Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 2 ogłasza przetarg
- Adres: 83-300 Kartuzy, os. Wybickiego 33
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 681 11 54 , fax. 58 681 46 24
- Data zamieszczenia: 2012-12-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 2
os. Wybickiego 33 33
83-300 Kartuzy, woj. pomorskie
tel. 58 681 11 54, fax. 58 681 46 24
REGON: 19157509200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na wytwarzanie, dostawę i wydawanie osobom uprawnionym dwudaniowego posiłku wraz z napojem w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 2 w Kartuzach. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia dotyczy dożywiania uczniów w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 2 w Kartuzach oraz pozostałych osób uprawnionym na podstawie ustawy o pomocy społecznej oraz ustawy o ustanowieniu programu wieloletniego (Pomoc państwa w zakresie dożywiania) w okresie od 01 stycznia 2013 r. do 31 grudnia 2013 r. Planowana liczba dzieci/osób dożywianych: - 160 osób. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego mogą być podstawą do zgłoszenia roszczeń z tytułu niezrealizowania dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości (+30%, -30%) zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Liczba zamówionych obiadów zostanie przekazana telefonicznie każdego dnia do godz. 9.00. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie zamówione i dostarczone posiłki. 1. Przygotowanie obiadów dwudaniowych wraz z napojem, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z własnych produktów posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym wg menu, wykazanego w załączniku nr 6. Ewentualna zmiana/zamiana menu wskazanego w załączniku nr 6 może nastąpić wyłącznie za zgodą Zamawiającego w terminie 7 dni poprzedzających przygotowanie posiłków. 2. Dostarczane obiady powinny odpowiadać następującym kryteriom: 2.1 zawartość energii powinna wynosić około 1000 kcal; 2.2 udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30 % 2.3 białko stanowić ma ok.10-15 % posiłku 2.4 zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika - przeciętna porcja zupy - od 350 do 400 g; 2.5 drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego- mięso, ryby, drób - porcja 100 g, produktów bogatych w węglowodany złożone- np. ziemniaki, kasza - porcja 200g lub danie typu łazanki, kluski, pierogi, naleśniki lub inne - porcja 300 g, 2.6 sosy muszą stanowić min.50 g. 2.7 dodatek warzywny- surówki lub jarzyny gotowane- porcja 100g; 2.8 napój - w ilości 200 ml (kompot, sok owocowy) 3. Kryteria dodatkowe. - dostarczanie ciepłych posiłków ( minimum 65 oC ) w atestowanych termosach do stołówki szkolnej, -wydawanie posiłków w stołówce szkolnej. - dowóz obiadów do placówek własnym transportem spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną. - zapewnienie własnych przypraw, serwetek oraz koszy na odpady - dostarczanie i wydawanie posiłków w dni zajęć lekcyjnych w szkołach, w godzinach od godziny 11.00 do 14.00 ( lub innych wskazanych w uzgodnieniach z dyrektorem szkoły), - odbieranie każdego dnia niewykorzystanych składników obiadu (pozostała zupa i składniki drugiego dania) do godz. 15.00 - odbieranie zużytych pojemników styropianowych. - zobowiązanie wykonawcy do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie żywienia a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm.). Sprawdzanie spełnienia w/w kryteriów opisanych w pkt 2 i 3 dokona przedstawiciel Zamawiającego wskazany w umowie w sposób losowy w trakcie umowy. Nie spełnienie któregoś z w/w kryteriów skutkować będzie natychmiastowym rozwiązaniem umowy z winy Wykonawcy oraz jej konsekwencjami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zso2.sekretariat@gmail.com
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W MIKOŁAJKACH POMORSKICH DLA DZIECI , MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH Z TERENU GMINY MIKOŁAJKI POMORSKIE 2016-2020
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkół, przedszkoli i placówek oświatowych z terenu Gminy Sierakowice w okresie od 01 sierpnia 2016 r. do 31 lipca 2017 r
Dodano: 2016-06-10 - PRZYGOTOWANIE , DOSTARCZENIE ORAZ WYDANIE GORĄCEGO POSIŁKU - OBIADU JEDNODANIOWEGO - DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ ORAZ INNYCH OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ Z TERENU GMINY WŁADYSŁAWOWO
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych na terenie Gminy Sadlinki
Dodano: 2016-05-20 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych na terenie Gminy Sadlinki
Dodano: 2016-03-17 - Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku.
Dodano: 2015-12-29 - Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu.
Dodano: 2015-12-07 - Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-07 - Przetarg nieograniczony na wykonywanie usług gastronomicznych dla wychowanek Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie w wynajętych pomieszczeniach kuchennych z wykorzystaniem użyczonego sprzętu będącego własnością Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie.
Dodano: 2015-11-23 - Dożywianie dzieci w szkołach gminy Luzino w 2016 r.
Dodano: 2015-11-06