Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg
- Adres: 70-323 Szczecin, ul. Gen. Sikorskiego 3
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 091 48 50 563 , fax. 091 48 57 603
- Data zamieszczenia: 2011-03-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
ul. Gen. Sikorskiego 3 3
70-323 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
tel. 091 48 50 563, fax. 091 48 57 603
REGON: 00543335300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mopr.szczecin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Organizacja zadań szkoleniowych w ramach projektu: Aktywna integracja w Szczecinie współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Poddziałanie 7.1.1.) - szkolenie: Kucharz małej gastronomii - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej w zakresie Kucharz małej gastronomii dla uczestników projektu Aktywna integracja w Szczecinie współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Poddziałanie 7.1.1.). Ilość uczestników: 10 osób. Wymaga się, aby szkolenie składało się z części teoretycznej i praktycznej. Zakres tematyczny szkolenia ma zawierać minimum 250 godzin zegarowych przypadających na jednego uczestnika z czego min. 100 godzin powinno zostać przeznaczone na zajęcia teoretyczne a min. 150 godzin na zajęcia praktyczne. Szkolenie należy zrealizować według planu nauczania obejmującego nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu i nie więcej niż 40 godzin zegarowych w tygodniu. Zajęcia muszą odbywać się codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 - 16:00. Program szkolenia obejmować musi następujące moduły: a) dobieranie surowców i półproduktów do produkcji w małej gastronomii, b) dobieranie, obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu w małej gastronomii, c) przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów w małej gastronomii, d) przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki w małej gastronomii, e) dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów w małej gastronomii, f) sporządzanie różnymi technikami i metodami podstawowego asortymentu potraw i napojów w małej gastronomii, g) planowanie posiłków i układanie prostego menu w małej gastronomii, h) porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii, i) organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy w małej gastronomii zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony, j) przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w małej gastronomii, k) ocenianie jakościowe i ilościowe surowców i półproduktów w małej gastronomii, l) ocenianie jakościowe i ilościowe wyrobów gotowych w małej gastronomii. Szkolenie należy zakończyć egzaminem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie wykonawcy w przeprowadzaniu szkoleń objętych przedmiotem zamówienia
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopr.szczecin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Szkolenie w zakresie spawania: Spawanie blach i rur spoinami pachwinowymi metodą MAG 135 oraz spawanie blach spoinami pachwinowymi w metodzie MAG 136 i na uprawnienia TÜV dla 14 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-22 - Szkolenie w zakresie spawania: Spawanie blach i rur spoinami pachwinowymi metodą MAG 135 oraz spawanie blach spoinami pachwinowymi w metodzie MAG 136 i na uprawnienia TÜV dla 14 osób bezrobotnych
Dodano: 2016-06-10 - Organizacja i przeprowadzenie usług szkoleniowych w zakresie spawania dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Szczecinie
Dodano: 2016-04-14 - Organizacja i przeprowadzenie usług szkoleniowych w zakresie spawania dla osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Szczecinie
Dodano: 2016-04-13 - Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń dla Zachodniopomorskiej Komendy OHP w Szczecinie - w podziale na XXII części.
Dodano: 2016-03-24 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Kierowca wózków jezdniowych z napędem silnikowym w transporcie wewnątrzzakładowym z bezpieczną wymianą butli LPG z egzaminem UDT
Dodano: 2015-11-05 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Budowa i eksploatacja urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych do 1kV wraz z egzaminem kwalifikacyjnym
Dodano: 2015-11-03 - Organizacja i przeprowadzenie usługi szkoleniowej pod nazwą: Budowa i eksploatacja urządzeń, instalacji i sieci elektroenergetycznych do 1kV wraz z egzaminem kwalifikacyjnym
Dodano: 2015-10-29 - Cykl szkoleniowy pn. zagospodarowanie terenów zielonych wraz ze szkoleniem z aktywizacji zawodowej, kursem z zakresu ekologii oraz ratownictwa medycznego
Dodano: 2015-05-28 - 1. Cykl szkoleniowy pn. zagospodarowanie terenów zielonych wraz ze szkoleniem z aktywizacji zawodowej, kursem z zakresu ekologii oraz ratownictwa medycznego
Dodano: 2015-04-22