Przetargi.pl
Przebudowa pomieszczeń na kuchnię w Zakładzie Przyrodoleczniczym „Wojciech” w Lądku Zdroju.

Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 57-540 Lądek-Zdrój, ul. Wolności
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8115470 , fax. 74 8115470
  • Data zamieszczenia: 2016-11-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
    ul. Wolności 4
    57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8115470, fax. 74 8115470
    REGON: 000288283
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przebudowa pomieszczeń na kuchnię w Zakładzie Przyrodoleczniczym „Wojciech” w Lądku Zdroju.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: roboty budowlane
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Przebudowa pomieszczeń na kuchnię w Zakładzie Przyrodoleczniczym „Wojciech” w Lądku Zdroju. Zamierzeniem Inwestora jest doprowadzenie do odpowiedniego stanu funkcjonowania zaplecza gastronomicznego. Obecnie posiłki podawane w kawiarni, faktycznie działającej jako restauracja, przygotowywane są w jednym małym pomieszczeniu. Dlatego podjęto decyzję o przebudowie na zaplecze kuchenne przyległego do restauracji pokoju hotelowego, natomiast obecne pomieszczenie kuchenne zostanie przeznaczone na magazyn podręczny. Pomieszczenia socjalne obsługujące kuchnię, zlokalizowane są w odległości około 25 m od kuchni (dojście korytarzem ogólnodostępnym) – WC i szatnia personelu – zostaną przebudowane. W WC wydzielony zostanie przedsionek z umywalką a w szatni zamontowana zostanie umywalka. W zapleczu kuchennym wykonana zostanie instalacja wentylacji mechanicznej nawiewno-wywiewnej, zapewniająca prawidłową wymianę powietrza w pomieszczeniach. Jej odpowiednio dobrane parametry ilości powietrza nawiewanego i wywiewanego zapewni nieprzedostawanie się zapachów kuchennych do korytarza hotelowego. Roboty budowlane do wykonania: 1) Zaplecze kuchenne • Rozbiórka części ścianek działowych i drzwi; • Demontaż kafli ściennych h = 220 cm; • Demontaż kafli podłogowych i parkietu; • Demontaż grzejników podokiennych i montaż grzejnika naściennego; • Zamurowania i nowe ścianki działowe, montaż drzwi; • Montaż terakoty podłogowej i płytek ściennych do h = 210 cm; • Wymiana instalacji elektrycznej; • Wymiana instalacji wodno – kanalizacyjnej; • Montaż centrali wentylacyjnej podwieszanej do stropu na podkonstrukcji stalowej; • Montaż kanałów wentylacyjnych nawiewnych i wywiewnych z wyprowadzeniem na dach; • Malowanie farbą silikonową powyżej kafli; • Dostawa i montaż okapu i lady barowej; • Montaż dodatkowej czujki dymu w pomieszczeniu przedsionka. 2) Sala jadalna • Wybicie otworu drzwiowego do kuchni i okienka podawczego do zmywalni; • Montaż wentylatora wywiewnego w istniejącym kanale; • Demontaż baru i montaż nowego baru wraz z urządzeniami wbudowanymi, naprawa parkietu; • Montaż kratek nawiewnych w ścianie od strony kuchni, poniżej gzymsu. 3) Szatnia personelu • Montaż umywalki; • Malowanie farbą silikonową. 4) WC personelu • Wydzielenie przedsionka – postawienie ścianki dzielącej z płyty g.- k. na stelażu stalowym, z drzwiami, malowanie. 5) Magazynek • Demontaż urządzeń sanitarnych, malowanie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie przebudowy pomieszczeń na kuchnię określają załączniki do niniejszej SIWZ: a) Kuchnia – przedmiar robót budowlanych – zał. nr 2, b) Kuchnia – przedmiar robót elektrycznych – zał. nr 3, c) Kuchnia – projekt architektoniczno – budowlany – zał. nr 4, d) Kuchnia – specyfikacja techniczna – zał. nr 5, e) Kuchnia – instalacje sanitarne – opis techniczny zał. nr 6, f) Kuchnia – instalacje sanitarne – projekt – zał. nr 7, g) Kuchnia – instalacje sanitarne – specyfikacja techniczna – zał. nr 8, h) Kuchnia – instalacje elektryczne – projekt budowlany – zał. nr 9, i) Kuchnia – instalacje elektryczne – aneks do projektu budowlanego wraz z rysunkami - zał. nr 10, j) Kuchnia – instalacje elektryczne – specyfikacja techniczna – zał. nr 11. Zamówienie obejmuje również dostawę i montaż: - okapu ze stali nierdzewnej 700x1800mm, - lady barowej dł. około 7,1m. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera: Kuchnia – zestawienie wyposażenia - zał. nr 12. Zakres zamówienie zawiera się w kwocie powyżej 30 tys. euro a poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2015r. poz. 2164 ze zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 45000000-7

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wysokość wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: 4 000,00 zł (słownie: cztery tysiące złotych 00/100). Szczegółowe regulacje zawiera rozdział XIII Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach