Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony nr 29/PN/15 na dostawę nabiału i tłuszczy oraz jajek o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro

Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 41-703 Ruda Śląska, ul. W. Lipa 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 248 24 52 , fax. 32 779 59 12
  • Data zamieszczenia: 2015-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o.
    ul. W. Lipa 2 2
    41-703 Ruda Śląska, woj. śląskie
    tel. 32 248 24 52, fax. 32 779 59 12
    REGON: 24146865300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalruda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Sp. z o.o

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony nr 29/PN/15 na dostawę nabiału i tłuszczy oraz jajek o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000 euro
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i tłuszczy oraz jajek dla Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o. o. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ UMOWY. 2. Oferowany przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w: Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. tekst jednolity Dz. U. z 2015 r. poz. 554, Ustawie o produktach pochodzenia zwierzęcego z 16 grudnia 2005 r. tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 1577., Ustawie o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. tekst jednolity Dz. U. z 2015 r., poz. 678. 3. Ilości przedmiotu zamówienia zawarte w załączniku nr 1 są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający będzie składał w trakcie trwania umowy zamówienia wg rzeczywistych potrzeb. Podane ilości mogą ulec zmniejszeniu. 4. Wykonawca będzie realizował dostawę nabiału i tłuszczy oraz jajek codziennie z wyjątkiem świąt), tj. od poniedziałku do piątku do godziny 04:00 rano oraz w soboty do godziny 05:00 rano, na podstawie złożonego co najmniej 1 dzień przed dostawą zapotrzebowania (pisemnie - w tym poprzez przesłanie faksem lub telefonicznie określającego ilość oraz rodzaj przedmiotu zamówienia. 5. Zamówiony towar będzie dostarczany do magazynu żywnościowego Działu Kuchni Cateringowej, który mieści się w Rudzie Śląskiej 41-711 przy ul. Głównej 11 według potrzeb Zamawiającego. 6. Każda dostawa dokonywana będzie na koszt Wykonawcy, jego własnym transportem, przystosowanym do tego celu, zgodnie z wszelkimi normami i przepisami obowiązującymi w tym zakresie. 7. Wykonawca zobowiązany jest każdą fakturę lub dowód dostawy zaopatrzyć w handlowy dokument identyfikacyjny wymagany odpowiednimi przepisami prawa. 8. Zastosowane w opisie przedmiotu zamówienia znaki towarowe i/lub pochodzenie artykułów spożywczych służą do określenia parametrów technicznych, standardów, właściwości, jakości, przydatności towaru, jakimi powinny charakteryzować się wchodzące w skład przedmiotu zamówienia artykuły spożywcze. Wykonawca składając ofertę może oferować artykuły spożywcze równoważne do wskazanych za pomocą znaków towarowych i/lub pochodzenia. Artykuły równoważne muszą cechować się nie gorszymi właściwościami i parametrami niż artykuły spożywcze opisane przez Zamawiającego. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego (art. 30 ust. 5 ustawy). 9. Wymagany termin płatności wynosi 45 dni od daty doręczenia prawidłowo wystawionej faktury Zamawiającemu. 10. Zamawiający będzie uprawniony do sprawdzenia partii dostarczonego przedmiotu zamówienia i w razie stwierdzenia zastrzeżeń, do zgłoszenia reklamacji oraz zwrotu wadliwego towaru albo skorzystania z innych uprawnień przewidzianych w kodeksie cywilnym. 11. Zamawiający, bez jakichkolwiek roszczeń finansowych ze strony Wykonawcy z tym związanych, może odmówić przyjęcia towaru w całości lub części, jeżeli jakikolwiek element przedmiotu zamówienia nie będzie oryginalnie zapakowany i oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami bądź jeśli będzie posiadał wady jakościowe i ilościowe. Reklamacja winna być załatwiona przez Wykonawcę niezwłocznie i na jego koszt. Przez określenie niezwłocznie należy rozumieć załatwienie reklamacji w dniu jej zgłoszenia przez Zamawiającego, chyba że strony uzgodniły doraźnie inny termin. 12. Zamówienie może być złożone w formie pisemnej - w tym poprzez przesłanie faksem
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 154000002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalruda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach