Przetargi.pl
POSIŁEK REGENERACYJNY DLA UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ W TUCHLINIE UCZESTNICZĄCYCH W PROJEKCIE SIĘGAJ PO WIEDZĘ

Gmina Sierakowice ogłasza przetarg

  • Adres: 83-340 Sierakowice, ul. Lęborska 30
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6816120 , fax. 058 6816601
  • Data zamieszczenia: 2009-08-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Sierakowice
    ul. Lęborska 30 30
    83-340 Sierakowice, woj. pomorskie
    tel. 058 6816120, fax. 058 6816601
    REGON: 19167497700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sierakowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa Jednostka Organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    POSIŁEK REGENERACYJNY DLA UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ W TUCHLINIE UCZESTNICZĄCYCH W PROJEKCIE SIĘGAJ PO WIEDZĘ
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków regenerujących dla uczniów Zespołu Szkół w Tuchlinie uczestniczących w projekcie Sięgaj po wiedzę wraz z zapewnieniem transportu . Posiłek regenerujący powinien składać się z następujących komponentów: I. Kanapka, w której skład wchodzą: - jedna świeża bułka dla każdego ucznia o wadze ok. 70 gram. - masło/margaryna ok. 15 gram - szynka, ser, kiełbasa lub inny podobny produkt ok. 25 gram -warzywa (pomidor, ogórek, sałata lub/i rzodkiewka) ok. 30 gram Wartość kaloryczna bułki dla każdego ucznia ma wynosić od 400 do 520 kcal. Kanapki należy dostarczać w woreczkach foliowych lub zafoliowane folią do żywności. II. Jabłko lub banan lub brzoskwinia inny owoc o wadze ok. 15 dkg gatunek I. Owoc powinien być włożony do woreczka foliowego - przygotowany bezpośrednio do spożycia (umyte ). III. Napój w postaci ciepłej Herbaty - 300 ml z cukrem. W sumie około 31050 zestawów: Rok 2009 - 6750 zestawów Rok 2010 - 15300 zestawów Rok 2011 - 9000 zestawów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 ustawy, 4. Spełniają następujące warunki dodatkowe: a) Wykonali należycie w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania do udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 1 pracę podobną. Za pracę podobną zamawiający uzna zrealizowane bądź będące w trakcie realizacji usługi polegające na systematycznym dostarczaniu gotowych zestawów żywieniowych. b) Dołączą kserokopię książeczki zdrowia osób biorących udział w przygotowaniu posiłku. c) Dołączą decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzająca spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. d) Dołączą uzupełniony załącznik nr 6 stanowiący tygodniowy jadłospis Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez Wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Oświadczenie wykonawcy, według wzoru, stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej SWIZ: a) o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1,2,3 ustawy, w przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa pełnomocnik w imieniu wykonawców składających ofertę wspólną. b) o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 4 ustawy, w przypadku składania oferty wspólnej w/w oświadczenie składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności), wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty wspólnej w/w dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną. 3) Wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z danymi na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia a także zakresu wykonywanych przez nie czynności według wzoru, stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszej SWIZ. W przypadku składania oferty wspólnej wykonawcy składają jeden wspólny wykaz osób i podmiotów. 4) Dokumenty stwierdzające, że osoby, o których mowa w pkt. 3), posiadają wymagane uprawnienia tj. posiadają aktualne, na dzień składania oferty, książeczki zdrowia do pracy przy żywności. 5) Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców według wzoru, stanowiącego załącznik nr 4 do niniejszej SWIZ oraz dokumenty potwierdzające, że usługi te zostały wykonane należycie. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, iż w ciągu ostatnich 3 lat wykonał minimum 1 pracę podobną. Za pracę podobną zamawiający uzna zrealizowane bądź będące w trakcie realizacji usługi polegające na systematycznym dostarczaniu gotowych zestawów żywieniowych. W przypadku składania oferty wspólnej wykonawcy składający ofertę wspólną składają jeden wspólny w/w wykaz. Warunek zostanie uznany przez zamawiającego za spełniony, jeżeli wykonawcy składający ofertę wspólną będą spełniać go łącznie. 3. Ponadto wykonawcy mają dołączyć do oferty następujące dokumenty: 1) Ofertę cenową zgodnie z Rozdziałem I pkt 3 SWIZ; W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 2) Pełnomocnictwo o którym mowa w Rozdziale III pkt 1 SWIZ; Tylko w przypadku składania oferty wspólnej. 3) Oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SWIZ wskazujące cześć zamówienia, której wykonanie wykonawca powierzy podwykonawcom, (jeżeli wykonawca przewiduje udział podwykonawców); W przypadku składania oferty wspólnej należy złożyć jeden dokument. 4) Dołączą kserokopię książeczki zdrowia osób biorących udział w przygotowaniu posiłku. 5) Dołączą decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzająca spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów. 6) Dołączą wypełniony załącznik nr 6 stanowiący tygodniowy jadłospis, jaki oferuje Wykonawca. 4. Zamawiający wezwie wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożą oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, lub, którzy złożyli dokumenty, o których mowa, w art. 25 ust. 1, zawierające błędy do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba, że mimo ich uzupełnienia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania. 5. Wykonawcy, którzy nie spełnią warunków określonych w pkt. 1 zostaną wykluczeni z postępowania. 6. Zamawiający nie żąda wniesienia wadium. 7. Zamawiający nie żąda wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.sierakowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach