Przetargi.pl
Mięso i wędliny

Jednostka Wojskowa 4430 ogłasza przetarg

  • Adres: 63-100 Śrem, ul. Sikorskiego 2
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 2831626 , fax. 061 2831802
  • Data zamieszczenia: 2009-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4430
    ul. Sikorskiego 2 2
    63-100 Śrem, woj. wielkopolskie
    tel. 061 2831626, fax. 061 2831802
    REGON: 63243205500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jw4430.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Mięso i wędliny
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa transportem własnym Wykonawcy mięsa i wędlin do Kasyna Wojskowego 455 w Śremie ul. Sikorskiego 2 dwa razy w tygodniu - wtorek ,piątek n/w asortymentu wg CPV 15111100-0, 15113000-3, 15131130-5 w nstp. ilościach: 1. Mięso wp. drobne II kl. 2000 kg 2. Schab bez kości. 2000 kg 3. Karkówka b/k. 2000 kg 4. Wołowina b/k ( udziec wołowy). 400 kg 5. Żeberka wp. paski. 800 kg 6. Mięso mielone. 2000 kg 7. Golonka. 1000 kg 8. Wątroba wp. 300 kg 9. Serca wp. 300 kg 10. Flaki wołowe. 500 kg 11. Słonina. 100 kg 12. Głowy wp. 100 kg 13. Nogi wp. 100 kg 14. Ozory wp. 100 kg 15. Kości. 1500 kg 16. Kiełbasa podlaska. 250 kg 17. Kiełbasa parówkowa. 500 kg 18. Kiełbasa śląska. 500 kg 19. Mielonka. 500 kg 20. Kiełbasa zwyczajna. 1000 kg 21. Parówka delikatesowa. 200 kg 22. Śląska delikatesowa. 200 kg 23. Mortadela. 200 kg 24. Żywiecka. 200 kg 25. Szynka wędzona. 100 kg 26. Szynka gotowana. 300 kg 27. Baleron. 100 kg 28. Krakowska. 100 kg 29. Kiełbasa biała. 100 kg 30. Kiełbasa biała delikatesowa. 100 kg 31. Kiełbasa szynkowa. 100 kg 32. Kaszanka. 200 kg 33. Pasztetowa. 200 kg 34. Salceson. 200 kg 35. Boczek wędzony. 300 kg 36. Kabanosy. 200 kg 37. Smalec. 1000 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151111000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 oraz spełniają warunki określone art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: 3.Posiadają decyzję w sprawie zatwierdzenia zakładu wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii ,lub właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 4. Wdrożyli i stosują w produkcji i obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu system HACCP. Jeżeli Wykonawca nie jest producentem obowiązany jest dostarczać przedmiot zamówienia od producenta spełniającego takie wymagania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2)Oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożone na druku, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 3) Aktualną decyzję w sprawie zatwierdzenia zakładu wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii na podst. przepisów ustawy z 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (D.U. 2006, Nr 17, poz. 127 ze zm.) lub właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej na podst. przepisów ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (D.U. Nr 171, poz. 1225). W poprzednim stanie prawnym decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, a w odniesieniu do uprawnień, o których mowa w art. 40 ust. 5 - organ Inspekcji Weterynaryjnej dopuszczającą zakład do prowadzenia produkcji, stwierdzającą spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej artykułów (art. 27.1 ustawy z 11 listopada 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia D.U. 2005, Nr 31, poz. 265). 4)Dokument wystawiony na Wykonawcę przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub certyfikat stwierdzający, że u Wykonawcy w produkcji i w obrocie zaoferowanego do dostawy asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jw4430.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach