Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum oraz przedszkolach na terenie Gminy Bledzew , polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków na dożywianie dla około 200 dzieci i młodzieży szkolnej w placówkach oświatowych na terenie Gminy Bledzew od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole ,poczynając od 17 stycznia 2014 do 19 grudnia 2014r. Ilość dni żywieniowych - 172

Urząd Gminy Bledzew ogłasza przetarg

  • Adres: 66-350 Bledzew, ul. Kościuszki 16
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 095 743 66 10 , fax. 095 743 66 11
  • Data zamieszczenia: 2013-12-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Bledzew
    ul. Kościuszki 16 16
    66-350 Bledzew, woj. lubuskie
    tel. 095 743 66 10, fax. 095 743 66 11
    REGON: 00053393700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bledzew.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum oraz przedszkolach na terenie Gminy Bledzew , polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków na dożywianie dla około 200 dzieci i młodzieży szkolnej w placówkach oświatowych na terenie Gminy Bledzew od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole ,poczynając od 17 stycznia 2014 do 19 grudnia 2014r. Ilość dni żywieniowych - 172
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum oraz przedszkolach na terenie Gminy Bledzew , polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków na dożywianie dla około 200 dzieci i młodzieży szkolnej w placówkach oświatowych na terenie Gminy Bledzew od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole ,poczynając od 17 stycznia 2014 do 19 grudnia 2014r. Ilość dni żywieniowych - 172 Zakres zamówienia obejmuje : Przygotowanie i dostarczenie jednodaniowego gorącego posiłku- przemiennie pożywna zupa z wkładką i ze świeżym pieczywem - 3 x w tygodniu ( poniedziałki, środy, piątki) oraz drugie danie + kompot - 2x w tygodniu ( wtorki i czwartki) do następujących placówek: - Szkoła Podstawowa w Bledzewie - szacunkowo 42 posiłków; - Szkoła Podstawowa w Templewie - szacunkowo 53 posiłki; - Gimnazjum w Bledzewie - szacunkowo 35 posiłków; - Oddział Przedszkolny przy SP w Bledzewie - szacunkowo 11 posiłków; - Oddział Przedszkolny przy SP w Templewie - szacunkowo 6 posiłków; - Przedszkole w Bledzewie - szacunkowo 17 posiłków; - Przedszkole w Osiecku - szacunkowo 14 posiłków; - Punkt Przedszkolny w Nowej Wsi - szacunkowo 13 posiłków; - Punkt Przedszkolny w Starym Dworku - szacunkowo 9 posiłków. Łącznie szacunkowo 200 posiłków dziennie. W okresie dożywiania liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Szacunkowa ilość posiłków w okresie obowiązującym umową wynosić będzie 34 400 szt. Warunki jakim powinien odpowiadać przedmiot zamówienia. Zupa ma być przygotowana na wywarze mięsno- warzywnym z wkładką mięsną ( wkładkę może stanowić również kiełbasa podana do odpowiednich zup) i ze świeżym pieczywem ( bułka lub 2 kromki chleba). Zupa powinna być pożywna o odpowiedniej kaloryczności. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym , rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami oraz kompot do popicia. Do mięsa i ryb należy podać ziemniaki lub zamienniki - ryż, kasza lub makaron. Drugie danie mogą również stanowić między innymi : pierogi, naleśniki, krokiety z nadzieniem, lub makaron, kopytka, kluski z dodatkami mięsnymi zgodnie z ogólnie przyjętymi normami i zasadami kulinarnymi. Posiłkiem mięsnym nie może być wątróbka ani bigos. Waga składników powinna przedstawiać się następująco: 1)Zupa - nie mniej niż 400 g. 2)Ziemniaki lub zamienniki ( ryż, kasza lub makaron) - nie mniej niż 200 g. 3) Mięso lub ryba - nie mniej niż 100 g. 4)Pierogi ,naleśniki , kopytka lub krokiety - około 300g. 5) Surówka , jarzyny gotowane lub inne dodatki - nie mniej niż 100 g. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z wszelkimi normami określonymi przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży oraz zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U.z 2010r., Nr 136,poz.914 z późn. zmian.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2011r. Nr.212,poz.1263 z późn. zm.) ,jak również § 3 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego ( Dz.U.Nr 80,poz.545 z późn. zm.)Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych produktów ,posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wyklucza się mięso i przetwory mięsne z puszek konserwowych. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia nastąpiła powtarzalność tej samej zupy lub drugiego dania. Taka forma dożywiania będzie obowiązywać we wszystkich placówkach na terenie Gminy Bledzew z tym, że : w Szkole Podstawowej w Bledzewie, Gimnazjum w Bledzewie, w Oddziale Przedszkolnym w Bledzewie oraz w punktach przedszkolnych w Nowej Wsi i w Starym Dworku posiłki będą spożywane w naczyniach jednorazowego użytku do dostarczenia ,których zobowiązany jest wykonawca. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany w zakresie posiłków, szczególnie w sytuacji gdy dany rodzaj posiłku nie jest akceptowany przez większość dzieci. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i przedstawienia dyrektorom placówek oraz Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Bledzewie - z co najmniej 5 dniowym wyprzedzeniem- jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami poszczególnych placówek. Wykonawca będzie dostarczał posiłki we własnym zakresie i na własny koszt, we własnych specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zapewnia również naczynia i sztućce jednorazowego użytku do wydawanych potraw w Szkole Podstawowej , Gimnazjum i Oddziału Przedszkolnego w Bledzewie oraz Oddziale Przedszkolnego Nowej Wsi i Starym Dworku. Wykonawca będzie ponosił koszty załadunku i rozładunku dostarczanych potraw, jak również ponosił koszty i odpowiedzialność za czystość termosów i środka transportu. Środek transportu ,którym przewożone będą posiłki winien posiadać opinię SANEPID-u ,że odpowiada warunkom do przewozu posiłków. Brudne naczynia i sztućce jednorazowego użytku Wykonawca uprzątnie najpóźniej następnego dnia po spożyciu przez dzieci posiłków i wywiezie z placówek Wydawanie posiłków leży po stronie Zamawiającego. Informacje o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków lub dodatkowych dniach wolnych od nauki szkolnej, Dyrektor placówki ,lub osoba przez niego upoważniona zobowiązany jest przekazać do Wykonawcy w terminie z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmieniającą się liczbę osób dożywianych, która uzależniona jest od spełnienia określonych przepisami prawa kryteriów, umożliwiających udzielenie pomocy w formie dożywiania. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli kaloryczności oraz wagi zamawianych posiłków jak i cech organoleptycznych potraw. W przypadku stwierdzenia ,że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu , Zamawiający obciąży Wykonawcę kosztami przeprowadzonych badań.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.bledzew.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach