenie na rzecz Zamawiającego usługi w zakresie przygotowywania, dostarczania i wydawania obiadów dwudaniowych (składających się z: zupy 500ml. + chleb 120g oraz drugiego dania np. /ziemniaki-250g; kotlet/sos- 90g/80ml; surówki/sałatki- 120g/ + kompotu 250ml ) w stołówce Gimnazjum Nr 1 w Człuchowie dla: - uczniów Gimnazjum Nr 1 w Człuchowie, którzy otrzymają decyzję administracyjną przyznającą pomoc w formie obiadów wystawioną przez MOPS w Człuchowie - młodzieży, ponadgimnazjalnej, która otrzyma decyzję administracyjną przyznającą pomoc w formie obiadów wystawioną przez MOPS w Człuchowie - osób dorosłych, które otrzymają decyzję administracyjną przyznającą pomoc w formie obiadów wystawioną przez MOPS w Człuchowie. z uwzględnieniem wymogów sanitarno- higienicznych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) m.in.: 1. Przygotowanie oraz produkcja posiłków zgodnie z zachowaniem systemu GMP i GHP, 2. Właściwy sposób porcjowania posiłków z zachowaniem odpowiedniej temperatury, 3. Pakowanie posiłków obiadowych w pojemniki GN z zachowaniem reżimu sanitarnego, 4. Transport posiłków od kuchni wykonawcy do miejsca wydawania posiłków środkiem transportu przeznaczonym do tego celu, 5. Wydawanie posiłków obiadowych w miejscu wyznaczonym przez zamawiającego w sposób zgodny z Dobrą Praktyką Produkcyjną, 6. Zachowanie higieny wydawania posiłków, 7. Zabezpieczenie środków czystości oraz środków specjalistycznych w miejscu wydawania posiłków, 8. Zmywanie z wyparzaniem naczyń stołowych oraz pojemników transportowych w siedzibie Wykonawcy oraz dostarczania ich w miejsce i w czasie podawania posiłków. oraz norm żywienia w poszczególnych grupach wiekowych oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, tj. 1. Utrzymanie odpowiedniej wartości kalorycznej w poszczególnych grupach wiekowych, 2. Posiłki mają być przygotowane wg zróżnicowanych jadłospisów, 3. Zapewnienie posiłku o wartości kalorycznej nie mniejszej niż 1080 kcal. Jakość dostarczanych posiłków musi być o odpowiedniej temperaturze tj. - gorących - pow. 63°C dania główne i 85°C zupy - zimnych - do 4°C surówki Posiłki powinny być dostarczane do stołówki gimnazjum nr1 w Człuchowie wg: dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej oraz dobrej praktyki sanitarnej (odpowiedni pojazd, pojemniki) zgodnie z systemem HACCP oraz CCP Krytycznych Punktów Kontroli, jednocześnie zastrzega się, iż maksymalny czas przechowywania posiłków w pojemnikach transportowych wg GMP wynosi do 4 godzin. Posiłki powinny być terminowo dostarczane i wydawane w godzinach: - uczniom Gimnazjum Nr 1 w Człuchowie codziennie (z wyłączeniem ustawowych dni wolnych od pracy i nauki szkolnej tj. soboty, niedziele, święta oraz ferie świąteczne, zimowe i letnie) w godzinach od 12.30 do 13.15. - młodzieży ponadgimnazjalnej codziennie z wyłączeniem ustawowych dni wolnych od pracy tj. soboty, niedziele, święta w godzinach od 12.30 do 13.15. - osobom dorosłym codziennie z wyłączeniem ustawowych dni wolnych od pracy tj. soboty, niedziele, święta w godzinach od 13.25 do 14.15 . Liczba osób obsługujących powinna być dostosowana do liczby wydawanych posiłków tj. (1 osoba na 66 posiłków). Osoby obsługujące winny posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne, także kulturę osobistą i nienaganny sposób zachowania. Zamawiający przedstawia informacje dotyczące zakresu zamówienia: - przewidywana ilość wydawanych posiłków miesięcznie to: ok. 2590
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopsczluchow.neostrada.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach