Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony w celu wyboru w dniu 29 maja 2009 roku wykonawcy zamówienia na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla DPS w Konstantynowie Łódzkim

Dom Pomocy Społecznej w Konstantynowie Łódzkim ogłasza przetarg

  • Adres: 95-050 Konstantynów Łódzki, ul. Bechcice 3
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 2111210 , fax. 042 2111210 w. 60
  • Data zamieszczenia: 2009-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Konstantynowie Łódzkim
    ul. Bechcice 3 3
    95-050 Konstantynów Łódzki, woj. łódzkie
    tel. 042 2111210, fax. 042 2111210 w. 60
    REGON: 00311734000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony w celu wyboru w dniu 29 maja 2009 roku wykonawcy zamówienia na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla DPS w Konstantynowie Łódzkim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie w okresie od 01.07.2009 do 30.06. 2010 do DPS Konstantynów Ł, własnym transportem i na własny koszt dostawcy, w ilościach zgodnych z bieżącym zamówieniem produktów zwierzęcych mięsa i produktów mięsnych (CPV 15.10.00.00 -9). Termin przydatności do spożycia dostarczanych wędlin nie może być krótszy niż 6 dni od daty sprzedaży. W skład zamówienia wchodzi: -------------------------------------------------------------------------------- I.Mięso - drób - udo z kurczaka - chłodzone zalodowane - ilość 1000 kg - kurczak świeży - chłodzone zalodowane - ilość 1000 kg - filet z piersi kurczaka- chłodzone zalodowane - ilość 600 kg - wieprzowina - szynka z/k - chłodzone - ilość 200 kg - łopatka bez skóry z/k - chłodzone - ilość 150 kg - żeberka paski - chłodzone - ilość 200kg - wątroba - chłodzone - ilość 350 kg - karczek b/k - chłodzone - ilość 100 kg II. Wędliny - kiełbasa krakowska - średniorozdrobniona, parzona, konsystencja ścisła, plastry o grubości 1,5-2 mm nie mogą się rozpadać - ilość 600 kg - szynka wieprzowa gotowana - wysokowydajna, nie substytut, produkt soczysty, bez wyraźnego wycieku niedopuszczalne złogi tłuszczu - ilość 24 kg - ogonówka - produkt wędzony nie substytut, soczysty, chudy, bez wyraźnego wycieku - ilość 24 kg - baleron - produkt wysokowydajny, nie substytut, produkt soczysty bez wyraźnego wycieku, dopuszczalne naturalne przetłuszczenie śródmięśniowe - ilość 24 kg - kiełbasa biała - wieprzowa, niewędzona, nieparzona, średnio rozdrobniona, w osłonkach naturalnych, o gramaturze jedn. ok. 100g - ilość 100 kg - kiełbasa zwyczajna - wysokowydajna z mięsa wieprz-woł. wędzona, parzona, średniorozdrobniona - ilość 450 kg - parówki delikatesowe - parówki wieprzowe, homogenizowane konsystencja ścisła w osłonkach naturalnych lub sztucznych - ilość 600 kg - szynka cytrynowa - kiełbasa wysokowydajna z mięsa wieprzowego chuda, gruborozdrobniona - ilość 300 kg - szynka biała - parzona - ilość 250 kg - szynka delikatesowa - produkt szynkopodobny z mięsa wieprzowego gruborozdrobniony, peklowany, delikatnie przyprawiony, konsystencja ścisła, plaster o grubości 1,5 mm nie może się rozpadać - ilość 700 kg - pieczeń smakowa - wyrób wieprzowy, drobnorozdrobniony z różnymi dodatkami smakowymi np. warzywami - ilość 220 kg - szynka drobiowa - produkt z mięsa drobiowego (kurczak lub indyk) gruborozdrobniony, delikatnie przyprawiony konsystencja ścisła, plastry o grub 1,5 mm nie mogą się rozpadać, produkt bez widocznego tłuszczu i ścięgien - ilość 250 kg mielonka wieprzowa - produkt parzony, drobnorozdrobniony, konsystencja dość ścisła, plaster o grubości 1,5 mm nie może się rozpadać - ilość 150 kg - szynka konserwowa - produkt wysokowydajny z mięsa wieprzowego gruborozdrobnionego, przyprawiony, parzony, konsystencja ścisła, plaster ogrubości 1,5 mm nie może się rozpadać - ilość 300 kg III. Wędliny podrobowe - kaszanka - kiszka krwista z kaszą jęczmienną, parzona, konsystencja ścisła, w osłonkach naturalnych gramatura jednostkowa ok. 100G - ilość 160 kg - salceson biały - wędlina podrobowa w osłonce naturalnej lub sztucznej, parzona, przyprawiona, konsystencja dość ścisła - ilość 30 kg - pasztet wieprzowy pieczony - pieczony wyrób wieprzowy z podrobami typu wątroba, rozdrobniony z przyprawami smakowymi; konfekcjonowany w formie bloku lub w foremce aluminiowej, zgodnie z wagą zamówienia - ilość 30 kg ----------------------------------------------------------------------------
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wymaga, aby: wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał warunki określone w Art. 22. 1. Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 Prawo zamówień publicznych (z późn. zmianami). Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się wykonawców określonych w Art. 24.1. Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 Prawo zamówień publicznych (z późn. zmianami). Zamawiający oceni spełnianie warunków udziału przez wykonawcę na podstawie złożonego oświadczenia. Ocena spełniania kryteriów przez wykonawców zostanie przeprowadzona wg formuły (spełnia-nie spełnia). Niespełnienie choćby jednego kryterium skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz ofertą oświadczenie podpisane przez osobę uprawnioną, że spełnia wymogi Art 22.1 oraz 24.1. Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 Prawo zamówień publicznych (z późn. zmianami). Zamawiający zaleca wypełnienie Załącznika nr 1 dołączonego do specyfikacji.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: walory smakowe
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://powiat.pabianice.bip.info.pl/dokument.php?iddok=5294&idmp=887&r=o
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach