Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, części drobiowych, dla Szkoły Policji w Pile.

Szkoła Policji w Pile ogłasza przetarg

  • Adres: 64-920 Piła, Pl. Staszica 7
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 067 3522134 , fax. 067 3522322
  • Data zamieszczenia: 2009-10-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Policji w Pile
    Pl. Staszica 7 7
    64-920 Piła, woj. wielkopolskie
    tel. 067 3522134, fax. 067 3522322
    REGON: 57029066300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: jerks@poczta.onet.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła policji

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, części drobiowych, dla Szkoły Policji w Pile.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie I - mięso wieprzowe - 8 580 , wołowe w asortymencie - 5 150 kg Zadanie II - drób i części drobiowe w asortymencie - 14 100 kg Zadanie III - wędliny w asortymencie - 15 317 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1) Wykonawca przystępujący do przetargu jest obowiązany wnieść wadium w wysokości: Zadanie I - mięso wieprzowe, wołowe w asortymencie - 3 000,00 zł Zadanie II - drób i części drobiowe w asortymencie - 2 000,00 zł Zadanie III - wędliny w asortymencie - 2 500,00 zł
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca musi spełniać wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy. b Wykonawca nie może podlegać wykluczeniu z ubiegania się o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. c W przypadku Wykonawców składających wspólną ofertę, warunki określone w pkt. a i b musi spełniać każdy z Wykonawców oddzielnie. d Wykonawca musi spełniać wymagania określone w niniejszej SIWZ. e Wykonawca musi wnieść wadium w wymaganym terminie, w podanej wysokości i formie. f Wykonawca musi posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności na podstawie Rozporządzenia 852/2004, 853/2004, 854/2004 Rozdz. 2 art. 3. g Wykonawca musi posiadać uprawnienia do wykonania określonej działalności na podstawie Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z dnia 02 lutego 2006 roku, a w szczególności: posiadać decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 wyżej wymienionej ustawy. h Wykonawca musi dysponować potencjałem technicznym zapewniającym wykonanie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1 Wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1. 2 Wypełniony formularz cenowy według załączonego wzoru w Specyfikacji - załącznik nr 2. 3 Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu co najmniej jednego środka transportu przystosowanego do przewozu przedmiotu zamówienia lub złożenie pisemnego zobowiązania innych podmiotów o jego udostępnieniu według załączonego wzoru w Specyfikacji - załącznik nr 4. 4 Opisy oferowanych produktów dokumentacja systemu HACCP. Wymagane poniżej dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. Celem potwierdzenia spełnienia warunków ogólnych do oferty muszą zostać dołączone następujące dokumenty: 1 Oświadczenie, potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunków określonych w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, którego wzór stanowi załącznik nr 3 dla Wykonawców składających ofertę samodzielnie lub załącznik nr 3a dla Wykonawców składających ofertę wspólnie do Formularza oferty. 2 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3 Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4 Decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004, 853/2004, 854/2004 oraz na podstawie art. 61 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia Dz. U. z dnia 27 września 2006 roku. 5 Oświadczenie Wykonawcy o posiadaniu co najmniej jednego środka transportu przystosowanego do przewozu artykułów żywnościowych objętych przedmiotem zamówienia lub złożenie pisemnego zobowiązania innych podmiotów o jego udostępnieniu (według załączonego wzoru w Specyfikacji - załącznik nr 4. 6 Decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzeniu zakładu wydaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z dnia 02 lutego 2006 roku. Wykonawcy zagraniczni zamiast dokumentów wskazanych: w ppkt.2, 3 - składają odpowiedni dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto likwidacji Wykonawcy ani nie ogłoszono upadłości, nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne ani zdrowotne, albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Aktualność tych dokumentów określona jest analogicznie do dokumentów o podobnej treści wydawanych przez odpowiednie urzędy na terenie RP. W przypadku, gdy w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się wskazanych wyżej dokumentów Wykonawca składa dokument zawierający oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppila.type.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach