Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawy warzy, owoców oraz ziemniaków jadalnych do Aresztu Sledczego w bartoszycach

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 11-200 Bartoszyce, ul. Warszawska 5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 7622294 w. 131 , fax. 89 7626254
  • Data zamieszczenia: 2011-09-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Warszawska 5 5
    11-200 Bartoszyce, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 7622294 w. 131, fax. 89 7626254
    REGON: 51045306600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawy warzy, owoców oraz ziemniaków jadalnych do Aresztu Sledczego w bartoszycach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    CZĘŚĆ 1 warzywa Cebula biała w ilości 4000 kg Burak ćwikłowy w ilości 3500 kg Kapusta biała w ilości 5000 kg Marchew bez naci w ilości 4000 kg Seler bez naci w ilości 200kg Kapusta kiszona w ilości 2000 kg Ogórek kwaszony w ilości 1000 kgPietruszka korzeń w ilości 200 kg Por w ilości 300 kg Pomidory w ilości 600 kg Sałata zielona w ilości 400 kg Ogórek świeży w ilości 1000 kg Część 2 - owoce Jabłka w ilości 2500 kg manarynki w ilości 60 kg banany w ilości 200 kg kiwi w ilości 200 kg CZĘŚĆ 3 ziemniaki jadalne Ziemniaki jadalne w ilości 35000 kg Opis poszczególnych części zamówienia. Część 1 zamówienia: Odnośnie pkt 1.1. CEBULA BIAŁA musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian z odmian odpowiednich do pory roku pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. a Wymagania jakościowe : wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; barwa : łuski suchej jasnożółta do jasnobrązowej. barwa: łuski mięsistej kremowa lub kremowo zielonkawa; korzenie : całkowicie zaschnięte; powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm. b Cechy dyskwalifikujące : nadgnicia, zaparzenia, obcy smak i zapach, przemarznięcia, pozostałości środków ochrony roślin, mokra łuska, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki. copakowania jednostkowe: wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych (ażurowych) bądź pojemnikach o wadze 10 20 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; d Przeznaczenie: 1. do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. Odnośnie pkt 1.2. BURAKI ĆWIKŁOWE muszą być dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. a Wymagania jakościowe : wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone; średnica korzeni od 6 cm. Cechy dyskwalifikujące dostawę: nadgnicia, zaparzenia, silne zwiędnięcia, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, silne uszkodzenia mechaniczne, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, przemarznięcia. c opakowania jednostkowe: wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych (ażurowych) bądź pojemnikach o wadze od 10 do 20kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; d/ Przeznaczenie: do spożycia poprzedzonego obróbką cieplną oraz przechowywania zimowego. Odnośnie pkt 1.3. KAPUSTA BIAŁA muszą być dostarczone w stanie świeżym z odmian odpowiednich do pory roku pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym. a Wymagania jakościowe : wgląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm . b Cechy dyskwalifikujące dostawę : 1. zaparzenia, zapleśnienia, zgnicia, obcy smak i zapach, przemarznięcia, pozostałości środków ochrony roślin. c opakowania jednostkowe: 2. wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych ażurowych bądź pojemnikach o wadze 25 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; d Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. Odnośnie pkt 1.4. MARCHEW bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian odpowiednich do pory roku - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. a Wymagania jakościowe dla marchwi jadalnej bez naci : korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień lub rozwidleń; barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie. nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm.; nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. a Cechy dyskwalifikujące dostawę : zaparzenia, zapleśnienia, obcy smak lub zapach, nadgnicia, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, przemarznięcia; c opakowania jednostkowe: wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych (ażurowych) bądź pojemnikach o wadze 10 20 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; d Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym, obróbki cieplnej oraz przechowywania zimowego. Odnośnie pkt 1.5. SELER - bez naci, musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. a Wymagania jakościowe : wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo-białym bez pustych komór wewnętrznych, 2. średnica korzeni od 5,5 cm, b Cechy dyskwalifikujące : nadgnicia, przemarznięcia, obce zapachy, zaparzenia, pozostałości środków ochrony roślin, silne uszkodzenia mechaniczne, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki. c opakowania jednostkowe: wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych (ażurowych) bądź pojemnikach o wadze 10-20kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; d Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. Odnośnie pkt 1.6. KAPUSTA KISZONA musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona. Wymagania jakościowe dla kapusty kiszonej: barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; nie może zawierać domieszek innych odmian; kształt zewnętrzny na przekroju skrawki nitkowate, podłużne; konsystencja , wrażenie w dotyku - skrawki muszą być jędrne i chrupkie ; smak - kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej. Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł musi wynosić minimum 3 miesiące. Cechy dyskwalifikujące dostawę: nieodpowiedni kolor, zapleśnienia, obcy smak lub zapach, nadgnicia, miękkość kapusty. d) Opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w wiaderka plastikowe bądź woreczki foliowe 10 - 20 kg/sucha masa bez jej zalewy posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością. e) przeznaczenie: do spożycia . Odnośnie pkt 1.7. OGÓRKI KWASZONE muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące  z odpowiednich gleb, nie przenawożone. a) wymagania jakościowe dla ogórków kwaszonych : wygląd: całe, pełne w środku: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy b) minimalny termin przydatności do spożycia: od dnia dostawy na w/w artykuł musi wynosić minimum 3 miesiące. c) cechy dyskwalifikujące dostawę : zapleśnienia, nadgnicia, obcy smak i zapach, miękkość ogórków, pustość ogórków w środku, uszkodzenia mechaniczne. d) opakowanie i oznakowanie: bądź woreczki foliowe 10 - 20 kg/masy netto/ posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością. e) przeznaczenie: do spożycia. Odnośnie pkt 1.8. PIETRUSZKA bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku - pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. a/ Wymagania jakościowe : wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; średnica korzeni od 3 cm. b/ Cechy dyskwalifikujące : nadgnicia, obce zapachy, zaparzenia, przemarznięcia, pozostałości środków ochrony roślin, silne uszkodzenia mechaniczne, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki. c/ opakowania jednostkowe: wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych workach bezzwrotnych ażurowych bądź pojemnikach o wadze 10 20 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; d/ Przeznaczenie: do spożycia oraz przechowywania zimowego. Odnośnie pkt 1.9. PORY muszą być dostarczone w stanie świeżym z odmian odpowiednich do pory roku pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym. a Wymagania jakościowe : wygląd: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej 2 długości części wybielonej cebuli rzekomej, prawidłowo wykształcone, proste i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm. b Cechy dyskwalifikujące dostawę : 3. zaparzenia, zapleśnienia, zgnicia, obcy smak i zapach, przemarznięcia, pozostałości środków ochrony roślin. c Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. Część 2 Odnośnie pkt 2.1. JABŁKA muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odmian odpowiednich do pory roku. 1. Wymagania jakościowe, dotyczące zamawianego powyżej przedmiotu zamówienia:    a ogólne wymagania jakościowe : 1   muszą być dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku; 2    odmiany jabłek półsłodkich,     3    owoce muszą być: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe, nie przemarznięte; 4    barwa jabłek musi być: jednolita, typowa dla odmiany; 5    kształt owocu musi być: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie; 6    dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może  zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 6 cm, waga 1 sztuki od 0,100 g. do 150 g. ;   7    smak i zapach charakterystyczny dla ww owoców, bez posmaków i zapachów obcych; 8    jabłka muszą być wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; Część 3 zamówienia: Odnośnie pkt 3.1. ZIEMNIAKI JADALNE PÓŹNE - będą zamawiane w terminie od października do czerwca - muszą być dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie nieprzenawożone azotem, zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. ZIEMNIAKI JADALNE WCZESNE - będą zamawiane w terminie od czerwca do października - muszą być dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie nieprzenawożone azotem, zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. a ogólne wymagania jakościowe :         wygląd bulwy ziemniaka : okrągło owalny, kształtny regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione;       zabarwienie przekroju : miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej;       musi być zachowana jednolitość odmiany tj: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości           i wielkości;   wymagana średnica: poprzeczną min. 4,0 cm i podłużną min. 4,5 cm . b/echy dyskwalifikujące dostawę :   zanieczyszczenie środkami ochrony roślin, bulwy z pozostałością środków ochrony roślin w formie stałej, ciekłej lub z pozostałością obcych zapachów;    bulwy zanieczyszczone grudkami ziemi i kamieniami;        zaparzenie, z oznakami więdnięcia, z widocznymi na przekroju miąższu zaciemnieniami;       porośnięte kiełkami;        bulwy o łuszczącej się skórce, która na skutek lekkiego potarcia palcem złuszcza się;       nadmierne zwilgocenie na powierzchni;       porażonych parchem zwykłym;     uszkodzonych mechanicznie, przez szkodniki oraz nieukształtowanych       innych odmian;     porażonych mokrą lub suchą zgnilizną.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032211131
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach