Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 33/ZP/WTiZ/09)

Podlaski Oddział Straży Granicznej im. gen. Henryka Minkiewicza ogłasza przetarg

  • Adres: 15-370 Białystok, ul. Bema 100
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 7145171 , fax. 085 7484218
  • Data zamieszczenia: 2009-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Podlaski Oddział Straży Granicznej im. gen. Henryka Minkiewicza
    ul. Bema 100 100
    15-370 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 085 7145171, fax. 085 7484218
    REGON: 05044003600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.podlaski.strazgraniczna.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na jednorazową dostawę produktów ogólnospożywczych (sprawa nr 33/ZP/WTiZ/09)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa dostawa produktów ogólnospożywczych podzielonych na III części. Dostarczany Zamawiającemu asortyment musi spełniać wymogi jakościowe zgodne z obowiązującymi normami oraz być w pierwszym gatunku. Termin przydatności do spożycia produktów powinien wynosić co najmniej 6 miesięcy od dnia dostawy. CZĘŚĆ I 1. Groszek zielony konserwowy 2kg- Puszka do 0,5kg; 2. Kukurydza konserwowa 2kg - Puszka do 0,5kg; CZĘŚĆ II 1. Chrzan konserwowy w occie 5kg - Opakowanie szklane o zawartości produktu netto do 200 g po odcieku; 2. Dżem wysokosłodzony - różne smaki 40kg - Opakowanie jednorazowe a` 25 g; 3. Olej roślinny 70l - Butelka pojemności 1 l; 4. Liść laurowy 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 5. Papryka mielona słodka 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 6. Pieprz naturalny mielony 2kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20g.; 7. Majeranek 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 8. Ziele angielskie 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 9. Sól kuchenna 125kg - Opakowanie o pojemności 1 kg; 10. Przyprawa do zup w płynie 25l - Butelka szklana o pojemności 1 l; 11. Przyprawa do mięsa 2kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 12. Przyprawa do ryb 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 13. Ocet 2l - Butelka szklana o pojemności 0,5 l; 14. Kwasek cytrynowy spożywczy 0,5kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 20 g.; 15. Przyprawa do drobiu 1kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 40 g.; 16. Przyprawa uniwersalna do potraw w proszku 3kg - Opakowanie detaliczne. Torebka do 500 g.; 17. Koncentrat pomidorowy 30% 35kg - Opakowanie detaliczne do 200 g; 18. Majonez 8kg - Opakowanie szklane o zawartości produktu netto 500 - 800 g; 19. Musztarda 15kg - Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 20. Ketchup 15kg - Opakowanie z tworzywa o zawartości produktu netto do 500g z możliwością wyciskania (tuba); 21. Koncentrat rosół drobiowy (baza do zup) - 10kg - Wiaderko o pojemności do 3 kg; 22. Kawa zbożowa 5kg - Opakowanie do 500 g; 23. Ryż 35kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 24. Mąka pszenna 60kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 25. Kasza gryczana 35kg - Opakowanie do 0,5 kg; 26. Kasza manna 5kg - Opakowanie do 0,5 kg (torba papierowa); 27. Mąka ziemniaczana 1kg - Opakowanie do 1 kg (torba papierowa); 28. Kisiel - różne smaki 2kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 29. Budyń w proszku - różne smaki 2kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 30. Kasza jęczmienna mazurska 35kg - Opakowanie do 0,5 kg; 31. Płatki kukurydziane 5kg - Opakowanie do 0,5 kg; 32. Mieszanka zbożowa Musli 5kg - Opakowanie do 0,5 kg; 33. Makaron dwujajeczny świderki 35kg - Opakowanie do 1 kg; 34. Makaron nitki długie 10kg - Opakowanie 0,4 kg -1 kg; 35. Cukier puder 1kg - Opakowanie do 0,5 kg; 36. Cukier kryształ 450kg - Opakowanie 1 kg (torba papierowa); 37. Miód naturalny 20kg - Miód w opakowaniach jednorazowych a` 25 g; 38. Kakao naturalne 2kg - W opakowaniach a` 100 g; 39. Czekolada pełna mleczna 5kg - Tabliczka a`100 g; 40. Batonik czekoladowy nadziewany - różne smaki 5kg - Baton czekoladowy nadziewany o wadze 45-50g; 41. Wafel kakaowy 3kg - Opakowanie detaliczne a` 20 g; 42. Paluszki solone 3kg - Opakowanie detaliczne a` do 150 g; 43. Herbatniki kruche bez polewy 3kg - Opakowanie detaliczne do 50 g; 44. Batonik z czekolady deserowej nadziewany 3kg - Baton w czekoladzie deserowej z nadzieniem mlecznym o wadze około 35-45 g; 45. Herbata ekspresowa w torebkach a` 1,5 g 10kg - Waga torebki z herbatą 1.5 g. Opakowanie detaliczne do 100 szt.; 46. Galaretka owocowa w proszku - różne smaki 20kg - Opakowania detaliczne. Torebka do 100 g; 47. Syrop owocowy - różne smaki 20kg - Butelka do 0,5 l; 48. Napój herbaciany rozpuszczalny - różne smaki - 20kg - Torebka do 0,5 kg; CZĘŚĆ III 1. Konserwa mięsna 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 2. Konserwa drobiowa 7kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 3. Konserwa pasztet wieprzowy 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 4. Konserwa pasztet drobiowy 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 120-140g; 5.Konserwa śledź w oleju 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 145-170g; 6. Konserwa śledź w pomidorach 7 kg - Możliwość otwarcia bez otwieracza. Opakowanie jednostkowe o wadze 150-170g;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153314001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 21 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy : 1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia . Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie w systemie spełnia - nie spełnia na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów potwierdzających spełnienie warunków. Nie spełnienie chociażby jednego z wymienionych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przedmiotowego postępowania. 2. W przypadku złożenia oferty przez podmioty występujące wspólnie Zamawiający dopuszcza następujący sposób spełnienia warunków udziału w postępowaniu : w odniesieniu do wymogu dot. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - co najmniej jeden Wykonawca odpowiednio do części wykonywanych prac, w odniesieniu do wymogu dot. posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia - łączny potencjał niezbędnej wiedzy i doświadczenia, w odniesieniu do wymogu dot. dysponowania potencjałem technicznym niezbędnym do wykonania zamówienia - łączny potencjał techniczny Wykonawców, w odniesieniu do wymogu dot. dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - łączny potencjał kadrowy Wykonawców, w odniesieniu do wymogu dot. sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - łączna sytuacja ekonomiczna i finansowa Wykonawców. Każdy z wykonawców ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ma obowiązek dołączyć do składanej oferty dokumenty wymagane w rozdz. IV pkt.1 ppkt.1.1 SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 1.2) oświadczenie o spełnieniu warunków z art. 22 ust.1 pkt.1-4 ustawy prawo zamówień publicznych - zgodne w treści z załączonym do SIWZ wzorem -Załącznik nr 4.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.podlaski.strazgraniczna.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach