Przetargi.pl
Przebudowa zaplecza żywieniowego wraz z wymianą wyposażenia w Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Grudziądzu

Gmina Miasto Grudziądz ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Ratuszowa 1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 4510233 , fax. 56 4510233
  • Data zamieszczenia: 2012-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasto Grudziądz
    ul. Ratuszowa 1 1
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 4510233, fax. 56 4510233
    REGON: 87111883300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.grudziadz.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przebudowa zaplecza żywieniowego wraz z wymianą wyposażenia w Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Grudziądzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: roboty budowlane
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przebudowa zaplecza żywieniowego Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Grudziądzu w branży ogólnobudowlanej, sanitarnej, elektrycznej oraz wraz z wbudowaniem nowych urządzeń stanowiących wyposażenie zaplecza żywieniowego. Inwestycja realizowana będzie w budynku zlokalizowanym w Grudziądzu przy ul. Parkowej 12. Przedmiot zamówienia obejmuje wykonanie robót budowlanych, polegających na: - wyburzeniu części istniejących ścian i wykuciu otworów w części istniejących ścian, - wymurowaniu nowych ścian i wykonaniu zamurowań otworów w ścianach istniejących, - wykonaniu tynków na nowych ścianach i zamurowaniach oraz uzupełnieniu ubytków w tynku, - wymianie części drzwi, - skuciu okładzin ściennych z płytek ceramicznych, - pokryciu ścian nowymi płytkami ceramicznymi, - rozebraniu posadzek z płytek ceramicznych, - pokryciu posadzek nowymi płytkami ceramicznymi, - przygotowaniu ścian i sufitów do malowania, - malowaniu ścian i sufitów, - wykonaniu instalacji oświetlenia wewnętrznego, - wykonaniu instalacji oświetlenia ewakuacyjnego, - wykonaniu instalacji gniazd wtyczkowych, - wykonaniu instalacji zasilania urządzeń wentylacyjnych, - wykonaniu instalacji zasilających urządzenia zaplecza żywieniowego, - wykonaniu rozdzielnic, - przebudowie wewnętrznej instalacji wodno - kanalizacyjnej, - przebudowie instalacji kanalizacji technologicznej, - wykonaniu instalacji ogrzewczej i ciepła technologicznego, - wykonaniu instalacji wentylacji mechanicznej, - wykonaniu instalacji hydrantów wewnętrznych, - wywozie oraz utylizacji odpadów powstałych w wyniku realizacji przedmiotu umowy, - uporządkowaniu terenu robót. Przedmiot zamówienia obejmuje również wbudowanie oraz uruchomienie urządzeń stanowiących wyposażenie zaplecza żywieniowego. Wbudowane urządzenia muszą być fabrycznie nowe, kompletne i sprawne technicznie. Szczegółowe, wymagane parametry urządzeń: 1) Kocioł warzelny, parowy - kwadratowy (zbiornik okrągły) - 4 sztuki: - zasilanie parą, - pojemność 150 l., - wymiary: długość 900mm, szerokość 900mm, wysokość 850mm, - zużycie pary: 65 kg/h, - wykonanie ze stali nierdzewnej, - bateria i przyłącze wody zimnej oraz ciepłej; 2) Okap wyciągowy nad kotłami, piecem konwekcyjnym i trzonem gazowym - 10 sztuk: - wymiary: szerokość 110cm, długość 100cm, - wykonany ze stali nierdzewnej, - filtry do tłuszczu; 3) Kuchnia gazowa - 1 sztuka: - ilość palników: 6 (1x4 kW + 3x7,0 kW + 2x10 kW), - moc 45 kW, - wymiary: długość 120cm, szerokość 90cm, wysokość 90cm, - wykonanie ze stali nierdzewnej, - żeliwne ruszty, - zabezpieczenie przeciwpyłowe gazu, - szafka otwarta; 4) Piec konwekcyjno - parowy - 1 sztuka - zasilanie 400 V, - moc 35 kW, - wymiary: długość 948mm, szerokość 1824mm, wysokość 871mm, - wymiary komory: długość 640mm, szerokość 1420mm, wysokość 470mm, - pojemność: 20 x GN1/1, - ładowność pieca: 60 - 80 kg, - regulacja temperatury: 20-270 oC, - wykonany ze stali nierdzewnej, - sterowanie elektroniczne, - wydajność: 400 porcji, - przeznaczenie: gotowanie, pieczenie, duszenie, podgrzewanie dań mięsnych oraz pieczenie ciast; 5) Patelnia elektryczna - 2 sztuki - zasilanie 400 V, - moc 8,1 kW, - wymiary: długość 800mm, szerokość 700mm, wysokość 1850mm, - powierzchnia płyty głównej: 0,33 m2, - pojemność misy: 43 l, - regulacja temperatury: 50-275 oC, - wykonana ze stali nierdzewnej, - patelnia elektryczna uchylna, - manualny mechanizm przechyłu misy; 6) Obieraczka do ziemniaków - 1 sztuka - zasilanie: 400 V, - moc: 0,55 kW, - wymiary: długość 470mm, szerokość 460mm, wysokość 1130mm, - obroty talerza ściernego: 300 obr./ min., - ładowność: 9 - 12 kg, - wydajność: 240 - 360 kg/h, - wykonana ze stali nierdzewnej; 7) Zmywarka do mycia naczyń kuchennych (garnków) S300 - 1 szuka: - moc: 15500 W, - napięcie: 400 V, - wymiary: szerokość 146,5cm, głębokość 85cm, wysokość 203cm, - wykonana ze stali nierdzewnej, - cykl mycia: 2, 4, 6 minut + mycie ciągłe, - potrójne nierdzewne ramiona myjące, - 2 x dolne ramiona myjące i płuczące, - 2 x górne ramiona myjące i płuczące, - nierdzewny filtr wanny, - nierdzewny ruszt do ułożenia naczyń, - elektroniczny panel sterujący, - system stałej temperatury płukania ABT z pompą płukania, - termometr bojlera i wanny; 8) Maszyna do wyrobu ciasta (mikser uniwersalny) - 1 sztuka: - moc: 1500 W, - napięcie: 400V/3N/50Hz, - wymiary: szerokość 73cm, długość 64cm, wysokość 130cm, - pojemność dzieży: 50 l, - trzy stopnie prędkości, - wykonany z nierdzewnego pokrycia; 9) Maszyna do mielenia mięsa - 1 sztuka: - moc: 1,1 kW, - zasilanie: 400 V, - wykonana ze stali nierdzewnej, - wydajność 300 kg/h; 10) Szafa chłodnicza - 1 szuka: - wymiary: długość 800mm, szerokość 1480mm, wysokość 2010mm, - pojemność: 1400 l, - temperatura od - 2 do + 8 oC, - moc: 0,65 kW/230 V, - wykonana ze stali nierdzewnej, - sterowania cyfrowe, - automatyczne i ręczne rozmrażanie, - elektroniczny termostat, - cyfrowy wyświetlacz, - filtr przeciwpyłowy, - automatyczne odparowanie skroplin; 11) Szafa chłodnicza - 2 sztuki: - wymiary: długość 740mm, szerokość 830mm, wysokość 2010mm, - pojemność: 700 l, - temperatura od - 2 do + 8 oC, - moc: 0,46 kW/230 V, - wykonana ze stali nierdzewnej, - sterowania cyfrowe, - automatyczne i ręczne rozmrażanie, - elektroniczny termostat, - cyfrowy wyświetlacz, - automatyczne odparowanie skroplin; 12) Taboret z palnikiem gazowym - 1 sztuka: - wykonany ze stali nierdzewnej, - średnica palnika: 18 cm, - moc: 13 kW, - wymiary: szerokość 50 cm, długość 50 cm, wysokość 48 cm; 13) Wózek bemarowy - 1 szuka: - pojemność: 4 x 1/1 GN, - wymiary: wymiary: długość 1595 mm, szerokość 610 mm, wysokość 850 mm, - zasilanie: 1N/ PE 230 V 50 Hz, - moc znamieniowa: 2,8 kW; 14) Bixer - malakser - 4 sztuki: - modele Bixer posiadają w jednym urządzenie właściwości dwóch urządzeń: cuttra i malaksera, - biksery umożliwiają zmiksowanie w prosty sposób potraw surowych lub gotowanych, płynnych, półpłynnych lub gęstych, - asynchroniczny silnik, - magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy, - pojemność: 2,9 litra, - moc silnika: 0,7 kW, - zasilanie: 230 V; 15) Szatkownica warzyw - 1 sztuka: - wykonanie nierdzewne, - sterowanie 24 V, start, stop, - mikrowyłączniki bezpieczeństwa, dźwignia, pokrywa, - wymienne tarcze, - wymienna pokrywa, - wydajność ok. 100 kg/h, - wymiary: szerokość 26 cm, długość 51cm, wysokość 49 cm, - zasilanie 400 V. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z atestami Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny oraz z innymi obowiązującymi przepisami prawa i normami jakości w tym zakresie. W ramach realizacji zamówienia do obowiązków Wykonawcy należy: a) sporządzenie planu bezpieczeństwa i ochrony zdrowia na terenie robót oraz projektu organizacji robót, b) sporządzenie przed rozpoczęciem prac harmonogramu rzeczowo-finansowego realizacji przedmiotu umowy oraz przekazanie go Zamawiającemu, w terminie 7 dni roboczych od daty podpisania umowy, c) urządzenie i utrzymanie zaplecza budowy, d) zabezpieczenie i oznakowanie terenu robót, e) przywrócenie do stanu pierwotnego składników majątkowych zniszczonych lub naruszonych w czasie realizacji robót, f) zapewnienie realizacji zadania przez osoby legitymujące się kwalifikacjami zawodowymi, doświadczeniem i wykształceniem, odpowiednim do stanowisk jakie zostaną im powierzone, g) przeszkolenie pracowników Domu Pomocy Społecznej nr 1 w Grudziądzu, zajmujących się obsługą nowych urządzeń zaplecza żywieniowego w miejscu ich wbudowania. Przeszkolenie musi się odbyć w okresie 7 dni roboczych od daty podpisania końcowego protokołu odbioru. h) dostarczenie instrukcji obsługi oraz instrukcji eksploatacyjnej (w języku polskim) dla wbudowanych urządzeń zaplecza żywieniowego, i) uzyskanie wszystkich koniecznych zezwoleń dopuszczających przebudowane pomieszczenia oraz wbudowane urządzenia do eksploatacji, j) sporządzenie po zakończeniu prac wykazu wbudowanych urządzeń stanowiących wyposażenie zaplecza żywieniowego z podaniem ich wartości, k) usuwanie usterek wbudowanych urządzeń wyposażenia zaplecza żywieniowego w okresie obowiązywania gwarancji (wszelkie koszty napraw gwarancyjnych urządzeń poza siedzibą Domu Pomocy Społecznej w Grudziądzu ponosić będzie Wykonawca) Zamawiający zobowiązuje się przekazać teren budowy w terminie do 7 dni od dnia podpisania umowy. Zamówienie należy wykonać zgodnie z dokumentacją projektową i specyfikacją techniczną wykonania i odbioru robót, opracowanymi przez: - Design Construction Studio Sp. z o. o., 86-300 Grudziądz, ul. Chełmińska 103, - DCS Design Construction Studio s. c. Andrzej Redmerski, Robert Modzelewski, 86-300 Grudziądz, ul. Chełmińska 103, - Technika Sanitarna Kazimierz Kurkowski, 86-300 Grudziądz, ul. Groblowa 15/17, załączonymi do SIWZ. Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia, na rysunkach, w specyfikacji technicznej wykonania i odbioru robót lub w dokumentacji projektowej zostało wskazane pochodzenie (marka, znak towarowy, producent, dostawca) materiałów lub normy, Zamawiający dopuszcza oferowanie materiałów lub rozwiązań równoważnych pod warunkiem, że zapewniają uzyskanie parametrów technicznych nie gorszych od założonych w dokumentach dokumentacji projektowej. Wykonawca udzieli Zamawiającemu gwarancji jakości na wykonane roboty oraz wbudowane urządzenia stanowiące wyposażenie zaplecza żywieniowego na okres 36 miesięcy licząc od daty podpisania przez strony bezusterkowego protokołu odbioru końcowego. W okresie gwarancji jakości Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego usunięcia usterek powstałych z przyczyn zawinionych przez Wykonawcę, w terminie 7 dni od daty powiadomienia, jeżeli będzie to możliwe technicznie lub w innym terminie uzgodnionym przez strony. Okres gwarancji jakości ulegnie przedłużeniu o czas przeznaczony na usunięcie usterek w okresie gwarancyjnym Podwykonawcy: Wykonawca, który zamierza powierzyć podwykonawcom wykonanie jakiejkolwiek części zamówienia, zobowiązany jest wskazać na druku oferty zakresy zamówienia, które powierzy podwykonawcom. Brak jakiejkolwiek wzmianki w tym zakresie na formularzu oferty, będzie uznawane za stwierdzenie samodzielnego wykonania zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 453312101
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 25.000,00 zł (słownie: dwadzieścia pięć tysięcy złotych 00/100). Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: - pieniądzu, - poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - gwarancjach bankowych, - gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielonych przez podmioty o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego Bank PKO BP SA numer 31 1020 5040 0000 6902 0085 9652. Wadium wniesione w pieniądzu będzie skuteczne, jeżeli do wyznaczonego terminu składania ofert wpłynie na rachunek bankowy Zamawiającego (liczy się data i godzina uznania przez rachunek bankowy Zamawiającego). Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, poręczenia spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczenia udzielonego przez Państwową Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości, należy złożyć w formie oryginału w kasie Zamawiającego w pokoju 306 (ul. Ratuszowa 1, 86-300 Grudziądz). Zamawiający zaleca, aby kopię dokumentu wadialnego załączyć do oferty. Nie należy załączać oryginału dokumentu wadialnego do oferty. Wadium winno być wystawione na Zamawiającego: gmina - miasto Grudziądz z siedzibą Urzędu Miejskiego w Grudziądzu przy ul. Ratuszowej 1, 86-300 Grudziądz. Z treści gwarancji lub poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na pierwsze pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta lub Poręczyciela do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i art. 46 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi być wniesione najpóźniej do wyznaczonego terminu składania ofert. Wadium musi być wniesione na cały okres związania ofertą. Wniesienie wadium na okres krótszy niż okres związania ofertą Zamawiający będzie traktował tak, jakby wadium nie zostało wniesione. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. Ponadto, Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.grudziadz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach