Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka - Szpital Specjalistyczny w Kielcach ogłasza przetarg
- Adres: 25-371 Kielce, ul. Prosta
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 413 618 525 , fax. 413 687 424
- Data zamieszczenia: 2019-12-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka - Szpital Specjalistyczny w Kielcach
ul. Prosta 30
25-371 Kielce, woj. świętokrzyskie
tel. 413 618 525, fax. 413 687 424
REGON: 29050391100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpgin.kielce.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na całodobowe żywienie pacjentów Szpitala - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Całodobowe wyżywienie pacjentów w systemie ciągłym obejmujący wszystkie dni tygodnia w Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka – Szpital Specjalistyczny w Kielcach przez okres 12 miesięcy od daty zawarcia umowy. Przedmiot zamówienia obejmuje: przygotowanie posiłków w kuchni Wykonawcy dopuszczonej do użytkowania na podstawie obowiązujących przepisów sanitarnych, dostarczenie posiłków do siedziby Zamawiającego, a następnie na poszczególne oddziały Szpitala, odbiór resztek pozostałych po każdych dostarczonych posiłkach, odbiór, mycie, dezynfekcja/wyparzanie naczyń transportowych, przygotowanie próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych. Realizacja przedmiotu zamówienia polega c będzie na: dostarczaniu posiłków na poszczególne odcinki/oddziału Położniczo-Ginekologicznego w Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka – Szpital Specjalistyczny w Kielcach przez okres 12 miesięcy od daty podpisania umowy. Posiłki powinny być dostarczane w odpowiednich pojemnikach spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Posiłki ciepłe, powinny być dostarczane w termosach transportowych utrzymujących odpowiednią temperaturę. Wyżywienie pacjentów obejmuje 5 posiłków dziennie – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja. Zamawiający wymaga aby przygotowywane posiłki uwzględniały dobowe zapotrzebowanie energetyczne zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 9 sierpnia 2019r. w sprawie programu pilotażowego „Standard żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy” (Dz.U. 2019r. poz. 1537). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ofertę przetargową (Załącznik nr 1 do SIWZ), kopię certyfikatu systemu zapewnienia bezpieczeństwa żywności/systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów szpitala, dowód w postaci wpisu do protokołu z kontroli Wojewódzkiej/Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, lub decyzja o zachowaniu warunków sanitarno-higienicznych dotyczących rozdzielności zmywania naczyń kuchennych i transportowych, oraz środka do transportu posiłków. Zamawiający wymaga, aby w protokole z kontroli Wykonawca odznaczył kolorowym flamastrem wpisy dotyczące rozdzielności mycia naczyń kuchennych i transportowych, jak również środka transportu z 2019r., decyzję Państwowego/Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności związanej z produkcją i obrotem żywnością w zakresie przygotowania posiłków od surowca do gotowej potrawy w kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dostarczane do Szpitala, dokument przedstawiający kwalifikacje osoby odpowiedzialnej za ustalanie diet w specjalności DIETETYK, aktualny arkusz oceny stanu sanitarnego Zakładu Żywienia Zbiorowego z 2019r., sprawozdanie z przeprowadzonych badań żywności przez stację Sanepidu w zakresie kaloryczności i składu procentowego (białko, tłuszcze, węglowodany) posiłków wydawanych dla pacjentów z 2019 roku, badania mikrobiologiczne sprzętu kuchennego i rąk personelu z 2019r., dekadową propozycję jadłospisu na poszczególne diety, również posiłku profilaktycznego z gramaturą posiłków, kalorycznością i alergenami (dieta normalna, lekkostrawna, cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa), wypełnione oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia oraz o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – wg wzoru Załącznika nr 3 do SIWZ, oświadczenie Wykonawcy w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – Załącznik nr 6 do SIWZ, ewentualne pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa dla uczestników projektu „Dziś Uczeń – Jutro Student”
Dodano: 2024-04-25 - Wyżywienie uczestników (lunch), usługa cateringu (przygotowania i dostarczenia gotowych posiłków) dla uczestników projektu „Dziś Uczeń - Jutro Student”
Dodano: 2024-04-03 - Usługa cateringu dla uczestników projektu w Sandomierzu w ramach projektu pn. ,,Dziś uczeń – jutro student’’ , nr umowy: FESW.08.03.IZ.00-0002/23
Dodano: 2024-03-06 - Usługa cateringu dla uczestników projektu na terenie Politechniki Świętokrzyskiej w ramach projektu pn. ,,Dziś uczeń–jutro student’’ nr umowy: FESW.08.03.IZ.00-0002/23
Dodano: 2024-01-18 - „Usługa cateringu dla dzieci Samorządowego Przedszkola w Radoszycach"
Dodano: 2023-12-29 - Usługa przygotowywania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla Publicznego Żłobka „Malucholandia” w Busku-Zdroju
Dodano: 2023-12-11 - „Usługa cateringowa na potrzeby imprezy masowej „Piknik rodzinny”
Dodano: 2023-04-13 - „Usługa cateringu dla dzieci Samorządowego Przedszkola w Radoszycach"
Dodano: 2023-01-09 - „Usługa cateringu – przygotowanie i dowóz posiłków do Żłobka w Małogoszczu”
Dodano: 2022-12-05 - Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2022 r. wraz z przejęciem pracownika w trybie art. 23(1) Kodeksu pracy
Dodano: 2022-10-28