Szpital Powiatowy w Nowym Mieście Lubawskim sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 13-300 Nowe Miasto Lubawskie, ul. Mickiewicza 10
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 056 4742357, 4724100, 4724108 , fax. 056 4742358
- Data zamieszczenia: 2010-07-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatowy w Nowym Mieście Lubawskim sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 10 10
13-300 Nowe Miasto Lubawskie, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 056 4742357, 4724100, 4724108, fax. 056 4742358
REGON: 51963855400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalnml.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
przetarg nieograniczony na usługę żywienia pacjentów szpitala - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia w postępowaniu jest usługa żywienia pacjentów szpitala w Nowym Mieście Lubawskim polegająca na: - przygotowaniu w pomieszczeniach kuchennych wykonawcy posiłków w ilościach nie przekraczających: śniadanie I 33 000 śniadanie II 9 000 obiad (jednodaniowy) 33 000 podwieczorek 9 000 kolacja I 33 000 kolacja II 6 000 dieta płynna 4 500 litrów - dostarczaniu posiłków dla oddziałów szpitalnych zamawiającego do pomieszczenia dystrybucji posiłków w szczelnie zamkniętych termosach, oznakowanych zgodnie z kierunkiem dystrybucji oraz rodzajem diet. W/w ilości stanowią zapotrzebowanie na okres trwania umowy. Ponieważ ilości posiłków zależą od liczby hospitalizowanych pacjentów, są to ilości szacunkowe. Wykonawca będzie zobowiązany do zabezpieczenia całodobowego wyżywienia według diet w nieprzekraczalnych godzinach: - śniadanie I i II 7.30 - 8.00 - obiad i podwieczorek 12.00 - 13.00 - kolacja I i II 16.00 - 17.00. W w/w godzinach posiłki muszą trafić do pacjentów. Posiłki będą dostarczane do Zamawiającego 3 razy dziennie w w/w godzinach dla oddziałów: dziecięcego, chorób wewnętrznych, ginekologiczno-położniczego, chirurgicznego - odcinek A oraz chirurgicznego - odcinek B. Ze względu na liczbę posiłków składających się na całodobowe wyżywienie diety dostarczane do zamawiającego można podzielić na III główne grupy: Grupa I - dieta ogólna, lekkostrawna, wątrobowa, p/miażdżycowa, trzustkowa, dieta płynna (do stomii, zupa jarzynowa, zupa mleczna itp.) i pozostałe - 3 posiłki (śniadanie, obiad, kolacja) Grupa II - dieta cukrzycowa - 6 posiłków (I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, I kolacja, II kolacja) Grupa III - dieta lekkostrawna dla dzieci, wrzodowa itp. - 5 posiłków (I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) Wartość energetyczna poszczególnych diet musi kształtować się w następujący sposób: dieta ogólna od 2300 do 2600 kcal dieta cukrzycowa od 2200 do 2600 kcal dieta lekkostrawna, p/miażdżycowa, trzustkowa i wątrobowa od 2000 do 2400 kcal dla dzieci (zależnie od wieku) od 1400 do 1800 kcal dieta niskokaloryczna od 1000 do 1200 kcal dieta wrzodowa i żołądkowa 2200 kcal dieta płynna i sonda od 2000 do 2400 kcal. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania zamawiającemu jadłospisów dekadowych. W jadłospisach tych dla wszystkich diet musi być podawana gramatura posiłków. Ponadto dla diet: lekkostrawnej, cukrzycowej, ubogoenergetycznej winny być podane wartości kaloryczne posiłków. Posiłki muszą: - być dostarczane do zamawiającego w zapotrzebowanej liczbie i rodzaju diet (zgodnie z zamawianymi dietami), - mieć odpowiednią temperaturę, - być różnorodne oraz inne dla różnych diet, - posiadać odpowiednią kaloryczność, - posiadać walory estetyczne i smakowe, - zawierać wymagany procentowy udział wszystkich składników odżywczych. Rozliczenie pomiędzy zamawiającym a wykonawcą następować będzie na podstawie liczby faktycznie dostarczonych I śniadań, II śniadań, obiadów, podwieczorków, I kolacji i II kolacji, a także litrów faktycznie dostarczonej diety płynnej. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania dla celów sanitarno - epidemiologicznych próbek posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wykonawca jest zobowiązany do zabierania od Zamawiającego oraz utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych na własny koszt - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalnml.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-15 - przetarg nieograniczony na usługę żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2016-07-07 - Żywienie pacjentów Szpitala Mrągowskiego im. Michała Kajki Sp. z o.o.
Dodano: 2016-06-14 - sporządzanie posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego Sp. z o.o. w Pasłęku
Dodano: 2016-03-31 - Usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego.
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-30 - Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala
Dodano: 2015-11-20 - Usługi w zakresie kompleksowego przygotowywania, dostarczania oraz podawania posiłków szpitalnych pacjentom Szpitala Powiatowego w Kętrzynie
Dodano: 2015-11-12 - Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.
Dodano: 2015-11-03 - SAP.221-26.2015 Zapewnienie usługi restauracyjnej
Dodano: 2015-11-02