Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na sukcesywne dostawy mięsa i przetworów mięsnych do Zakładu Karnego w Gębarzewie.

Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 4292300 , fax. 061 4262453
  • Data zamieszczenia: 2011-06-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
    Gębarzewo
    62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
    tel. 061 4292300, fax. 061 4262453
    REGON: 00079113100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na sukcesywne dostawy mięsa i przetworów mięsnych do Zakładu Karnego w Gębarzewie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Boczek surowy z kością Mięso wieprzowe, świeże, surowe. Całe płaty o wadze od 1,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń. 900 kg 2.Łopatka z kością Element wieprzowy (przednia część) w kształcie nieforemnego bloku. Barwa czerwona do ciemnoczerwonej. Powierzchnia czysta, gładka, niezakrwawiona nie postrzępiona, bez śladów przekrwawień, głębszych nacięć.7200 kg. 3.Karkówka z kością Mięso wieprzowe, świeże. Całe płaty o wadze od 2,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.440 kg. 4.Boczek wędzony Mięso wieprzowe, świeże, surowe. Całe płaty o wadze od 1,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.630 kg 5.Wołowina bez kości I Mięso wieprzowe, świeże, surowe. Całe płaty o wadze od 1,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń -200 kg 6.Kiełbasa piwna Wyrób grubo rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy ok.6-8 cm, wędzona i parzona.1630 kg 7.Kiełbasa zwyczajna Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy ok. 26-28 mm,wędzona i parzona.1140 kg 8.Kiełbasa śląska Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona.2730 kg 9.Kiełbasa zielonogórska Wyrób wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego, nadziewana w jelita wieprzowe naturalne lub w osłonce sztucznej. Kiełbasa parzona. Smak i zapach charakterystyczny do użytych surowców i przypraw. 2200 kg 10.Kiełbasa biała Wyrób średnio rozdrobniony parzony, w osłonkach naturalnych o średnicy ok. 26-28 mm. Kawałki mięs związane masą wiążącą, równomiernie rozmieszczone w przekroju. 820kg 11.Mielonka Wyrób średnio rozdrobniony w osłonce poliamidowej. Batony (prostokątne) o długości ok. 30 - 40 cm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo- różowa. 970 kg 12.Mortadela Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórek wieprzowych oraz surowców tłuszczowych. Wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości ok. 30 - 40 cm i średnicy ok. 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. 1100 kg 13.Parówka gruba Wyrób z mięsa wieprzowego w jelicie wieprzowym, parzony o bardzo delikatnym smaku. Przekrój jednolity. Barwa na przekroju mięsa jasnoróżowa do różowej. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. 720kg 14.Parówka cienka Wyrób z mięsa wieprzowego, parzony. Przekrój jednolity, barwa mięsa jasnoróżowa do różowej, konsystencja zwarta. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw. 1450 kg 15.Salceson biały Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony,w osłonkach poliamidowych lub naturalnych o długości ok. 30 -40 cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. 730 kg 16.Kaszanka Wyrób w osłonie poliamidowej lub naturalnej, powierzchnia czysta,osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu,o długości ok. 40 -50 cm. Barwa ciemno- brunatna. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: wątroba, płuca, skórki, tłuszcz, kasza jęczmienna.2650 kg 17.Wątrobianka Wyrób podrobowy nie krwisty z wątroby wieprzowej,wędzony o konsystencji smarownej, w osłonce naturalnej lub sztucznej.1800 kg 18.Ozory wieprzowe Wieprzowe, świeże, w pierwszym gatunku.360 kg 19.Serca wieprzowe Podroby wieprzowe, całe, powinny być właściwie ukształtowane, oczyszczone z błony wewnętrznej i krwi, odcięte na wysokości wpustu i zwieracza serca, zapach charakterystyczny dla serc wieprzowych świeżych,barwa ciemno- różowa. 100 kg 20.Wątroba wieprzowa Podroby wieprzowe o wadze przeciętnej od 2 do 3 kg, barwa ciemnoczerwona. Wątroba schłodzona, niemrożona.Kształt i wielkość jednolita pod względem gramatury i wyglądu. 1250 kg 21.Kiełbasa szynkowa Kiełbasa czysto wieprzowa, parzona, grubo rozdrobniona. 1030 kg 22.Metka cebulowa Wyrób surowy, peklowany w transparentnej osłonce. Na przekroju kształt kulisty, surowce równomiernie rozłożone, barwa mięsa jasnoróżowa do różowej, tłuszczu biała do kremowej. Konsystencja smarowna. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw z akcentem cebuli. 1330 kg 23.Konserwa mielonka Konserwa z mięsa mieszanego,skórek i tłuszczu, z przyprawami. Wygląd ogólny -kształt nadany przez zastosowane opakowanie, powierzchnia czysta. Konsystencja i struktura -dość ścisła, surowce równomiernie rozłożone,niedopuszczalne składniki zbyt rozdrobnione, pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp. Opakowania jednostkowe - puszki metalowe z samo otwieraczem, wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością o wielkości 0,300 kg. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeńmechanicznych.1330 kg 24.Konserwa mielonka Konserwa z mięsa mieszanego,skórek i tłuszczu, z przyprawami. Wygląd ogólny -kształt nadany przez zastosowane opakowanie,powierzchnia czysta. Konsystencja i struktura -dość ścisła, surowce równomiernie rozłożone,niedopuszczalne składniki zbyt rozdrobnione, pozaklasowelub z chrząstkami, ścięgnami itp. Opakowania jednostkowe - pojemniczek aluminiowy wykonany z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością o wielkości 0,100 -0,140 kg. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. 200 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151111000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach