Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu w związku z unieważnieniem postępowania w tych częściach zamówienia w poprzednim przetargu. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia zadania , części 3 lub część 7.

Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej w Reszlu ogłasza przetarg

  • Adres: 11-440 Reszel, ul. Konopnickiej 2
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 7550196 , fax. 89 7550992
  • Data zamieszczenia: 2012-03-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej w Reszlu
    ul. Konopnickiej 2 2
    11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 7550196, fax. 89 7550992
    REGON: 00026442000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: edukacja

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu w związku z unieważnieniem postępowania w tych częściach zamówienia w poprzednim przetargu. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia zadania , części 3 lub część 7.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu w związku z unieważnieniem postępowania w tych częściach zamówienia w poprzednim przetargu. 2.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia zadania , części 3 lub część 7. 2.1Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 3 dotyczy: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 3 do SIWZ. Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować że waga wynosi nie mniej niż: 1. Kapusta biała 1 szt. - 3 kg a w okresie maj czerwiec 2 kg 2. Kapusta włoska 1 szt. - 2 kg 3. Kapusta czerwona 1 szt. - 2 kg 4. Por 1 szt. - 0,25 kg 5. Rzodkiewka 1 pęczek - 0,15 kg 6. Sałata 1 szt. - 0,20 kg 7. Szczypior 1 szt. - 0,10 kg 8. Koper 1 szt. - 0,10 kg 9. Natka pietruszki 1 szt. - 0,10 kg 10. Kalafior świeży 1 szt. - 1,2 kg 11. Brokuł świeży 1 szt. - 1,0 kg 12. Czosnek 1 szt. - 0,05 kg 13. Botwina 1 pęczek- 0,20 kg 14. Kiwi 1szt.- 0,11 kg Również towar zamawiany w kilogramach musi wymagać wymogom jak dla I wyboru. 2.2.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 7 dotyczy: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 7 do SIWZ. 3.Wymienione wyżej załączniki stanowią integralną część SIWZ z zastrzeżeniem, że wszystkie wskazane z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. Przez ofertę równoważną Zamawiający rozumie: Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co produkt określony przez Zamawiającego. Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 3: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1, Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.04.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Kalafior świeży 8 80 Szt. 2 Kapusta biała 150 1000 Kg. 3 Kapusta czerwona 7 75 Kg, 4 Kapusta pekińska 26 400 Kg. 5 Marchew 90 700 Kg. 6 Ogórek kiszony 3kg 6 60 Kg. 7 Ogórek konserwowy 900g, 420g po odsączeniu 28 300 Szt. 8 Ogórek świeży 60 600 Kg. 9 Pieczarki 10 90 Kg. 10 Pietruszka korzeń 7 70 Kg. 11 Pomidory 30 300 Kg. 12 Por 2 20 Szt. 13 Seler 8 80 Kg. 14 Ziemniaki 900 9000 Kg. 15 Burak 40 400 Kg. 16 Czosnek 30 260 Szt. 17 Fasola 16 100 Kg. 18 Fasolka konserwowa zielona 440g, bez zalewy 245g 4 30 Szt. 19 Groch 6 65 Kg. 20 Groszek konserwowy 280g 12 120 Szt. 21 Grzybki susz 1,5g 6 60 Szt. 22 Koper świeży 20 100 Pęcz. 23 Natka pietruszki świeża 36 360 Szt. 24 Cebula 90 900 Kg. 25 Kapusta kiszona (5kg) 65 920 Kg. 26 Banany 60 500 Kg 27 Gruszki 60 300 Kg 28 Jabłka 50 600 kg 29 Mandarynki 30 200 Kg. 30 Pomarańcze 50 300 Kg. 31 Sałata 40 100 szt 32 Szczaw konserwowy 970g. 6 70 szt 33 Barszcz czerwony koncentrat 330 ml. 3 20 szt. 34 Kiwi 300 600 Szt. 35 Szczypior 10 50 Pęcz. 36 Śliwka renkloda czarna 20 50 kg Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Imiona i nazwiska osób uprawnianych do reprezentowania Wykonawcy: Podpis i pieczęć: Załącznik nr 2 do formularza oferty Nazwa wykonawcy . Adres wykonawcy . FORMULARZ CENOWY Składając ofertę na dostawę w zakresie zadania część nr 7: Jaja kurze konsumpcyjne kod CPV 03142500-3 w zamówieniu, Dostawa produktów spożywczych na żywienie w Szkole Podstawowej nr 3 w Reszlu ul. Konopnickiej 2, zobowiązujemy się wykonać następujące dostawy asortymentowe za następującą cenę oferty: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.04.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Jaja kurze XL klasa A opakowanie 10 szt. 50 500 opak Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego. Dnia: Imiona i nazwiska osób uprawnianych do reprezentowania Wykonawcy Podpis i pieczęć:
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.warmia.mazury.pl/reszelgminamiejsko-wiejska/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach