Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony:Świadczenie usługi cateringowej podczas zajęć edukacyjnych w ramach projektu pn. Ze sterownikiem na Ty 2

Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego ogłasza przetarg

  • Adres: 90-142 Łódź, ul. Kopcińskiego 29
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6783378 , fax. 042 6780798
  • Data zamieszczenia: 2013-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego
    ul. Kopcińskiego 29 29
    90-142 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6783378, fax. 042 6780798
    REGON: 47139038700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wckp.lodz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony:Świadczenie usługi cateringowej podczas zajęć edukacyjnych w ramach projektu pn. Ze sterownikiem na Ty 2
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas zajęć edukacyjnych w ramach projektu pn. Ze sterownikiem na Ty 2.W ramach usługi cateringowej Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia w miejsce wskazane przez Zamawiającego 1760 ciepłych posiłków dwudaniowych w formie potraw z mięsem lub rybą, dodatkami skrobiowymi i warzywami oraz zupy w opakowaniach jednorazowych. 2.Wytyczne do układania jadłospisów: a)Pierwsze danie: minimum 0,3 litra zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym, b)Drugie danie: minimum 120 gram mięsa, ryby (waga po przetworzeniu) lub jaja, 150-200 gram gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, ziemniaków, min. 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych c)Obiady muszą być z surowców tzn. z nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo w okresie zimowym dopuszcza się stosowania mrożonek warzywno-owocowych). d)Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree). e)Posiłek powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność posiłków powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych. f)Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 ze zm.) g)Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie 3. Przewidywane (szacowane) terminy i ilości posiłków: a)jednorazowa liczebność grupy szkoleniowej - 2 grupy x max 10 osób = 20 osób, b)terminy zajęć - dwa dni robocze w tygodniu po godz. 16.00, w okresie od XII 2014 r. do VI 2015 r. z przerwą w okresie wakacyjnym (VII i VIII 2014 r.), c)dostarczenie posiłku - ok. godz.17.30. 4.Ilość zamawianych usług tj. catering 1760 posiłków, wskazana w SIWZ stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zorganizowania mniejszej ilości zajęć, a tym samym zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Ostateczna wysokość wynagrodzenia zostanie określona na podstawie liczby zamówionych posiłków oraz cen jednostkowych wskazanych w umowie. 5.Zamawiający określi każdorazowo miejsce dostawy posiłków oraz dokładną datę i godzinę dostawy posiłków. Usługa świadczona będzie jedynie na terenie Miasta Łodzi. Zamawiający przewiduje około 240 szt. posiłków w 2013 roku, 880 szt. posiłków w 2014 roku oraz 640 szt. posiłków w 2015 roku, przy czym są to jedynie wartości szacunkowe, które nie wiążą Zamawiającego. 6.Szczegółowy harmonogram zajęć edukacyjnych będzie podany Wykonawcy po podpisaniu umowy. 7.Wykonawca zobowiązuje się do realizacji usługi o najwyższej jakości i w razie zastrzeżeń do wykonywania usługi ze strony uczestników dostosuje się do wytycznych Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wckp.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach