PUP Kamień Pomorski ogłasza przetarg
- Adres: 72-400 Kamień Pomorski, ul. Topolowa 5
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 91 3820285 , fax. 91 3820285 w. 21
- Data zamieszczenia: 2014-01-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: PUP Kamień Pomorski
ul. Topolowa 5 5
72-400 Kamień Pomorski, woj. zachodniopomorskie
tel. 91 3820285, fax. 91 3820285 w. 21
REGON: 81193636600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pupkamienpomorski.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przeprowadzenie szkolenia z zakresu pn. Kucharz ze specjalizacją w dziedzinie carvingu dla 9 osób bezrobotnych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia z zakresu pn. Kucharz ze specjalizacją w dziedzinie carvingu dla 9 osób bezrobotnych, do 24 roku życia, zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Kamieniu Pomorskim. Celem szkolenia jest zwiększenie szans na zatrudnienie osób z wykształceniem maksymalnie gimnazjalnym poprzez teoretyczne i praktyczne przygotowanie do uzyskania kwalifikacji w zawodzie kucharza ze specjalizacją w dziedzinie carvingu. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: teren powiatu kamieńskiego. Termin przeprowadzenia szkolenia: w okresie od 03.03.2014r. - do.17.04.2014r. Minimalna ilość godzin przypadająca na jednego uczestnika musi wynosić 270 godzin zegarowych w zakresie szkolenia objętego przedmiotem zamówienia, w tym: 80 godzin - zajęcia teoretyczne, 142 godziny - zajęcia praktyczne, 40 godzin - zajęcia z carvingu, 8 godzin - egzamin (egzamin czeladniczy). Godzina zegarowa liczy 60 minut i obejmuje 45 minut zajęć dydaktycznych oraz 15 minut przerwy - długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę. Zajęcia szkoleniowe (część teoretyczna jak i praktyczna) mają odbywać się codziennie dla każdego uczestnika (bez sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy), przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, w godzinach od 08:00 do 16:00 (godziny odbywania zajęć mogą ulec zmianie po wcześniejszym uzgodnieniu zmian pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym). Program szkolenia musi być sporządzony zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz Modułowymi Programami Szkolenia Zawodowego Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej i musi zawierać co najmniej następujące zagadnienia: - przestrzeganie przepisów BHP i p.poż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych, - przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, czynności porządkowe w kuchni, - planowanie posiłków i układanie menu, - przechowywanie surowców i przygotowanie obróbki wstępnej, - obróbka wstępna (jaj, ryb, jarzyn, drobiu, mięsa, podrobów), - przygotowanie surówek, sałatek, potraw mlecznych, potraw z kaszy, potraw z mąki, potraw z jaj, - przygotowanie potraw z mięsa, drobiu, podrobów i ryb, - przygotowywanie zup, sosów gorących i zimnych, - przygotowywanie zakąsek zimnych i gorących, - przygotowanie farszów, nadzienia, past i kremów, - sporządzanie deserów i wyrobów z ciast cukierniczych, - sporządzanie napojów zimnych i gorących, - sporządzanie potraw dietetycznych i wegetariańskich, - sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne, - porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja wyrobów kulinarnych, - historia i pochodzenie carvingu, - narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, - sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, - rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach. Szkolenie musi zakończyć się egzaminem czeladniczym w zawodzie kucharz. Zajęcia teoretyczne mają odbywać się w sali przystosowanej do przeprowadzenia szkolenia dla minimum 10 osób z odpowiednim oświetleniem i wyposażeniem (rzutnik multimedialny, laptop, ekran, flipchart lub tablica) z dostępem do pomieszczeń sanitarnych, gwarantującej naukę w warunkach wymaganych w przepisach bezpieczeństwa i higieny pracy. Zajęcia praktyczne mają odbywać się w pracowni do zajęć praktycznych lub w lokalu gastronomicznym, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne, BHP i p.poż. , wyposażonym w odpowiednią liczbę sprzętu do praktycznej nauki zawodu o stanie technicznym zapewniający odpowiedni poziom kursu. Zamawiający dopuszcza odbywanie zajęć praktycznych w dwóch grupach. W celu realizacji zajęć praktycznych Wykonawca zobowiązany jest zapewnić taką ilość materiałów szkoleniowych (produktów), która pozwoli na ich prawidłowe przeprowadzenie. Wykonawca musi zapewnić na własność każdemu uczestnikowi szkolenia materiały dydaktyczne, biurowe i piśmiennicze (podręcznik zgodny z tematyką szkolenia, notatnik formatu A4, długopis). Wszystkie te materiały muszą być przygotowane i rozdane uczestnikom szkolenia najpóźniej w pierwszym dniu zajęć. Wykonawca musi zapewnić na własność każdemu uczestnikowi szkolenia odzież ochronną (fartuch kucharski, nakrycie głowy, obuwie), zgodnie z przepisami sanitarnymi oraz BHP. Odzież ochronna musi być przygotowana i rozdana uczestnikom szkolenia najpóźniej w ostatnim dniu zajęć teoretycznych. Dodatkowo uczestnicy szkolenia mają otrzymać na własność zestaw narzędzi do carvingu. Odbiór materiałów uczestnicy kwitują własnoręcznym podpisem, a dokument pokwitowania Zamawiający otrzyma od Wykonawcy po zakończeniu szkolenia razem z innymi materiałami niezbędnymi do rozliczenia całej usługi. Wykonawca podczas zajęć teoretycznych ma zapewnić uczestnikom szkolenia catering/poczęstunek w postaci napojów gorących (kawa, herbata), woda mineralna (min. 0,5L na osobę dziennie), cukier, mleko/śmietanka oraz pieczywo cukiernicze/ciastka/kanapki, a podczas zajęć praktycznych dostęp do serwisu kawowego oraz jednego ciepłego posiłku dziennie. Catering ma być podany w sposób estetyczny i zgodnie z wymogami żywieniowymi. Wykonawca ma zapewnić sztućce i serwetki niezbędne do spożycia przygotowanego cateringu, a przypadku gorących napojów (kawa, herbata) kubki (plastikowe lub tekturowe) oraz mieszadełka (łyżeczki) niezbędne do spożycia przygotowanego napoju. Wykonawca we wszystkie dni szkolenia ma zapewnić i wskazać personalnie osobę odpowiedzialną za bezpośrednią obsługę techniczno-organizacyjną szkolenia. Szczegółowa specyfikacja istotnych warunków zamówienia jest dostępna na stronie bip.pupkamienpomorski.pl - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie kadry dydaktycznej
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.pupkamienpomorski.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Szkolenie w zakresie spawania: Spawanie blach i rur spoinami pachwinowymi metodą MAG 135 oraz spawanie blach spoinami pachwinowymi w metodzie MAG 136 i na uprawnienia TÜV dla 14 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-22 - Szkolenie w zakresie spawania: Spawanie blach i rur spoinami pachwinowymi metodą MAG 135 oraz spawanie blach spoinami pachwinowymi w metodzie MAG 136 i na uprawnienia TÜV dla 14 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-10 - Organizacja i przeprowadzenie usług szkoleniowych w zakresie spawania dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Szczecinie
Dodano: 2016-04-14 - Organizacja i przeprowadzenie usług szkoleniowych w zakresie spawania dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Szczecinie
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla Zachodniopomorskiej Komendy OHP w Szczecinie - w podziale na XXII części.
Dodano: 2016-03-24 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Kierowca wózków jezdniowych z napędem silnikowym w transporcie wewnątrzzakładowym z bezpieczną wymianą butli LPG z egzaminem UDT
Dodano: 2015-11-05 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Budowa i eksploatacja urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych do 1kV wraz z egzaminem kwalifikacyjnym
Dodano: 2015-11-03 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Budowa i eksploatacja urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych do 1kV wraz z egzaminem kwalifikacyjnym
Dodano: 2015-10-29 - Cykl szkoleniowy pn. zagospodarowanie terenów zielonych wraz ze szkoleniem z aktywizacji zawodowej, kursem z zakresu ekologii oraz ratownictwa medycznego
Dodano: 2015-05-28 - 1. Cykl szkoleniowy pn. zagospodarowanie terenów zielonych wraz ze szkoleniem z aktywizacji zawodowej, kursem z zakresu ekologii oraz ratownictwa medycznego
Dodano: 2015-04-22