Politechnika Gdańska, Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej ogłasza przetarg
- Adres: 80-233 Gdańsk, ul. Narutowicza 11/12
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. +48 58 347 13 10 , fax. +48 58 347 28 21
- Data zamieszczenia: 2013-09-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Politechnika Gdańska, Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej
ul. Narutowicza 11/12 11/12
80-233 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. +48 58 347 13 10, fax. +48 58 347 28 21
REGON: 00000162000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na świadczenie usług restauracyjnych dla Politechniki Gdańskiej, Wydziału Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej na potrzeby Projektu Centrum Zastosowań Matematyki podczas warsztatów Matematyka dla przemysłu i gospodarki. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług restauracyjnych w ramach projektu Centrum Zastosowań Matematyki, który jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Usługa będzie świadczona podczas warsztatów Matematyka dla przemysłu i gospodarki. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: a. 2 przerwy kawowe dla 38 osób w każdym z dwóch dni trwania wykładów: 26-27.09.2013 oraz 1 przerwa kawowa dla 38 osób w ostatnim dniu trwania wykładów: 28.09.2013: - napoje gorące podawane w termosach, kawa-200 ml/os. (śmietanka do kawy, cukier), herbata -200 ml/os. (cytryna, cukier), soki: pomarańczowy, jabłkowy (250 ml/os.), woda mineralna: gazowana i niegazowana - butelka 0,5 l/os., ciasta: jabłecznik, sernik (po 2 porcje po ok. 70-100 g/os.), b. lunch w formie szwedzkiego stołu dania gorące oczekujące w bemarach dla 38 osób w każdym z trzech dni trwania warsztatów: 26 - 28.09.2013: - dania gorące oczekujące w bemarach, podawane przez obsługę: przykładowe menu: 2 zupy typu pomidorowa, krem z dyni z groszkiem ptysiowym (łącznie 330 ml/os.), 2 potrawy mięsne typu sztuka mięsa w sosie, roladki z kurczaka (po 150 g/os.), 2 dodatki węglowodanowe typu kluski śląskie, ziemniaki gotowane (łącznie 150 g/os.), 3 surówki typu: surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, surówka z buraków czerwonych i ogórka konserwowego, surówka z kapusty pekińskiej z papryką czerwoną , dodatkami oraz sosem vinegrette (150 g/os.),ciasto: babeczki typu muffinki (2 szt. po ok. 70-100 g/os.), owoce: nektarynki, banany, winogrona, jabłka (równomiernie na 2 półmiskach) soki owocowe i woda mineralna (po 250 ml/os.) c. poczęstunku w formie szwedzkiego stołu dla 38 osób w każdym z dwóch dni trwania warsztatów: 26 - 27.09.2013: napoje gorące podane w termosach: kawa (200 ml/os.), herbata(200 ml/os.), cukier, śmietanka, cytryna; soki owocowe (250 ml/os.), woda mineralna (butelka 0,5l/os.); sałatki 2 rodzaje, zakąski zimne typu: kanapki na pieczywie jasnym i ciemnym z wędliną, rybą, serem itp. oraz wegetariańskie, miniszaszłyki, minipaszteciki (4 porcje po ok. 70-100g/os.), Dokładna ilość osób zostanie podana Wykonawcy na 7 dni przed dniem świadczenia usługi. 4. Serwis restauracyjny Wykonawca wliczy w cenę usługi. Serwis restauracyjny świadczony będzie w siedzibie Wykonawcy na terenie Politechniki Gdańskiej. Wykonawca musi dysponować salą konsumpcyjną z możliwością wydzielenia jej części na potrzeby świadczenia usługi dla zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić stoły wraz z krzesłami (miejsca siedzące dla 38 osób). Przez serwis restauracyjny Zamawiający rozumie: lunch i poczęstunek w formie szwedzkiego stołu, przerwy kawowe, Wykonawca zapewni zastawę stołową z porcelany oraz sztućce dostosowane do menu (nie mogą być jednorazowego użytku), zapewnienie obrusów, serwetek, nakrycie stołów wraz z dekoracją kwiatową, zapewnienie wyżywienia tj. przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłków na bazie produktów najwyższej jakości, użycie własnych materiałów i narzędzi do wykonania zlecenia, zapewnienie opakowań w celu zabrania pozostałego poczęstunku przez Zamawiającego. 5. Rozliczenie za realizację przedmiotu zamówienia nastąpi po wykonanej usłudze wyłącznie za rzeczywistą ilość osób objętych usługą restauracyjną. 6. Cena brutto określona przez Wykonawcę w ofercie musi obejmować całość zamówienia oraz uwzględniać ryzyko wzrostu cen. 7. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wskazał w ofercie co najmniej jedną osobę do bezpośredniego kontaktu z Zamawiającym w zakresie realizacji umowy. 8. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 9. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 10. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert w formie elektronicznej. 11. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy Pzp. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzp.pg.gda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- usługa cateringowa świadczona podczas Międzynarodowej Konferencji Naukowej- Tracespec organizowanej przez Politechnikę Gdańską Wydział Chemiczny
Dodano: 2016-07-13 - organizacja imprezy plenerowej dla uczestników Międzynarodowej konferencji Tracespec-organizowanej przez Politechnikę Gdańską Wydział Chemiczny
Dodano: 2016-06-02 - Świadczenie usług restauracyjnych dla Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług restauracyjnych na potrzeby Konferencji QITC na Wydziale ETI PG
Dodano: 2016-04-14 - usługa gastronomiczna na potrzeby Pomorskiego Festiwalu Nauki.
Dodano: 2016-04-08 - Usługa żywienia w systemie zleconym
Dodano: 2015-12-01 - świadczenie usług gastronomicznych (cateringowych); nr postępowania: 7/ZP/2015
Dodano: 2015-06-11 - Świadczenie usług gastronomicznych na potrzeby XIII Bałtyckiego Festiwalu Nauki
Dodano: 2015-04-30 - Usługa żywienia w systemie zleconym
Dodano: 2015-03-04 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoły letniej dla 60 osób
Dodano: 2014-08-12