Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie ogłasza przetarg
- Adres: 76-230 Potęgowo, ul. Szkolna 2
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 059 8115114 , fax. 059 8115114
- Data zamieszczenia: 2012-01-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Potęgowie
ul. Szkolna 2 2
76-230 Potęgowo, woj. pomorskie
tel. 059 8115114, fax. 059 8115114
REGON: 00531117600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2012 - na zasadzie kateringu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie oraz w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2012 - na zasadzie kateringu 1/Dożywianie obejmuje usługi w zakresie: a/ przygotowywania gorących posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci wskazanej przez Zamawiającego tj.: - zupy z pieczywem (1 porcja zupy min. 300g, 1 porcja pieczywa min.100g) lub/i - drugiego dania: *mięsnego lub rybnego wymaganego 3 razy w tygodniu - zawierającego: sztukę mięsa w sosie lub kotlet schabowy lub udziec z kurczaka lub kotlet z piersi kurczaka lub kotlet mielony lub filet rybny lub paluszki rybne (min. 100g) oraz dodatek w postaci ziemniaków - zamiennie ryż lub kasza (min. 200g), surówkę lub jarzyny gotowane (min. 100g), kompot lub napój (200 ml) , *półmięsnego wymaganego 1 raz w tygodniu - typu: gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. - o minimalnej gramaturze 250 g (z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów i kiełbasy) + napój lub kompot (200 ml), *jarskiego wymaganego 1 raz w tygodniu - typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. - o minimalnej gramaturze 250g + napój lub kompot (200 ml). posiłki winny być przygotowywane zgodnie z zasadmi racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. b/ dostarczania przygotowanych posiłków do punktów żywieniowych znajdujących się w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie; c/ podawania przygotowanych posiłków dzieciom uprawnionym do tej formy pomocy na podstawie decyzji kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Potęgowie - w punktach żywieniowych znajdujących się w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie oraz w Szkole Podstawowej w Skórowie - w godzinach i na zasadach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych placówek; 2/ Dożywianiem planuje się objąć około 280 dzieci, zgodnie z następującym podziałem na poszczególne placówki: a) Zespół Szkół w Potęgowie - około 165 dzieci, b) Zespół Szkół w Łupawie - około 80 dzieci, c) Szkoła Podstawowa w Skórowie - około 35 dzieci; 3/ Po uprzednim uzgodnieniu z Wykonawcą Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w okresie objętym zamówieniem ilości zakupywanych posiłków (ze względu na zmienną liczbę dzieci), jak również ich postaci (ze względu na wysokość środków finansowych określonych w planie finansowym Zamawiającego); 4/ Posiłki winny być przygotowywane, dostarczane i podawane w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, a ich jakość winna odpowiadać obowiązującym normom żywieniowym. Jadłospis powinien być urozmaicony; 5/ Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych; 6/ Usługi w zakresie dożywiania świadczone będą w dni nauki szkolnej (ok. 170 dni) w czasie pobytu dzieci w szkole; 7/Termin wykonania Zamówienia obejmuje okres od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2012r - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopspotegowo.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW W ZESPOLE SZKÓŁ W MIKOŁAJKACH POMORSKICH DLA DZIECI , MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH Z TERENU GMINY MIKOŁAJKI POMORSKIE 2016-2020
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów szkół, przedszkoli i placówek oświatowych z terenu Gminy Sierakowice w okresie od 01 sierpnia 2016 r. do 31 lipca 2017 r
Dodano: 2016-06-10 - PRZYGOTOWANIE , DOSTARCZENIE ORAZ WYDANIE GORĄCEGO POSIŁKU - OBIADU JEDNODANIOWEGO - DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ ORAZ INNYCH OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ Z TERENU GMINY WŁADYSŁAWOWO
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych na terenie Gminy Sadlinki
Dodano: 2016-05-20 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych na terenie Gminy Sadlinki
Dodano: 2016-03-17 - Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku.
Dodano: 2015-12-29 - Prowadzenie dożywiania dzieci w Zespole Szkół w Potęgowie, w Zespole Szkół w Łupawie, w Szkole Podstawowej w Skórowie w roku 2016 - na zasadzie kateringu.
Dodano: 2015-12-07 - Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku
Dodano: 2015-12-07 - Przetarg nieograniczony na wykonywanie usług gastronomicznych dla wychowanek Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie w wynajętych pomieszczeniach kuchennych z wykorzystaniem użyczonego sprzętu będącego własnością Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kwidzynie.
Dodano: 2015-11-23 - Dożywianie dzieci w szkołach gminy Luzino w 2016 r.
Dodano: 2015-11-06