Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 32-800 Brzesko, ul. Kościuszki
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. , fax. 146 621 155
- Data zamieszczenia: 2019-06-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej
ul. Kościuszki 68
32-800 Brzesko, woj. małopolskie, fax. 146 621 155
REGON: 00000000000000
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Owoce, warzywa i podobne produkty. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa : Owoców ,warzyw i podobnych produktów przeznaczonych na żywienie chorych. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodność produktu z wymogami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny żywności. 2. Owoce ,warzywa powinny być w I klasie jakości całe i zdrowe, nie dopuszcza się owoców, warzyw z objawami zepsucia lub takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia 3. Wykonawca ma posiadać aktualne zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego (Sanepidu) na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności (samochód przewożący żywność musi być do tego przystosowany i posiadać pozytywną decyzję Sanepidu), zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywości i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2018 poz 1541). Ze złożonego dokumentu winien wynikać okres jego ważności. W przypadku braku takiego zapisu w dokumencie, Wykonawca zobowiązany jest do złożenia oświadczenia, iż zezwolenie jest ważne na dzień składania ofert. 4. Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia może żądać od Wykonawcy kserokopii decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdu używanego do przewozu żywności i żywienia. 5. Dostarczony towar winien odpowiadać normom jakościowym, a także spełniać inne wymagania zwłaszcza w zakresie oznakowania dostarczonych produktów, a nadto spełniać wszelkie wymagania w zakresie bezpieczeństwa i higieny środków spożywczych określonych w ogólnie obowiązujących przepisach; w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. 2018 poz. 1541). 6. Dostawy będą realizowane w sposób ciągły w średniej ilości miesięcznej, średnio 2 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 7.30 – 9.00. na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie potwierdzonych faxem w terminie do 1 dnia roboczego od dnia złożenia zamówienia. Wszystkie dostawy odbywać się będą wraz z rozładunkiem do magazynu; 7. Dostawy realizowane powinny być zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy). 8. Wykonawca powinien posiadać wdrożony system Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) 9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawia Załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział wykonawcy,którzy spełniają wymagania określone w art.25 ust.1 ustawy Pzp.w zakresie posiadania uprawnień do prowadzenia działalności handlowej o ile wynika to z odrębnych przepisów. • Warunek zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca przedłoży odpowiednie oświadczenie, którego wzór stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych do COS-OPO w Zakopanem
Dodano: 2024-01-21 - Dostawa owoców i warzyw do Centrum Kultury w Korzennej - Stołówka Gminna
Dodano: 2023-12-14 - Dostawa warzyw i owoców w I półroczu 2024 roku
Dodano: 2023-12-12 - Dostawa artykułów żywnościowych w III kwartale 2023 r obejmujących warzywa i owoce
Dodano: 2023-06-02 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Miejskiego Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Krakowie – dostawa świeżych warzyw i owoców
Dodano: 2023-05-15 - Sukcesywne dostawy różnych produktów (spożywczych) do COS-OPO w Zakopanem
Dodano: 2023-05-01 - Sukcesywne dostawy owoców, warzyw i soków oraz ryb i produktów rybnych do Centralnego Ośrodka Sportu–Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
Dodano: 2023-05-01 - Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych do Centralnego Ośrodka Sportu – Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem
Dodano: 2023-04-30 - Sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych do COS-OPO w Zakopanem
Dodano: 2023-04-21 - Dostawa produktów żywnościowych do stołówki przy Szkole Podstawowej i w Przedszkolu Integracyjnym w Dąbrówce, Oddziałach Przedszkolnych Szkoły Podstawowej w Dąbrówce
Dodano: 2023-03-07