Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 58-150 Strzegom, ul. Armii Krajowej
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 746 477 181 , fax. 746 477 193
- Data zamieszczenia: 2019-11-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Armii Krajowej 23
58-150 Strzegom, woj. dolnośląskie
tel. 746 477 181, fax. 746 477 193
REGON: 58116480000000
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE DO KAŻDEJ SZKOŁY I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA DZIECI I MŁODZIEŻY Z GMINY STRZEGOM RAMACH PROGRAMU „POSIŁEK W SZKOLE I W DOMU” W OKRESIE NAUKI W SZKOLE - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3. Przygotowanie oraz dostawa połączona z usługą wydawania posiłków obiadowych od poniedziałku do piątku w okresie nauki w szkole w naczyniach jednorazowego użytku wraz ze sztućcami jednorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach. Sztućce i naczynia wykorzystywane do spożycia posiłków i wykorzystywane podczas transportu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością i posiadającą atest PZH. Godziny wydawania posiłków odbywać się będą od 10°°-13°°. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami n/w szkół : 1. Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 2 Strzegom ul. Mickiewicza 1 2. Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 3, Strzegom ul. Brzegowa 1 3. Publiczna Szkoła Podstawowa Nr 4, Strzegom ul. Al. Woj. Pol.3-5 4. Zespół Szkół Specjalnych Strzegom ul. Aleja Wojska Polskiego 16 5. Zespół Szkolny Goczałków ul. Parkowa 4 6. Zespół Szkolno-Przedszkolny Jaroszów 98 7. Publiczna Szkoła Podstawowa Kostrza ul. Żeromskiego 22 8. Publiczna Szkoła Podstawowa Olszany 138 9. Publiczna Szkoła Podstawowa Stanowice ul. Świebodzka 9 10. Publiczna Szkoła Podstawowa w Rogoźnicy 4. Obiady sporządzane przez Wykonawcę powinny być zgodne z normami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz. U. z 2018r. poz. 1541 z późn. zm.), zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci szkolnych i spełniać normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia dla dzieci i młodzieży oraz spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego. Odległość pomiędzy miejscem przygotowywania posiłków, a miejscem placówek oświatowych nie może być większa niż 15 km. Posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze. Oczekiwana wartość energetyczna jednego posiłku w ilości 30 % całodziennego zapotrzebowania energetycznego. Personel Wykonawcy winien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP, a także aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać posiłki we własnej, spełniającej wymogi norm sanitarnych kuchni, a następnie dostarczyć je do wskazanych placówek oświatowych i wydać uczniom. 5. Do obowiązków Wykonawcy w ramach wynagrodzenia należeć będzie: zapewnienie wystarczającej liczby naczyń jednorazowych, w których będą wydawane posiłki, utrzymanie czystości wraz z usunięciem odpadów pokonsumpcyjnych w miejscach wydawania posiłków, dostarczenie dyrektorom poszczególnych szkół tygodniowego jadłospisu, najpóźniej do piątku danego tygodnia na następny tydzień. Wydawanie posiłków odbywać się będzie w poszczególnych szkołach w pomieszczeniu wyznaczonym przez dyrektora placówki oświatowej. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń uniemożliwiających przygotowanie posiłków Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć w zamian za posiłek suchy prowiant o wartości ceny posiłku. Wykonawca w ramach wynagrodzenia dostarcza posiłki własnym transportem spełniającym wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w odpowiednich, przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny wydawanych posiłków przez okres obowiązywania umowy. 6. W trakcie realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca winien zapewnić stały kontakt telefoniczny, fax-owy bądź e-mail w godzinach pracy zamawiającego z upoważnionym pracownikiem Wykonawcy. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia kontroli estetycznej i prawidłowości przygotowania posiłku zgodnie z pkt 4. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - Posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności tj. kserokopia decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego dot. zezwolenia na prowadzenie działalności zakładu na produkcję żywności i na catering. - Aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018r. poz. 1541z późn. zm.). Ocena spełnienia wyżej opisanego warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę dokumenty. - Aktualnego zaświadczenia naczelnika Urzędu Skarbowego oraz oddziału Zus-u lub Krus-u potwierdzającego brak zaległości w zapłacie podatków lub składek na ubezpieczenia społeczne. - Aktualna informację z Krajowego Rejestru Karnego o niekaralności. Ocena spełnienia wyżej opisanego warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez wykonawcę dokumenty.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 16 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2024-07-11 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 118 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
Dodano: 2024-07-11 - Wybór wykonawcy usługi żywienia na rzecz uczniów i dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego nr 22
Dodano: 2024-07-03 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 25 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-07-02 - Usługi żywieniowe na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
Dodano: 2024-07-01 - Usługi żywieniowe na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 29 we Wrocławiu
Dodano: 2024-07-01 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 58 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-06-18 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 26 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2024-06-17 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 15 we Wrocławiu.
Dodano: 2024-06-14 - Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 33 im. Tradycji Herbu Wrocławia we Wrocławiu.
Dodano: 2024-06-13