Przetargi.pl
Przeprowadzenie kursu z przedsiębiorczości dla studentów kierunku MBM

Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki Dział Zamówień Publicznych ogłasza przetarg

  • Adres: 31-155 Kraków, ul. Warszawska 24
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 628 26 56; 628 22 20 , fax. 12 6282072
  • Data zamieszczenia: 2014-10-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki Dział Zamówień Publicznych
    ul. Warszawska 24 24
    31-155 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 12 628 26 56; 628 22 20, fax. 12 6282072
    REGON: 00000156003300
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pk.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przeprowadzenie kursu z przedsiębiorczości dla studentów kierunku MBM
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia dla studentów III roku: liczba grup - 10, ilość osób w każdej grupie - 10-12 os., ilość godzin szkolenia dla każdej grupy: 16 (16 x 45min zajęć), dzienna maksymalna. liczba godzin szkolenia - 8 (szkolenie nie może trwać dłużej jak dwa dni dla jednej grupy, nie muszą być to dwa kolejne dni) oraz ocena biznesplanów. Do obowiązków Wykonawcy należy: 1. Udostępnienie sali wykładowej na terenie Krakowa (sala szkoleniowa, w której odbywać się będą zajęcia ma być zlokalizowana w odległości maksymalnie 3 km od Wydziału Mechanicznego Politechniki Krakowskiej), Odległość będzie sprawdzana na podstawie strony WWW.google.maps.com. 2. Obowiązkowe wyposażenie sali: komputery/laptopy dla każdego uczestnika - oraz rzutnik i ekran. 3. Zorganizowanie przerwy kawowej: kawa, herbata, woda mineralna (0,5l na osobę/dzień), ciastka (10 dkg/osoba) - jedna przerwa na 4 h szkolenia (na 8-godzinny dzień szkolenia jedna przerwa), 4. Zorganizowanie przerwy obiadowej (2 obiady/osoba - na całe szkolenie), miejsce: restauracja lub bar - do 5 min od miejsca szkolenia lub catering dostarczony do sali wykładowej, obiad: danie główne + napoje 0,5 /osoba - o kaloryczności 1000kcal. Wykonawca uwzględni specyficzne wymagania żywieniowe uczestników - jeśli się pojawią, czyli dieta bezglutenowa, wegetarianizm itp. 5. Dostarczenie materiałów szkoleniowych w formie elektronicznej i papierowej oraz podręcznik/książka w formie papierowej z przedsiębiorczości / pisania biznesplanów dla każdego uczestnika. Książka na przykład: Zaplanuj swój sukces! Biznesplan na start Anna Szajkowska, Biznesplan po polsku Tokarski Andrzej, Tokarski Maciej, Wójcik Jacek, Skuteczny biznesplan Artur Jahns - lub podobne, min. 120 stron. 6. Wykonawca po zakończeniu szkolenia wyda jego uczestnikom certyfikat wydany przez uczelnię wyższą lub zewnętrzną niezależną jednostkę certyfikacyjną, którego wzór załączy do składanej oferty. Kurs obejmuje: Część 1 Szkolenie. Program: Część I teoretyczna 8h Forma prowadzenie zajęć - wykład, dyskusja, prezentacja 1. Formy prowadzenia działalności gospodarczej. Formalności związane z utworzeniem danego rodzaju firmy. Zagadnienia prawne związane z funkcjonowaniem małej firmy. Ubezpieczenia społeczne i gospodarcze. Podatki i inne obciążenia. 2. Opracowanie planu działalności gospodarczej. Biznes plan- uproszczony schemat. Opracowanie planów finansowych. Oszacowanie jednorazowych kosztów uruchomienia działalności. Oszacowanie kosztów operacyjnych. Przewidywany rachunek wyników. 3. Źródła finansowania firmy. Leasing i dzierżawa. Franchising. Kredyt bankowy i pozabankowy. Kontrola finansów (konto bankowe, prowadzenie dokumentacji, zarządzanie przepływem gotówki). 4. Zarządzanie firmą. Etapy procesu decyzyjnego. Planowanie toku zadań. Organizacja. Zatrudnianie. Przewodzenie i motywacja. Sprawowanie kontroli. 5. Zarządzanie firmą. Etapy procesu decyzyjnego. Planowanie toku zadań. Organizacja. Zatrudnianie. Przewodzenie i motywacja. Sprawowanie kontroli. Część II praktyczna - warsztaty 8 h 6. Opracowanie planu marketingowego firmy. Promocja produktu i firmy. Marka. Logo. Ocena skuteczności promocji. Rachunek ekonomiczny podstawą podejmowania decyzji w zakresie promocji. Rachunek ekonomiczny. Ocena działalności firmy. Sprzedaż produktów. Etapy sprzedaży. Narzędzia zwiększania sprzedaży. Ewidencja sprzedaży w małej firmie. Rozliczanie inwentaryzacji. 7. Przygotowanie biznes planów Powyższy plan może ulec zmianie na drodze uzgodnień z Wykonawcą. Plan może być rozłożony na 2 dni. Każdy student po zakończeniu szkolenia musi napisać własny biznesplan Biznes plany będą brały udział w konkursie. Zamawiający zapewnia nagrody. Napisanie biznesplanu jest obowiązkowe. Część III Ocena biznesplanów Po zakończeniu szkolenia studenci będą mieć 10 dni roboczych na napisanie biznesplanu. Zamawiający zbierze i przekaże biznesplany do 15 dni roboczych od zakończenia szkolenia. Wykonawca ma 5 dni roboczych na oddanie pisemnej oceny. Ocena pisemna (min. 1 strona A4) pod kątem realności realizacji, poprawności struktury, kompletności, innowacyjności pomysłu, atrakcyjność danego przedsięwzięcia, potencjału wejścia na rynek, pozyskanie klientów. Ocena powinna wskazywać punktację od 0-10,00 pkt (co 0,25). Ocena powinna także zawierać wskazówki dla studenta dotyczące realizacji pomysłu. Zajęcia muszą się odbywać tylko w piątek zgodnie z organizacją roku akademickiego Załącznik do Zarządzenia nr 15 Rektora PK z dnia 23 kwietnia 2014 r. Organizacja roku akademickiego 2014/2015 § 1 Semestr zimowy dla studentów i doktorantów wszystkich form i poziomów kształcenia, z zastrzeżeniem § 3, trwać będzie od dnia podpisania umowy do 1 kwietnia 2015 r. Wyklucza się prowadzenie zajęć w inne dni tygodnia. Dopuszcza się szkolenie o innych nazwach obejmujące tematyką moduły tematyczne objęte przedmiotowym zamówieniem. W takim przypadku należy uszczegółowić tematykę szkolenia jakie byłoby prowadzone. Zamówienie winno być zrealizowane w następującym okresie: w terminie od daty udzielenia zamówienia - do 01.04.2015 r. Zamówienie finansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego tytuł projektu i nr umowy MBM-kierunek zamawiany nr UDA - POKL.04.01.02-00-048/12-00 z dnia 21.01.2013 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W postępowaniu nie jest przewidziane składanie wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pk.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach