Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledzczego w Bartoszycach przez okres 12 miesięcy.

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 11-200 Bartoszyce, ul. Warszawska 5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 7622294 w. 131 , fax. 089 7626254
  • Data zamieszczenia: 2009-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Warszawska 5 5
    11-200 Bartoszyce, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 7622294 w. 131, fax. 089 7626254
    REGON: 51045306600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledzczego w Bartoszycach przez okres 12 miesięcy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    część I obejmująca: ryż (op. do 1 kg) w ilości 140 kg kasza manna (op. do 1kg) w ilości 173 kg kasza jęczmienna (op. do  1kg) w ilości 492 kg kasza pęczak (op. do 1 kg)  w ilości 684 kg mąka pszenna (op. 1 kg)  w ilości 1500 kg mąka ziemniaczana (op. 1 kg)  w ilości 134 kg płatki jęczmienne (op. 0,5 kg)  w ilości 132 kg płatki owsiane (op. 0,5 kg)  w ilości 126 kg makaron (op. 1 kg)  w ilości   1700 kg bułka tarta (op. 0,5 kg) w ilości 329 kg puree ziemniaczane ( op. 1 -3kg) w ilości 300 kg groch połówki (op. do 5 kg) w ilości 281 kg fasola (op. do 5 kg) w ilości 420 kg część II obejmująca sałatka z makreli 300 - 330g w ilości 348kg paprykarz szczeciński 300 - 330kg w ilości 579kg Śledź w pomidorach 300 - 330g w ilości 191kg kotlet rybny mrożony(waga 1 sztuki od 80 - 120g) w ilości 511kg kostka rybna mrożona (waga 1 sztuki od 100 - 120g) w ilości 391kg płaty śledziowe bez skóry wiadro 4 kg w ilości 186kg część III obejmująca: Mleko w proszku (op.1 - 2kg) w ilości 330kg Ser topiony 100g. W ilości 235kg śmietana 12% (op. Od 0,4 do 1l) w ilości 225l twaróg chudy 250g w ilości 812kg serek homogenizowany (op. do 150g) w ilości 778kg Twarożek wiejski (op. do 150g) w ilości 100kg twarożek biały op. do (150g) w ilości 85kg jogurt naturalny (op. do 150g) w ilości 100kg margaryna do smarowania pieczywa 200 lub 250g w ilości 4500kg olej uniwersalny (op. 1l) w ilości 360l część IV obejmująca: przyprawa w płynie (op. 0,5 - 1l) w ilości 360l przyprawa uniwersalna sypka (op. 0,5 kg) w ilości 250kg pieprz czarny mielony(op. 200g - 500g) w ilości 15 kg majeranek (op. 200g - 500g)w ilości 10kg liść laurowy (op. 200g - 500g)w ilości 6kg ziele angielskie(op. 200g - 500g) w ilości 10kg pietruszka nać suszona (op. 200g - 500g)w ilości 10kg włoszczyzna suszona (op. 1kg)w ilości 50kg susz marchwi (op. 1kg) w ilości 100kg susz buraczków (op.1kg) w ilości 100kg koper suszony(op. 200g - 500g) w ilości 15kg sół (op. 1 kg). W ilości 673kg czosnek suszony mielony(op. 200g - 500g) w ilości 51kg musztarda (op. 1 kg) w ilości 533kg ketchup (op. 1 kg) w ilości 627kg kawa zbożowa (op.1kg) w ilości 500kg herbata(op. 1kg) w ilości 90kg majonez (op. 400 - 900g) w ilości 83kg ocet (op. 0,5 - 1l) w ilości 138l część V obejmująca: cukier (op.1kg) w ilości 1438kg dżem owocowy (op.do 7 kg) w ilości 530kg marmolada wieloowocowa (op.do 7 kg) w ilości 650kg groszek konserwowy (op.400g) w ilości 200kg fasolka konserwowa (op.400g) w ilości 140kg koncentrat pomidorowy (op.900ml) w ilości 400kg szczaw konserwowy (op. 900g) w ilości 190kg chrzan tarty (op.800 - 900g) w ilości 100kg sos biały (op. do 1 kg) w ilości 86kg sos pieczeniowy (op. do 1 kg) w ilości 120kg zupa pieczarkowa (op. do 2kg) w ilości 120kg zupa żurek (op. do 2 kg) w ilości 119kg zupa kalafiorowa (op. do 2 kg) w ilości 60kg zupa szparagowa (op. do 2 kg) w ilości 79kg zupa barszcz biały (op. do 2 kg) w ilości 100kg rosół jarzynowy (op. do 1 kg) w ilości 90kg rosół drobiowy łagodny (błyskawiczny z makaronem) op. 70g w ilości 46 kg. dżem wieloowocowy (op. 25g) w ilości 150kg. część VI obejmująca: pyzy ziemniaczane (op. 1kg) mrożone w ilości 112kg kopytka mrożone (op. 1kg) w ilości 72kg pierogi z kapustą i grzybami mrożone (op. 1kg) w ilości 190kg pierogi z serem mrożone (op. 1kg) w ilości 90kg pierogi z mięsem mrożone (op. 1kg) w ilości 63kg pyzy z mięsem mrożone (op. 1kg) w ilości 65kg kalafior mrożony op. (op. 1 - 2 kg) w ilości 114kg część VII obejmująca: sałatka szwedzka op.do 2 kg w ilości 450kg leczo pieczarkowe op. 2 - 3 kg w ilości 500kg część VIII obejmująca: kostka sojowa (op. 1 - 3kg) w ilości 300kg granulat sojowy (op. 1 - 3kg) w ilości 300kg kotlet sojowy (op. 1kg) w ilości 200kg Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu. 1. Do udziału w postępowaniu mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.1.Posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 1.2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 1.3.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 1.4.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. 2.1.Z ubiegania o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: - wykonawców, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.2.Zamawiający odrzuca ofertę, która: jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada SIWZ, jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 lub błędy rachunkowe, jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów. 2.3.Spełniają wymagania określone w niniejszej SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach