Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice Dziedzice Centrum, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12.III.2004r oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania.

Ośrodek Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach ogłasza przetarg

  • Adres: 43-502 Czechowice-Dziedzice, ul. Kolejowa 37
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2154409 , fax. 32 2154409
  • Data zamieszczenia: 2011-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach
    ul. Kolejowa 37 37
    43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie
    tel. 32 2154409, fax. 32 2154409
    REGON: 00344912000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice Dziedzice Centrum, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12.III.2004r oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla około 45 osób, klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, zwanego dalej OPS , w rejonie - miasto Czechowice- Dziedzice. Centrum - w ilości około 9585 zestawów obiadowych tj -wydawanie zestawów obiadowych przez 213 dni ( od 1.01.2012 do 31.07.2012) dla 45 osób. -przez Centrum miasta ( na potrzeby niniejszego zamówienia) rozumie się rejon w odległości nie więcej niż 800 m od dworca autobusowego. 2.Zamawiający oświadcza, że wskazana powyżej ilość posiłków i osób ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość zamawianych posiłków wynikać będzie z faktycznej liczby potrzebujących. Istotne warunki przedmiotu zamówienia: Wykonawca będzie zobowiązany wydawać gorące posiłki 7 razy w tygodniu, w godzinach od 1200 do 1800, z możliwością wydawania posiłku świątecznego na wynos w opakowaniu jednorazowego użytku lub naczyniach należących do klienta. 1.Posiłki będą wydawane na podstawie kart żywieniowych wydawanych przez Zamawiającego. 2.Zamawiający wymaga aby przygotowywanie i wydawanie posiłków odbywało się zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 3.Wykonawca nie może zamiast przygotowanego posiłku dokonywać wypłaty równowartości posiłku w pieniądzu lub dokonywać zamiany posiłków na towary w stanie nieprzetworzonym. 4.Wartość kaloryczna zestawu obiadowego nie może być mniejsza niż 1000 kcal 5.Posiłki muszą być skomponowane w następujących proporcjach: -co najmniej trzy razy w tygodniu obiad mięsny, -co najwyżej trzy razy w tygodniu obiad bezmięsny, -raz w tygodniu ryba. 6. Na posiłek spożywany na miejscu musi składać się : -zupa - nie mniej niż 300 ml. -drugie danie - gramatura mięsa lub ryby musi wynosić nie mniej niż 100 g. - gramatura ziemniaków, makaronu itp. nie mniej niż 250g - gramatura surówki lub warzyw nie mniej niż 100 g. - napój - 250 ml. ( gramatury podano dla produktów po obróbce termicznej) 7.Posiłki muszą być przygotowywane i wydawane z zachowaniem wszystkich obowiązujących przepisów sanitarno- higienicznych a w szczególności: -ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. Nr 171, poz.1225 z 2006 r. z późn. zm.), -Rozp. Min. Zdrowia z dnia 26.04.2004 r. w sprawie wymagań higieniczno - sanitarnych w zakładach produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz.U.. nr 104, poz. 1096). 8.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny jakości posiłków tj. ich walorów smakowych, temperatury oraz sposobu i kultury ich wydawania. Zamawiający będzie oceniał jakość posiłków na podstawie ustawy z dnia 25.11.1970 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, norm żywienia oraz zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. 9.Dostarczane posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę: -gorące zupy - min. 75oC, -gorące drugie dania - min. 65oC, -gorące napoje - min. 80oC, 10.Wykonawca jest zobowiązany wykonać posiłki z naturalnych produktów metodą tradycyjną nie używając produktów typu instant oraz gotowych produktów ( np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki itp.) 11.Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania. Pobór próbek i ich przechowywanie następuje zgodnie z wymogami rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. nr 80 poz. 545). 12.Obiady muszą być wydawane w lokalu Wykonawcy, w którym jednorazowo może spożywać posiłek nie mniej niż 30 osób. 13.Lokal Wykonawcy wraz z zapleczem musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzającą spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań. 14.Lokal Wykonawcy musi być dostępny dla osób niepełnosprawnych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ops.czechowice-dziedzice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach