Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 41-703 Ruda Śląska, ul. W. Lipa 2
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 248 24 52 , fax. 32 779 59 12
- Data zamieszczenia: 2014-09-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o.
ul. W. Lipa 2 2
41-703 Ruda Śląska, woj. śląskie
tel. 32 248 24 52, fax. 32 779 59 12
REGON: 24146865300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalruda.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Sp. z o.o
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony nr 56/PN/14 na dostawę nabiału i tłuszczy oraz jajek - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i tłuszczy oraz jajek dla Działu Kuchni Cateringowej prowadzonej przez Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ. 2. Oferowany przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania przewidziane ustawami: o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. ( t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), o produktach pochodzenia zwierzęcego z 16 grudnia 2005 r. (t.j. Dz. U. z 2006 r., Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) oraz o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 669). 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w asortymencie i ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków finansowych oraz do zmiany zamówienia w zakresie ilościowym, co nie stanowi odstępstwa od umowy nawet w części. 4. Wykonawca będzie realizował dostawę nabiału i tłuszczy oraz jajek codziennie (z wyjątkiem świąt), tj. od poniedziałku do piątku do godziny 04:00 rano oraz w soboty do godziny 05:00 rano, na podstawie złożonego co najmniej 1 dzień przed dostawą zapotrzebowania (pisemnie - w tym poprzez przesłanie faksem lub telefonicznie) określającego ilość oraz rodzaj przedmiotu zamówienia. 5. Zamówiony towar będzie dostarczany do magazynu żywnościowego Działu Kuchni Cateringowej, który mieści się w Rudzie Śląskiej (41-711) przy ul. Głównej 11 według potrzeb Zamawiającego. 6. Każda dostawa dokonywana będzie na koszt Wykonawcy, jego własnym transportem, przystosowanym do tego celu, zgodnie z wszelkimi normami i przepisami obowiązującymi w tym zakresie. 7. Wykonawca zobowiązany jest każdą fakturę lub dowód dostawy zaopatrzyć w handlowy dokument identyfikacyjny wymagany odpowiednimi przepisami prawa. 8. Zastosowane w opisie przedmiotu zamówienia znaki towarowe i/lub pochodzenie artykułów spożywczych służą do określenia parametrów technicznych, standardów, właściwości, jakości, przydatności towaru, jakimi powinny charakteryzować się wchodzące w skład przedmiotu zamówienia artykuły spożywcze. Wykonawca składając ofertę może oferować artykuły spożywcze równoważne do wskazanych za pomocą znaków towarowych i/lub pochodzenia. Artykuły równoważne muszą cechować się nie gorszymi właściwościami i parametrami niż artykuły spożywcze opisane przez Zamawiającego. Udowodnienie równoważności oferowanych artykułów spoczywa na Wykonawcy. 9. Wymagany termin płatności wynosi 45 dni od daty doręczenia prawidłowo wystawionej faktury Zamawiającemu - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 154000002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalruda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA TŁUSZCZY DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU
Dodano: 2016-05-18 - Sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczy i jaj dla Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach - nr sprawy DO/DZ-381-1-15/16
Dodano: 2016-02-16 - Przetarg nieograniczony nr 29/PN/15 na dostawę nabiału i tłuszczy oraz jajek o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro
Dodano: 2015-06-05 - Sukcesywne dostawy nabiału i tłuszczy dla Centrum Onkologii-Instytutu im. Marii Skłodowskiej-Curie Oddział w Gliwicach - nr sprawy DO/DZ-381-1-17/15
Dodano: 2015-02-05 - Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych dla Mieszkań Socjalizacyjnych Ośrodka Pomocy Dzieciom i Rodzinie w Rudzie Śląskiej.
Dodano: 2014-10-03 - Dostawa tłuszczy do Zakładu Karnego w Zabrzu
Dodano: 2014-05-15 - Zakup wraz z dostawą artykułów żywnosciowych dla Mieszkań Socjalizacyjnych Ośrodka Pomocy Dzieciom i Rodzinie w Rudzie Śląskiej.
Dodano: 2014-04-09 - Dostawę produktów spożywczych do kuchni Przedszkola Publicznego nr 1 w Pawłowicach wg zadań: 1. Zadanie nr 1- DOSTAWA OLEJÓW , TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH 2. Zadanie nr 2- DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW ŚWIEŻYCH I MROŻONYCH 3. Zadanie nr 3- DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW PRZETWORZONYCH 4. Zadanie nr 4- DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH 5. Zadanie nr 5- DOSTAWA PRODUKTÓW PRZEMIAŁU ZIARNA , SKROBI I JEJ PRODUKTÓW
Dodano: 2014-02-10 - Sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczy i jaj dla Centrum Onkologii - Instytutu im. Marii Skłodowskiej - Curie Oddział w Gliwicach
Dodano: 2014-02-05 - Dostawa artykułów spożywczych dla SPZOZ Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej
Dodano: 2014-01-27