Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 82-200 Malbork, ul. Juliusza Słowackiego 74
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 055 6472781,82,83 , fax. 055 6472781 w. 33
- Data zamieszczenia: 2010-10-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Juliusza Słowackiego 74 74
82-200 Malbork, woj. pomorskie
tel. 055 6472781,82,83, fax. 055 6472781 w. 33
REGON: 00279139400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem postępowania jest udzielenie zamówienia w zakresie świadczenia na rzecz Zamawiającego usług w postaci przygotowywania i podawania gorącego posiłku ( zestawu obiadowego) przez 5 dni tygodnia od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych dla osób korzystających ze wsparcia Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malborku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Świadczenie usług w postaci przygotowywania i podawania gorącego posiłku przez 5 dni tygodnia od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych dla osób korzystających ze wsparcia Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malborku. 2.Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie ww. ustawy. 3.Wykonawca musi dysponować lokalem jednym lub kilkoma na terenia miasta Malborka, w którym/ch będzie przygotowywał i podawał posiłki lub tylko wydawał posiłki, które wcześniej dowiezie z miejsca ich przygotowania. Stołówka/i powinna/y być wyposażona/e we wszystkie niezbędne urządzenia, w tym zastawę stołową oraz taką ilość stolików i krzeseł, która zapewni konsumpcję obiadu jednocześnie 10% liczby klientów ( do wyliczenia należy przyjąć maksymalną liczbę osób wskazanych w pkt 6.1). Wykonawca winien dysponować personelem do prawidłowej i sprawnej realizacji zamówienia. 4.Zestaw obiadowy powinien składać się z dwóch posiłków: zupy, drugiego dania - nie więcej niż raz w tygodniu danie bezmięsne. Zestawy obiadowe winny być urozmaicone, te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. Gramatura potraw nie może być mniejsza niż: 1 Zupa - min. 500 ml 2.1 Ziemniaki- min. 300 g. 2.2 Danie mięsne - min. 250g. 2.3 Surówka - min. 200g. 3. Danie bezmięsne - min. 300 g. 5. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków gorących, przygotowanych w dniu wydawania od poniedziałku do piątku z wyłączeniem sobót, niedziel i dni świątecznych. Na życzenie klienta możliwe jest wydawanie obiadów na wynos, w naczyniach klienta. Posiłki na wynos nie mogą być wydawane w formie suchego prowiantu. Czas wydawania obiadów nie może być krótszy niż 5 godzin dziennie, optymalne godziny wydawania obiadów od 11.00 - 16.00. W godzinach wydawania posiłków klientom MOPS w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu. 6. Dane dotyczące ilości osób i obiadów: 6.1 Ilość osób korzystających z obiadów w skali miesiąca max. 650 osób. 6.2 Ilość dni żywieniowych ciągu roku 2011 - 253 dni 6.3 Ogólna ilość obiadów w skali całego zamówienia wynosi 164.450 obiadów 8. Wydawanie posiłków obiadowych odbywać się będzie na podstawie bonów obiadowych określających wartość posiłków- ważnych na dany dzień miesiąca. 9. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia bonów obiadowych: - miesięcznych - pojedynczych na dany dzień miesiąca ( bony pojedyncze powinny być wykonane w bloczku z numeracją każdego bonu w ilości 100szt) 10. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia rejestru osób korzystających z obiadów 11. Rozliczenie za obiady następować będzie w częściach miesięcznych. Podstawą zapłaty będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilość faktycznie wydanych obiadów, wraz załączonym wykazem osób i ilością skonsumowanych przez nich obiadów 12. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić bezpieczeństwo osobom korzystającym z posiłków. 13. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu miesięcznego z wyprzedzeniem 2 tygodniowym do akceptacji przez Zamawiającego tj. Dyrektora Ośrodka - Jacka Wojtuszkiewicza - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip@um.malbork.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz. U. z 2015 r. poz. 163 z późn. zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy
Dodano: 2015-12-01 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. z 2013 r. poz. 182 ze zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy
Dodano: 2014-12-08 - Zorganizowanie wyjazdu na Targi EURO GASTRO i do Centrum Nauki Kopernik w Warszawie
Dodano: 2014-02-14 - Zorganizowanie wyjazdu na Międzynarodowe Targi Turystyczne ITB W Berlinie
Dodano: 2014-01-17 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. z 2013 r. poz. 182 ze zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2013-12-05 - Zorganizowanie wyjazdu na Międzynarodowe Targi Turystyczne ITB w Berlinie
Dodano: 2013-01-22 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. Nr 175 z 2009 r. poz. 1362 ze zm.) w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2012-11-30 - Świadczenie usług hotelowych dla Wydziału Inżynierii Lądowej i Środowiska Politechniki Gdańskiej
Dodano: 2012-03-16 - przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci i młodzieży w placówkach szkolnych na terenie Redy w okresie od 02 stycznia 2012r do 20 grudnia 2012 r.
Dodano: 2011-12-12 - przygotowanie posiłków obiadowych, dwudaniowych dla osób i rodzin znajdujących się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. Nr 175 z 2009 r. poz. 1362 ze zm.) - w szczególności osobom samotnym, w podeszłym wieku, chorym lub niepełnosprawnym z terenu Miasta Redy.
Dodano: 2011-12-07