Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku ogłasza przetarg
- Adres: 80-251 Gdańsk, ul. Sosnowa 2
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 3477800 , fax. 058 3477816
- Data zamieszczenia: 2011-08-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku
ul. Sosnowa 2 2
80-251 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 058 3477800, fax. 058 3477816
REGON: 00017356800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/panstwowa_straz_pozarna/kwpsp_gdansk
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostarczanie gotowych posiłków oraz wydawanie ich w stołówce Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Miejsce realizacji zamówienia Ośrodek Szkolenia Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej, ul. Młyńska 2a, 76-200 Słupsk, Z posiłków będzie korzystać do 38 osób dziennie. Liczba korzystających ze stołówki może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności, np. zwolnienie lekarskie, itp. Ilość do 2508 zestawów - ilość może ulec zmniejszeniu w zależności od zmiany potrzeb zamawiającego, Każdy zestaw składa się ze śniadania, obiadu, kolacji, Wykonawca zapewni w dniach szkoleniowych posiłki o ustalonych porach dnia Śniadanie - 7:25 Obiad - 13:30 Kolacja - 17:45 Dostawa obejmuje przygotowanie posiłków z produktów wykonawcy - produkty spożywcze w pierwszym gatunku, dobrej jakości, o odpowiedniej wartości odżywczej, urozmaicone o długim terminie przydatności do spożycia, zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 i późn. zmianami. dowóz - dostarczenie w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi oraz zgodnie z zasadami transportu żywności, wydawanie i porcjowanie posiłków w wyznaczonych godzinach, mycie zastawy stołowej przez wykonawcę poza Ośrodkiem Szkolenia PSP w Słupsku, zabezpieczenie przez wykonawcę własnej estetycznej zastawy stołowej i odzieży ochronnej dla pracowników, sprzątanie wydawalni posiłków z wykorzystaniem własnych środków czystości odbiór odpadów w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi w terminie uzgodnionym z zamawiającym. Posiłki muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu MSWiA w sprawie długotrwałych akcji ratowniczych, szczegółowych norm, zasad i warunków otrzymywania wyżywienia w czasie tych akcji oraz ćwiczeń lub szkoleń przez strażaków Państwowej Straży Pożarnej lub inne osoby biorące w nich udział, a także przypadków, w których wypłaca się równoważnik pieniężny w zamian za przysługujące wyżywienie, sposobu ustalenia jego wysokości oraz szczegółowych zasad wypłacania z dnia 11.12.1997 r. Dz. U. Nr 160 poz. 1098 z 1997 r. wg normy SZ, oraz inne wymagania określone przepisami prawa, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedstawicielowi Zamawiającego do zatwierdzenia jadłospis. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w umowie jako wsad do kotła, Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy, Zgodnie z Decyzją nr 2-2008 Dyrektora Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 21 sierpnia 2008 r. w sprawie określania wartości pieniężnych norm żywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, wartość pieniężna zasadniczej normy wyżywienia na jedną osobę wynosi 13,00 zł. brutto wkład do kotła, a koszty sporządzenia posiłków ponoszone przez wykonawcę nie mogą być większe niż 100 % wartości normy. Wykonawca po podpisaniu umowy, przed rozpoczęciem realizowania zamówienia zobowiązany jest uzyskać pozwolenie od Zespołu Państwowej Inspekcji Sanitarnej MSWiA na obszarze województwa pomorskiego na żywienie w obiektach MSWiA. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od wykonawców wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.straz.gda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- usługa cateringowa świadczona podczas Międzynarodowej Konferencji Naukowej- Tracespec organizowanej przez Politechnikę Gdańską Wydział Chemiczny
Dodano: 2016-07-13 - organizacja imprezy plenerowej dla uczestników Międzynarodowej konferencji Tracespec-organizowanej przez Politechnikę Gdańską Wydział Chemiczny
Dodano: 2016-06-02 - Świadczenie usług restauracyjnych dla Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Konferencji QITC na Wydziale ETI PG
Dodano: 2016-04-14 - usługa gastronomiczna na potrzeby Pomorskiego Festiwalu Nauki.
Dodano: 2016-04-08 - Usługa żywienia w systemie zleconym
Dodano: 2015-12-01 - świadczenie usług gastronomicznych (cateringowych); nr postępowania: 7/ZP/2015
Dodano: 2015-06-11 - Świadczenie usług gastronomicznych na potrzeby XIII Bałtyckiego Festiwalu Nauki
Dodano: 2015-04-30 - Usługa żywienia w systemie zleconym
Dodano: 2015-03-04 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoły letniej dla 60 osób
Dodano: 2014-08-12