Przetargi.pl
Przeprowadzenie szkolenia z zakresu pn. Kucharz ze specjalizacją w dziedzinie carvingu dla 9 osób bezrobotnych

PUP Kamień Pomorski ogłasza przetarg

  • Adres: 72-400 Kamień Pomorski, ul. Topolowa 5
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 3820285 , fax. 91 3820285 w. 21
  • Data zamieszczenia: 2014-01-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PUP Kamień Pomorski
    ul. Topolowa 5 5
    72-400 Kamień Pomorski, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 3820285, fax. 91 3820285 w. 21
    REGON: 81193636600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pupkamienpomorski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie szkolenia z zakresu pn. Kucharz ze specjalizacją w dziedzinie carvingu dla 9 osób bezrobotnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia z zakresu pn. Kucharz ze specjalizacją w dziedzinie carvingu dla 9 osób bezrobotnych, do 24 roku życia, zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Kamieniu Pomorskim. Celem szkolenia jest zwiększenie szans na zatrudnienie osób z wykształceniem maksymalnie gimnazjalnym poprzez teoretyczne i praktyczne przygotowanie do uzyskania kwalifikacji w zawodzie kucharza ze specjalizacją w dziedzinie carvingu. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: teren powiatu kamieńskiego. Termin przeprowadzenia szkolenia: w okresie od 03.03.2014r. - do.17.04.2014r. Minimalna ilość godzin przypadająca na jednego uczestnika musi wynosić 270 godzin zegarowych w zakresie szkolenia objętego przedmiotem zamówienia, w tym: 80 godzin - zajęcia teoretyczne, 142 godziny - zajęcia praktyczne, 40 godzin - zajęcia z carvingu, 8 godzin - egzamin (egzamin czeladniczy). Godzina zegarowa liczy 60 minut i obejmuje 45 minut zajęć dydaktycznych oraz 15 minut przerwy - długość przerw jest ustalana w sposób elastyczny przez Wykonawcę. Zajęcia szkoleniowe (część teoretyczna jak i praktyczna) mają odbywać się codziennie dla każdego uczestnika (bez sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy), przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, w godzinach od 08:00 do 16:00 (godziny odbywania zajęć mogą ulec zmianie po wcześniejszym uzgodnieniu zmian pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym). Program szkolenia musi być sporządzony zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz Modułowymi Programami Szkolenia Zawodowego Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej i musi zawierać co najmniej następujące zagadnienia: - przestrzeganie przepisów BHP i p.poż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych, - przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami, czynności porządkowe w kuchni, - planowanie posiłków i układanie menu, - przechowywanie surowców i przygotowanie obróbki wstępnej, - obróbka wstępna (jaj, ryb, jarzyn, drobiu, mięsa, podrobów), - przygotowanie surówek, sałatek, potraw mlecznych, potraw z kaszy, potraw z mąki, potraw z jaj, - przygotowanie potraw z mięsa, drobiu, podrobów i ryb, - przygotowywanie zup, sosów gorących i zimnych, - przygotowywanie zakąsek zimnych i gorących, - przygotowanie farszów, nadzienia, past i kremów, - sporządzanie deserów i wyrobów z ciast cukierniczych, - sporządzanie napojów zimnych i gorących, - sporządzanie potraw dietetycznych i wegetariańskich, - sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne, - porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja wyrobów kulinarnych, - historia i pochodzenie carvingu, - narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, - sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, - rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach. Szkolenie musi zakończyć się egzaminem czeladniczym w zawodzie kucharz. Zajęcia teoretyczne mają odbywać się w sali przystosowanej do przeprowadzenia szkolenia dla minimum 10 osób z odpowiednim oświetleniem i wyposażeniem (rzutnik multimedialny, laptop, ekran, flipchart lub tablica) z dostępem do pomieszczeń sanitarnych, gwarantującej naukę w warunkach wymaganych w przepisach bezpieczeństwa i higieny pracy. Zajęcia praktyczne mają odbywać się w pracowni do zajęć praktycznych lub w lokalu gastronomicznym, spełniających wymogi sanitarno-epidemiologiczne, BHP i p.poż. , wyposażonym w odpowiednią liczbę sprzętu do praktycznej nauki zawodu o stanie technicznym zapewniający odpowiedni poziom kursu. Zamawiający dopuszcza odbywanie zajęć praktycznych w dwóch grupach. W celu realizacji zajęć praktycznych Wykonawca zobowiązany jest zapewnić taką ilość materiałów szkoleniowych (produktów), która pozwoli na ich prawidłowe przeprowadzenie. Wykonawca musi zapewnić na własność każdemu uczestnikowi szkolenia materiały dydaktyczne, biurowe i piśmiennicze (podręcznik zgodny z tematyką szkolenia, notatnik formatu A4, długopis). Wszystkie te materiały muszą być przygotowane i rozdane uczestnikom szkolenia najpóźniej w pierwszym dniu zajęć. Wykonawca musi zapewnić na własność każdemu uczestnikowi szkolenia odzież ochronną (fartuch kucharski, nakrycie głowy, obuwie), zgodnie z przepisami sanitarnymi oraz BHP. Odzież ochronna musi być przygotowana i rozdana uczestnikom szkolenia najpóźniej w ostatnim dniu zajęć teoretycznych. Dodatkowo uczestnicy szkolenia mają otrzymać na własność zestaw narzędzi do carvingu. Odbiór materiałów uczestnicy kwitują własnoręcznym podpisem, a dokument pokwitowania Zamawiający otrzyma od Wykonawcy po zakończeniu szkolenia razem z innymi materiałami niezbędnymi do rozliczenia całej usługi. Wykonawca podczas zajęć teoretycznych ma zapewnić uczestnikom szkolenia catering/poczęstunek w postaci napojów gorących (kawa, herbata), woda mineralna (min. 0,5L na osobę dziennie), cukier, mleko/śmietanka oraz pieczywo cukiernicze/ciastka/kanapki, a podczas zajęć praktycznych dostęp do serwisu kawowego oraz jednego ciepłego posiłku dziennie. Catering ma być podany w sposób estetyczny i zgodnie z wymogami żywieniowymi. Wykonawca ma zapewnić sztućce i serwetki niezbędne do spożycia przygotowanego cateringu, a przypadku gorących napojów (kawa, herbata) kubki (plastikowe lub tekturowe) oraz mieszadełka (łyżeczki) niezbędne do spożycia przygotowanego napoju. Wykonawca we wszystkie dni szkolenia ma zapewnić i wskazać personalnie osobę odpowiedzialną za bezpośrednią obsługę techniczno-organizacyjną szkolenia. Szczegółowa specyfikacja istotnych warunków zamówienia jest dostępna na stronie bip.pupkamienpomorski.pl
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie kadry dydaktycznej
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.pupkamienpomorski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach