Areszt Śledczy Warszawa Służewiec ogłasza przetarg
- Adres: 02-699 Warszawa, ul. Kłobucka 5
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 8473341 , fax. 022 8437366
- Data zamieszczenia: 2009-04-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec
ul. Kłobucka 5 5
02-699 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 8473341, fax. 022 8437366
REGON: 00032048900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na dostawy mięsa i produktów mięsnych do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/2P/09 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część A L. p. Przedmiot zamówienia Kod CPV Polska Norma Orientacyjna ilość w kilogramach Wymagany minimalny termin do spożycia od dnia dostawy 1. Kaszanka 15131134-3 PN-A-82007/A1:1998 6 700 48 godzin - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311343
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: część A zamówienia - 8000 PLN część B zamówienia - 1000 PLN
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie niniejszego zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) Spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych: 2) Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: IX. Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu 1. Oświadczenie o spełnianiu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 i art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewi-dencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do re-jes-tru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 mie-sięcy przed upływem terminu składania ofert; 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo-łecz-nego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem po-datków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświad-czeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześ-niej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 6. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika reprezentującego Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli zachodzi taka okoliczność. 7. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. Wykaz żądanych dokumentów, poza wymaganymi ustawowo, jakie powinien dołączyć wykonawca: 1. Aktualne zezwolenie (decyzja) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sani-tarnej, stwierdzające spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higie-ny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej - dot. przedsiębiorstw produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność będącą pod nadzorem PIS - jeżeli ustawy nakładają obo-wią-zek posiadania takich uprawnień; 2. Aktualne zezwolenie (decyzja) powiatowego lekarza weterynarii, właściwego ze względu na miejsce produkcji, dopuszczające zakład w zakresie prowa-dzonej działalności do produkcji - dot. produktów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania ta-kich uprawnień.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną