Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i dowóz ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie oraz przygotowanie cateringu i zapewnienie sali konferencyjnej z nagłośnieniem na potrzeby realizacji projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie.

Centrum Integracji Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 43-190 Mikołów, U. Kolejowa 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 738 11 45 , fax. 32 738 11 55
  • Data zamieszczenia: 2013-12-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Integracji Społecznej
    U. Kolejowa 2 2
    43-190 Mikołów, woj. śląskie
    tel. 32 738 11 45, fax. 32 738 11 55
    REGON: 24181949500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Centrum Integracji Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i dowóz ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie oraz przygotowanie cateringu i zapewnienie sali konferencyjnej z nagłośnieniem na potrzeby realizacji projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I Przygotowywanie, wydawania i dowoz ciepłych posiłków dla uczestników jest zgodne z ustawą z dnia 13.06.2003r. o zatrudnieniu socjalnym z późniejszymi zmianami i realizowane będzie w 2 edycjach zajęć dla nie więcej niż 30 osób (2 edycje po nie więcej niż 15 osób każda) uczestniczących w projekcie SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie. 1.Przewiduje się wydanie nie więcej niż 15 posiłków dziennie dla uczestników projektu. 2.Posiłek musi być gorący w formie jednego dania o kaloryczności nie mniej niż 1000 kcal. 3.Gorący posiłek musi składać się z: a)? litra zupy oraz 1 bułka (nie mniej niż 80 gr) - 3 dni w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) b)zamiennie ziemniaki, frytki, kasza, ryż - 200g, mięso lub ryba (smażone lub gotowane) - 100 g, surówka (świeże warzywa) - 100 g - 1 dzień w tygodniu (czwartek). c)danie mączne (m.in. spaghetti, pierogi, lasagne, naleśniki, kopytka, krokiety) - 400 g - 1 dzień w tygodniu (wtorek). 4.Posiłek będzie wydawany w dni pracy uczestników projektu w godzinach od 13.45 do 15.00. 5.Dany posiłek nie może być podawany z częstotliwością większą niż raz na dwa tygodnie. 6.Wydawanie gorących posiłków planuje się przez maksymalnie 396 dni 7.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia transportu posiłku środkiem do tego przeznaczonym, do miejsca realizacji projektu (siedziba Centrum Edukacji Przyrodniczej i Ekologicznej Śląskiego Ogrodu Botanicznego w Mikołowie-Mokrem, ul. Sosnowa 5). Część II Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla uczestników jest zgodne z ustawą z dnia 13.06.2003r. o zatrudnieniu socjalnym z późniejszymi zmianami dla nie więcej niż 20 osób. 1.Przewiduje się wydanie nie więcej niż 20 posiłków dziennie dla uczestników zajęć w Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie. 2.Posiłek musi być gorący w formie jednego dania o kaloryczności nie mniej niż 1000 kcal. 3.Gorący posiłek musi składać się z: a)? litra zupy oraz 1 bułka (nie mniej niż 80 gr) - 3 dni w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) b)Zamiennie ziemniaki, frytki, kasza lub ryż - 200g, mięso lub ryba (smażone lub gotowane) - 100 g, surówka (świeże warzywa) - 100 g - 1 dzień w tygodniu (czwartek). c)danie mączne (m.in. spaghetti, pierogi, lasagne, naleśniki, kopytka, krokiety ) - 400 g - 1 dzień w tygodniu (wtorek). 4.Posiłek będzie wydawany w dni pracy uczestników projektu w godzinach od 13.45 do 15.00. 5.Dany posiłek nie może być podawany z częstotliwością większą niż raz na dwa tygodnie. 6.Wydawanie gorących posiłków planuje się przez maksymalnie 211 dni 7.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia sali umożliwiającej spożycie gorącego posiłku przez uczestników projektu w miejscu do którego uczestnicy będą mogli dojść pieszo w ciągu 15 minut z siedziby Zamawiającego. (Mikołów, ul. Kolejowa 2) Część III Catering na konferencję (dla nie mniej niż 30 a nie więcej niż 40 osób) wraz z zapewnieniem obsługi technicznej sali konferencyjnej z nagłośnieniem oraz sprzętem do przeprowadzenia prezentacji multimedialnej (projektor, ekran). Zamawiający przewiduje realizację konferencji w Centrum Edukacji Przyrodniczej i Ekologicznej Śląskiego Ogrodu Botanicznego w Mikołowie-Mokrem, ul. Sosnowa 5 a)kawa, herbata b) napoje zimne: woda, soki- dwa rodzaje c) ciasto d) zimna płyta- sery, wędliny, pieczywo e) sałatki- dwa rodzaje f) owoce Obowiązki Wykonawcy: W części I i II 1.Wydanie posiłków przez Wykonawcę nastąpi po przekazaniu informacji od Zamawiającego o ilości osób upoważnionych danego dnia do otrzymania posiłku. 2.Wykonawca przygotuje posiłki w obiekcie dopuszczonym przez właściwego inspektora sanitarnego do produkcji posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz wyda je uprawnionym osobom. 3.Wykonawca w lokalu zobowiązany jest do zabezpiecza jednocześnie co najmniej 20 miejsc dla osób korzystających z posiłków. 4.Wykonawca zapewni wydanie posiłków we własnych naczyniach oraz obowiązany będzie zabezpieczyć każdorazowo odpowiednią ilość sztućców, w zakresie niezbędnym do prawidłowego wykonania umowy. 5.Rodzaje posiłków na każdy dzień określi Zamawiający w szczegółowym jadłospisie, który zostanie dostarczony Wykonawcy przed rozpoczęciem każdego miesiąca kalendarzowego. 6.Wykonawca zobowiązany jest do ewidencjonowania wydawanych posiłków w sposób umożliwiający Zamawiającemu rozliczenie poszczególnych klientów ze spożytych posiłków w danym miesiącu. 7.Wykonawca gwarantuje, że dostarczane produkty spełniają wymagania określone w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz wydanymi na jej podstawie aktualnymi przepisami wykonawczymi oraz zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996r w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. W części III Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: a)zastawę stołową (filiżanki + talerzyki pod filiżanki, literatki, szklanki do soków, talerz deserowy, łyżeczki), b)dekorację bufetu (obrusy bawełniane lub jednorazowe, materiały dekoracyjne do przykrycia bufetu, transport (dostawa i odbiór naczyń po cateringu), c)obsługę kelnerską (oddelegowanie 1 osoby, która przygotuje catering na co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem zajęć, oraz posprząta po cateringu) salę wraz z nagłośnieniem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 11. Wymagania dotyczące wadium: 1. Wykonawca pod rygorem wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wnosi wadium w wysokości : a) 900 PLN (słownie: dziewięćset złotych 00/100) dla części pierwszej b) 600 PLN (słownie: sześćset złotych 00/100) dla części drugiej c) Zamawiający nie przewiduje wadium dla dla części trzeciej 2. Wadium może być wnoszone w pieniądzu (przelewem) na konto Zamawiającego: Mikołowski Bank Spółdzielczy nr 37 84360003 0000 0024 1671 0013 lub w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym, gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych lub poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z pózn. zm.). 3. Wadium w formie niepieniężnej należy złożyć w oryginale do depozytu. 4. Za datę wniesienia wadium w pieniądzu uważa się datę wpływu pieniędzy na konto Zamawiającego. Wadium w formie niepieniężnej musi zawierać bezwarunkowe zobowiązanie Gwaranta do zapłaty kwoty gwarancji na pierwsze pisemne żądanie zamawiającego, o ile zaistnieje którakolwiek z okoliczności wskazanych w art. 46 ust. 4a lub ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.mikolow.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach