Przetargi.pl
PRZETARG NIEOGRANICZONY NA SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW, CYTRUSÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE

Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
  • Data zamieszczenia: 2019-10-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
    Gębarzewo -
    62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
    tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
    REGON: 79113100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzp.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZETARG NIEOGRANICZONY NA SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW, CYTRUSÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego warzyw, cytrusów, owoców i kiszonek w następującej ilości i asortymencie: Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania) tj.: ZADANIE nr I –Sukcesywne dostawy warzyw, owoców ZADANIE nr II – Sukcesywne dostawy owoców cytrusowych i tropikalnych. ZADANIE nr III – Sukcesywne dostawy kiszonek. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. W związku z powyższym, każde wyspecyfikowane zadanie należy traktować jako oddzielny przedmiot zamówienia (oddzielne zamówienie) wszystkie zapisy znajdujące się w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, dotyczące oferty należy rozumieć jako oferty częściowej. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. ZADANIE NR I –Sukcesywne dostawy warzyw i owoców. W skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary: L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Ilość zapotrzebowania w kg* 1. 2. 3. 4. 1. Buraki czerwone kg 10500 2. Cebula kg 9600 3. Fasola kg 2000 4. Groch kg 1200 5. Kapusta biała kg 10800 6. Kapusta czerwona kg 3300 7. Marchew kg 19000 8. Pieczarki kg 1800 9. Pietruszka korzeniowa kg 3700 10. Pomidory kg 1700 11. Por kg 1000 12. Seler korzeniowy kg 7700 13. Ziemniaki kg 97000 14. Ogórek świeży kg 3700 15. Jabłka kg 18300 16. Papryka czerwona kg 700 17. Kalafior kg 400 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne określone dla warzyw i owoców wchodzących w skład zadania nr I: 1) Buraki czerwone. Odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 2) Cebula. Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie 3) Fasola. Fasola biała, suszona, ziarna w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie 4) Groch. Groch w połówkach, łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 5) Kapusta biała. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 6) Kapusta czerwona. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 7) Marchew. Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 8) Pieczarki. Odmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 9) Pietruszka korzeniowa. Pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie – worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 10) Pomidory. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 11) Por. Por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy do 5 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 12) Seler korzeniowy. Seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, , obcy zapach lub smak, stłuczenia, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie – worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 13) Ziemniaki. Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami , obce zapachy. 14) Ogórek świeży. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub worek do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 15) Jabłka. Jabłka w klasie I. Cechy dyskwalifikujące: gnicie zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte z rozpadem miąższu, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 16) Papryka czerwona. Papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. 17) Kalafior. Kalafior w klasie I, odmiany jadalne , z usuniętymi liśćmi. Średnica nie mniejsza niż 12 cm. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałość środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach, zwiędnięcie. Opakowanie –worek siatkowy lub skrzynka do 10 kg. Wszystkie w/wym warzywa i owoce muszą być dostarczane Zamawiającemu w stanie świeżym, a także muszą być klasy I. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać w/w towary zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. W/w towary nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr I –WARZYWA, OWOCE:  Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego: 1/ na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; 2/na terenie Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp.; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez wyznaczonego pracownika zamawiającego.  Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Waloryzacja cen: Na dzień otwarcia ofert Zamawiający dokonuje obliczenia wskaźnika zmiany cen Wzc dla poszczególnych towarów z formularza cenowego wybranej oferty, przez porównanie ceny zawartej w formularzu cenowym do średniej ceny hurtowej Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu, publikowanej w Internecie (www.wgro.com.pl), według wzoru: W zc = cena Wykonawcy za 1 kg : średnia cena giełdowa za 1 kg W dniu każdej dostawy towaru Wykonawca będzie zobowiązany przeliczyć cenę średnią Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej, obowiązującą w danym dniu przez wskaźnik dla danego artykułu Wzc według wzoru: Cena zakupu = W zc x Ch W/wym wskaźnik przeliczania cen będzie obowiązywał przez okres trwania umowy. Z uwagi na brak notowań na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno -Ogrodniczej cen dla pozycji nr 3 (Fasola) i 4 (Groch) ustala się stały współczynnik Wzc – 1. Jeżeli w dniu otwarcia ofert na Wielkopolskiej Giełdzie Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu zostaną opublikowane ceny jednostkowe w sztukach, a nie w kilogramach ustala się następujące przeliczniki wagowe dla n/wym towarów: Kapusta biała – 1szt. = 1,5kg, Kapusta czerwona – 1szt. = 1,5kg, Kalafior – 1szt. = 1,5kg, Por świeży – pęczek 10szt. = 2,5kg, Jeżeli w trakcie trwania umowy na WGRO ceny warzyw będą publikowane zarówno w kilogramach oraz w sztukach, to pierwszeństwo w ustalaniu cen zawsze mają wartości warzyw publikowane w kilogramach. ZADANIE NR II – Sukcesywne dostawy owoców cytrusowych i tropikalnych W skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary: L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Ilość zapotrzebowania w kg* 1. 2. 3. 4. 1. Banany kg 80 2. Cytryny kg 20 3. Pomarańcze kg 80 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne. Zadanie nr II– OWOCE CYTRUSOWE I TROPIKALNE 1. BANANY- w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – karton do 18 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 2. CYTRYNY - w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – karton do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 3. POMARAŃCZE - w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – karton do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Jeżeli w trakcie trwania umowy na WGRO ceny owoców cytrusowych i tropikalnych będą publikowane zarówno w kilogramach oraz w sztukach, to pierwszeństwo w ustalaniu cen zawsze mają wartości warzyw publikowane w kilogramach. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr II –OWOCE CYTRUSOWE I TROPIKALNE:  Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego: -na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; -na terenie Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego.  Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Waloryzacja cen: Na dzień otwarcia ofert Zamawiający dokonuje obliczenia wskaźnika zmiany cen Wzc dla poszczególnych towarów z formularza cenowego wybranej oferty, przez porównanie ceny zawartej w formularzu cenowym do średniej ceny hurtowej Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu, publikowanej w Internecie (www.wgro.com.pl) , według wzoru: W zc = cena Wykonawcy za 1 kg : średnia cena giełdowa za 1 kg W dniu każdej dostawy towaru Wykonawca będzie zobowiązany przeliczyć cenę średnią Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej, obowiązującą w danym dniu przez wskaźnik dla danego artykułu Wzc według wzoru: Cena zakupu = W zc x Ch W/wym wskaźnik przeliczania cen będzie obowiązywał przez okres trwania umowy. ZADANIE NR III – Sukcesywne dostawy kiszonek. W skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary: L p. Przedmiot zamówienia. j. m. Ilość zapotrzebowania w kg* 1. 2. 3. 4. 1. Ogórek kiszony kg 5100 2. Kapusta kiszona kg 10500 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne kiszonek wchodzących w skład zadania nr III: 1) Ogórek kiszony. Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól, chrzan). 2) Kapusta kiszona. Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta o odpowiednim stopniu zakwaszenia. Minimalny termin przydatności do spożycia każdej dostawy wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać w/w towary zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. W/w towary nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr III –KISZONKI: Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego: -na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie; -na terenie Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp.; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego.  Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Waloryzacja cen: Na dzień otwarcia ofert Zamawiający dokonuje obliczenia wskaźnika zmiany cen Wzc dla poszczególnych towarów z formularza cenowego wybranej oferty, przez porównanie ceny zawartej w formularzu cenowym do średniej ceny hurtowej Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej SA w Poznaniu, publikowanej w Internecie (www.wgro.com.pl) , według wzoru: W zc = cena Wykonawcy za 1 kg : średnia cena giełdowa za 1 kg W dniu każdej dostawy towaru Wykonawca będzie zobowiązany przeliczyć cenę średnią Ch z Wielkopolskiej Giełdy Rolno – Ogrodniczej, obowiązującą w danym dniu przez wskaźnik dla danego artykułu Wzc według wzoru: Cena zakupu = W zc x Ch W/wym wskaźnik przeliczania cen będzie obowiązywał przez okres trwania umowy. Wszystkie towary dostarczane do Zamawiającego w ramach niniejszego zamówienia zarówno dla zadania nr I, II i III muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w tym zakresie. Ocena spełniania tego warunku na podstawie złożonego oświadczenia - załącznik nr 4 do SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi spełniać następujące wymogi: 1) Treść oferty musi odpowiadać treści specyfikacji. Oferta powinna zostać sporządzona wg wzoru „Formularza Ofertowego" i „Formularza Cenowego”, stanowiącego załącznik nr 1a, 1 b, 1c i 2a, 2b, 2c do SIWZ; 2) Oferta musi zostać sporządzona w języku polskim w formie pisemnej, na komputerze lub inną trwałą i czytelną techniką; 3) Oferta musi być podpisana; za podpisanie uznaje się własnoręczny podpis złożony przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy; 4) Poprawki lub zmiany w ofercie, muszą być dokonane w sposób czytelny, parafowane własnoręcznie przez osobę podpisującą ofertę lub inne osoby do tego umocowane. 5) Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. 2. Wymagane dokumenty lub oświadczenia, które składają Wykonawcy do upływu terminu składania ofert: 1) Oświadczenia wymienione w Rozdziale VII pkt. 1-4 niniejszej SIWZ. 2) Inne wymagane oświadczenia i dokumenty: a) wypełniony „Formularz Ofertowy" - załącznik nr 1a, 1b, 1c do SIWZ; b) wypełniony „Formularz Cenowy” – załącznik nr 2a, 2 b, 2c do SIWZ; c) w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; d) w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach