Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie ogłasza przetarg

  • Adres: 13-200 Działdowo, ul. Księżodworska 10
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 0-23 697 07 50 , fax. 0-23 697 07 29
  • Data zamieszczenia: 2012-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Działdowie
    ul. Księżodworska 10 10
    13-200 Działdowo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 0-23 697 07 50, fax. 0-23 697 07 29
    REGON: 28001972600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopsdzwo.bip.net.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci w formie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie gminy Działdowo wraz z dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców. Razem liczba dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów gminy Działdowo objętych dożywianiem wynosi ok. 380 os. Obiady jednodaniowe będą dostarczane na przemian 2 dni zupa (400 ml) + 2 kromki chleba (100g) 3 dni drugie danie . Drugie danie należy przygotować: ziemniaki gotowane albo zamiennik (makaron, ryż, kasza) 200g + mięso 100g + 15-20g surówki. Pierogi lub naleśniki lub kopytka lub makaron z sosem lub krokiety 200g. Posiłek powinien zawierać, co najmniej 450kal. Wykonawca będzie podawał z tygodniowym wyprzedzeniem jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół. Zamawiający, nie dopuszcza, aby wciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia Wymagana jest staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania zamówienia. Sposób przygotowywania obiadów: Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Zupy należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych. Zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach. Podprawianie zup niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażka. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: stosowanie tłuszczów roślinnych; ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; stosowanie mięsa drobiowego; umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; duży udział warzyw w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Obiady dowożone 1-daniowe, na przemian 2 dni zupa z pieczywem, 3 dni drugie danie Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia termosów oraz jednorazowych naczyń i sztućców do wydawania posiłków oraz powinien dysponować środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Warunki przygotowania posiłków: W niniejszym zamówieniu przez posiłek należy rozumieć posiłek gorący o jakości i wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży. Posiłki wydawane będą w dniach nauki szkolnej, w roku szkolnym w miesiącach: styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, wrzesień, październik, listopad, grudzień 2013r. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby i rodzajów posiłków w zależności od zaistniałych potrzeb.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopsdzwo.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach