Przetargi.pl
Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Chełmie.

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 22-100 Chełm, ul. Kolejowa 112
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 082 5653485 , fax. 082 5653557
  • Data zamieszczenia: 2013-09-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Kolejowa 112 112
    22-100 Chełm, woj. lubelskie
    tel. 082 5653485, fax. 082 5653557
    REGON: 00032004100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Chełmie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 3. Przedmiotem zamówienia będą powtarzające się sukcesywnie dostawy warzyw i owoców na potrzeby Zakładu Karnego w Chełmie. 3.1. Przedmiot zamówienia należy zrealizować w terminie Część 1 od dnia 01 listopada 2013r. do dnia 30 czerwca 2014r. Część 2 od dnia podpisania umowy do dnia 30 czerwca 2014r. Część 3 od dnia 01 listopada 2013r. do dnia 31 grudnia 2013r. Część 4 od dnia 01 listopada 2013r. do 31 grudnia 2013r. Część 5 od dnia 01 stycznia 2014r. do dnia 31 marca 2014r. Część 6 od dnia 01 kwiecień 2014r. do dnia 30 kwietnia 2014r. 3.2. Dostawy realizowane będą w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godz. od 8:00 do 14:00. 3.3. Wykonawca dostarczający przedmiot zamówienia powinien dostosować środek transportu do warunków bramy wjazdowej (rozsuwanej) do jednostki wg. poniższego zestawienia: Wymiary gabarytowe bramy wjazdowej do Zakładu Karnego w Chełmie szerokość 4,20 m wysokość 3,55 m 3.4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitej ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia lub zwiększania), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem lub zwiększenia liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. 3.5. Z tytułu zmiany całkowitej szacunkowej ilości dostaw, Wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 3.6. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną, kilka lub wszystkie części, na które zostały podzielone produkty stanowiące przedmiot zamówienia, jednakże oferta musi obejmować pełny asortyment artykułów zawartych w poszczególnych częściach. 3.7. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z póź. zm.). 3.8. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu spożywczego, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usuwania. 3.9. Produkty spożywcze dostarczane będą do zamawiającego środkami transportu wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. 3.10. Zamówienia cząstkowe określające asortyment, ilość i termin dostawy cząstkowej składane będą telefonicznie lub faksem. 3.11. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. 3.12. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: - ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z dnia 27 września 2010r Nr. 136 poz. 914 z późn. zm. ) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy -rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966). 3.13. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których stanowi art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy. 3.14. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3.15. Zgodnie z art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych w związku z § 1 pkt 1 a) rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 grudnia 2011r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 282 poz. 1649), postępowanie ogłoszone przez zamawiającego z sektora finansów publicznych, w rozumieniu przepisów o finansach publicznych, wartość tego zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartość kwoty 130 000 euro. Przedmiot zamówienia będzie finansowany z wydatków budżetowych Zakładu Karnego w Chełmie. 3.16. Oznakowanie w/w wyrobów: metki na każdym opakowaniu powinny zawierać (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 roku w sprawie znakowania środków spożywczych): -nazwę środka spożywczego, -składniki występujące w środku spożywczym, -datę minimalnej trwałości, -dane identyfikujące, -zawartość netto, -warunki przechowywania, -oznaczenie partii produkcyjnej, -klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej - wymagane na podstawie odrębnych przepisów. Opis przedmiotu zamówienia na sukcesywne dostawy część I 1. Burak ćwikłowy- Korzenie czyste, zdrowe, o barwie ciemnoczerwonej, bez uszkodzeń mechanicznych i bez szkodników. Kod CPV 03221111-7 ilość 15.000 kg 2. Marchew w korzeniu- Czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono-pomarańczowa, cała, niepopękana, niepołamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Kod CPV 03221112-4 ilość 15.000 kg 3. Cebula - Czysta, zdrowa, nie może być zgnita i zmarznięta. Kod CPV 03221113-1 ilość 10.000 kg 4. Rzepa Czarna - Świeża, zdrowa (bez oznak gnicia, pleśni), czysta, niepopękana, bez liści, praktycznie wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dostatecznie osuszona jeśli była myta; korzonek poniżej zgrubienia może być odcięty; dopuszczalne są bardzo lekkie otarcia pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd produktu, jego jakość i prezentację w opakowaniu Kod CPV 03221110-0 ilość 2.000 kg 5. Pietruszka w korzeniu - Korzenie czyste, nieuszkodzone, zdrowe, całe, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. Kod CPV03221110-0 ilość 1.000 kg 6. Kapusta biała - Czysta, niezwiędnięta, zdrowa, nieuszkodzona, jednolita odmianowo, główki powinny mieć liście ochronne, zwinięte ściśle, głąb przycięty w odległości 1 cm poddolnym Kod CPV 03221410-3 ilość 5.000 kg 7. Por- Powinien być zdrowy, czysty, nieuszkodzony. Kod CPV 01121113-6 ilość 1.000 kg część II 1 Jabłka - Odmiany deserowe. Czyste, zdrowe, nieprzemarznięte, kształt odpowiedni dla odmiany, skórka niepomarszczona, smak słodko-kwaśny. Kod CPV 03222321-9 ilość 6.000 kg część III 1. Ogórki kiszone - Bez widocznej pleśni, smak i aromat odpowiedni, nie mogą być w środku puste, nadające się do bezpośredniego spożycia. Produkt powinien być dostarczany w beczkach plastikowych o wadze 80-130 kg. UWAGA! Opakowania (beczki) będą zwracane wykonawcy przy następnej dostawie przedmiotu zamówienia. Kod CPV 15331000-7 ilość 10.000 kg 2. Kapusta kiszona - Bez widocznej pleśni, smak i aromat odpowiedni. Produkt powinien być dostarczany w beczkach plastikowych o wadze 80-130 kg. UWAGA! Opakowania (beczki) będą zwracane wykonawcy przy następnej dostawie przedmiotu zamówienia. Kod CPV 15331142-4 ilość 20.000 kg część IV 1. Ziemniaki młode jadalne workowane - Powinny być jednolite odmianowo, jędrne, zdrowe, czyste, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu i gotować się równomiernie, nie mogą być przymarznięte. Pakowane w workach siatkowych o wadze do 30 kg. Kod CPV 03212100-1 - ilość 30 000,00 kg część V 1. Ziemniaki młode jadalne workowane - Powinny być jednolite odmianowo, jędrne, zdrowe, czyste, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu i gotować się równomiernie, nie mogą być przymarznięte. Pakowane w workach siatkowych o wadze do 30 kg. Kod CPV 03212100-1 - ilość 30 000,00 kg część VI 1. Ziemniaki młode jadalne workowane - Powinny być jednolite odmianowo, jędrne, zdrowe, czyste, mieć dobry smak i przyjemny zapach, jasną jednolitą barwę miąższu i gotować się równomiernie, nie mogą być przymarznięte. Pakowane w workach siatkowych o wadze do 30 kg. Kod CPV 03212100-1 - ilość 30 000,00 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 030000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 11 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do przetargu nie jest zobowiązany wnieść wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach