Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na świadczenie usługi całodobowego żywienia pacjentów szpitala

Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka - Szpital Specjalistyczny w Kielcach ogłasza przetarg

  • Adres: 25-371 Kielce, ul. Prosta
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 413 618 525 , fax. 413 687 424
  • Data zamieszczenia: 2020-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka - Szpital Specjalistyczny w Kielcach
    ul. Prosta 30
    25-371 Kielce, woj. świętokrzyskie
    tel. 413 618 525, fax. 413 687 424
    REGON: 29050391100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpgin.kielce.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na świadczenie usługi całodobowego żywienia pacjentów szpitala
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi całodobowego wyżywienie pacjentów w systemie ciągłym obejmujący wszystkie dni tygodnia, w Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka – Szpital Specjalistyczny w Kielcach przez okres 12 miesięcy od daty zawarcia umowy. Przedmiot zamówienia obejmuje: przygotowanie posiłków w kuchni Wykonawcy dopuszczonej do użytkowania na podstawie obowiązujących przepisów sanitarnych, dostarczenie posiłków do siedziby Zamawiającego, a następnie na poszczególne oddziały Szpitala, odbiór resztek pozostałych po każdych dostarczonych posiłkach, odbiór, mycie, dezynfekcja/wyparzanie naczyń transportowych, przygotowanie próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych. Posiłki powinny być dostarczane w odpowiednich pojemnikach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Posiłki ciepłe, powinny być dostarczane w termosach transportowych utrzymujących odpowiednią temperaturę. Zamawiający wymaga aby dostarczane posiłki obiadowe w poszczególnych dietach np.: cukrzycowa, wątrobowa, bezsolna itp. były rozdzielane na osobne pojemniki jednorazowego użytku i opisane na zewnątrz (której diety dotyczą), a posiłki śniadaniowe/kolacyjne umieszczone w plastikowych oznakowanych pojemnikach. Przekazanie, odbiór posiłków i sprawdzenie zgodności posiłków, ilości i rodzaju diet następować będzie w obecności pracowników Zamawiającego i Wykonawcy. Wyżywienie pacjentów obejmuje 5 posiłków dziennie – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. W ramach zamówienia Wykonawca będzie świadczył również usługę przygotowania i dostawy posiłków profilaktycznych dla personelu Szpitala. Zamawiający wymaga aby przygotowywane posiłki uwzględniały dobowe zapotrzebowanie energetyczne zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 9 sierpnia 2019r. w sprawie programu pilotażowego „Standard żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy” (Dz.U. 2019r. poz. 1537).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków granicznych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta przetargowa (Załącznik nr 1 do SIWZ). Kopia certyfikatu systemu zapewnienia bezpieczeństwa żywności/systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów szpitala. Dowód w postaci wpisu do protokołu z kontroli Wojewódzkiej/Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, lub decyzja o zachowaniu warunków sanitarno-higienicznych dotyczących rozdzielności zmywania naczyń kuchennych i transportowych, oraz środka do transportu posiłków. Zamawiający wymaga, aby w protokole z kontroli Wykonawca odznaczył kolorowym flamastrem wpisy dotyczące rozdzielności mycia naczyń kuchennych i transportowych, jak również środka transportu z 2020r. Decyzję Państwowego/Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności związanej z produkcją i obrotem żywnością w zakresie przygotowania posiłków od surowca do gotowej potrawy w kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dostarczane do Szpitala. Dokument przedstawiający kwalifikacje osoby odpowiedzialnej za ustalanie diet w specjalności DIETETYK. Aktualny arkusz oceny stanu sanitarnego Zakładu Żywienia Zbiorowego z 2020r. Sprawozdanie z przeprowadzonych badań żywności przez stację Sanepidu w zakresie kaloryczności i składu procentowego (białko, tłuszcze, węglowodany) posiłków wydawanych dla pacjentów z 2020 roku. Badania mikrobiologiczne sprzętu kuchennego i rąk personelu z 2020r. Dekadową propozycję jadłospisu na poszczególne diety, również posiłku profilaktycznego z gramaturą posiłków, kalorycznością i alergenami (dieta normalna, lekkostrawna, cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa). Oświadczenie Wykonawcy w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – Załącznik nr 6 do SIWZ. Ewentualne pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach