Przetargi.pl
ORGANIZACJA WYCIECZKI DO PORTUGALII DLA PRACOWNIKÓW UCZELNI

Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki ogłasza przetarg

  • Adres: 51150 Wrocław, ul. Czajkowskiego
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 261 658 666 , fax. 261 658 425
  • Data zamieszczenia: 2017-05-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki
    ul. Czajkowskiego 109
    51150 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 261 658 666, fax. 261 658 425
    REGON: 93038806200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ORGANIZACJA WYCIECZKI DO PORTUGALII DLA PRACOWNIKÓW UCZELNI
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu dla 30 osób, wycieczki zagranicznej do PORTUGALII dla pracowników Zamawiającego w terminie 10.06 - 17.06.2017 r., z zapewnieniem przelotu na trasie Wrocław – Portugalia – Wrocław. Zamawiający dopuszcza wylot/przylot z innego lotniska, niż we Wrocławiu, jednak oddalonego od Wrocławia maksymalnie do 300 km, jednocześnie Zamawiający zastrzega, że maksymalny czas podróży w każdą stronę nie może być dłuższy, niż 11 godzin. Zamawiający przez czas podróży rozumie: w przypadku podróży do miejsca wycieczki jest to łączny czas liczony od godziny zbiórki uczestników pod siedzibą Zamawiającego w celu transferu na wybrane lotnisko wylotu, aż do godziny lądowania na wybranym lotnisku w Portugalii; w drodze powrotnej czas podróży jest to łączny czas liczony od godziny zbiórki uczestników, w celu odprawy lotniskowej na wybranym lotnisku w Portugalii, aż do godziny przywiezienia uczestników do siedziby Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby przylot na wybrane lotnisko w Portugalii był przewidziany najpóźniej na godzinę 19:00, natomiast w drodze powrotnej transfer uczestników wycieczki pod siedzibę Zamawiającego najpóźniej do godziny 20:00. Zamawiający przyzna punkty za skrócenie czasu podróży, zgodnie z zasadami przyznawania punktów w kryterium oceny ofert JAKOŚĆ. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje zwiedzanie, minimum miejsc wyszczególnionych w pkt 1.3.1 rozdz. IV SIWZ, noclegi, wyżywienie i transport na zasadach określonych w SIWZ. Ramowy program wycieczki oraz podana przez Wykonawcę cena musi obejmować: 1. Planowaną godzinę wylotu/przylotu w drodze do miejsca wycieczki 2. Planowaną godzinę wylotu/przylotu w drodze powrotnej, 3. Planowaną godzinę zbiórki pod siedzibą Zamawiającego w celu transferu na lotnisko, 4. Planowaną godzinę powrotu pod siedzibę Zamawiającego w dniu przylotu, 5. Planowaną liczba uczestników 30 osób, 6. Środek transportu: samolot do i z Portugalii, autokar na okres trwania wycieczki na terenie Portugalii oraz autokar zapewniający uczestnikom transfer spod siedziby Zamawiającego na wybrane lotnisko wylotu, a w drodze powrotnej transfer z lotniska przylotu do siedziby Zamawiającego; autokar spełniający normę ekologiczną minimum EURO-4, wyposażony w klimatyzację z indywidualnymi nawiewami, WC, DVD, barek, nagłośnienie autokaru w tym mikrofon, wysokie fotele uchylne z podłokietnikami. 7. Noclegi: a) w hotelach w Portugalii o standardzie minimum ***, pokoje 2 osobowe wraz z klimatyzacją, z łazienkami i WC; b) Wykonawca zobowiązany jest do zaplanowania w każdym z miast noclegowych, z uwagi na charakter wycieczki, minimum 2 noclegi. 8. Posiłki: śniadania w formie bufetu wzmocnione (minimum: wędliny, sery, warzywa i owoce, pieczywo, napoje ciepłe i gorące), obiadokolacje w formie bufetu lub serwowane, a w przypadku obiadokolacji serwowanych min. 2 propozycje do wyboru. Obiadokolacje, niezależnie od formy (bufet lub serwowana) powinny składać się z trzech dań: I przystawka np.: zupa, warzywa grillowane/pieczone z pieczywem lub innym dodatkiem węglowodanowym lub danie regionalne mięsne lub bezmięsne; II danie główne – np. mięso wołowe, wieprzowe, drób/ryba, dodatek węglowodanowy, dodatek warzywny w postaci surówki lub warzyw pieczonych, gotowanych, grillowanych; dopuszcza się dania regionalne skomponowane z ww. składników przewidzianych dla dania głównego; III deser – w formie dania serwowanego np. ciasto, deser lodowy, deser owocowy, dopuszcza się deser kuchni regionalnej. 9. Zamawiający dopuszcza możliwość, że napoje do obiadokolacji będą dodatkowo płatne, natomiast w przypadku zaoferowania bezpłatnych napojów, Zamawiający przyzna ofercie punkty, zgodnie z zasadami przyznawania punktów w kryterium oceny ofert JAKOŚĆ. Przez możliwość bezpłatnych napojów Zamawiający rozumie napoje typu soki, nektary, wody mineralne gazowane/niegazowane butelkowane lub serwowane w dzbankach, zapewniające dla każdego uczestnika min. 200 ml napoju każdorazowo do posiłku. 10. Zamawiający wymaga, aby posiłki były serwowane uczestnikom wycieczki w określonych porach, tj.: śniadania powinny być spożywane w godz. 7:30 - 9:00, a obiadokolacje pomiędzy 17:00 - 19:00. W dniu przylotu do Portugalii Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom wycieczki obiadokolację, niezależnie od godziny przyjazdu do hotelu (w tym dniu Zamawiający dopuszcza podanie obiadokolacji o godzinie późniejszej, aniżeli określone powyżej). 11. Preferowanym przez Zamawiającego miejscem spożywania posiłków (obiadokolacji i śniadań) jest miejsce zakwaterowania/noclegu. Zamawiający dopuszcza możliwość spożywania obiadokolacji w restauracji znajdującej się na trasie zwiedzania, jeżeli powrót/przybycie do miejsca zakwaterowania (noclegu) w celu spożycia obiadokolacji powodowałoby znaczne utrudnienia czasowo-organizacyjne i pozostawałoby w kolizji z trasą zwiedzania. Zamawiający zastrzega, że w przypadku spożywania posiłku w restauracji na trasie zwiedzania, dopuszczony jest wyłącznie standard odpowiadający restauracji znajdującej się w miejscu zakwaterowania/noclegu. Zamawiający nie dopuszcza spożywania posiłków w barach szybkiej obsługi, serwujących dania typu Fast food. 12. Opiekę polskojęzycznego pilota wycieczki posiadającego zgodnie z ustawą o usługach turystycznych odpowiednie kwalifikacje wymagane w zwiedzanym kraju, potwierdzone stosownym dokumentem, oraz posiadającego znajomość jednego z języków obcych, tj. języka angielskiego lub języka portugalskiego. 13. Zapewnienie świadczenia usługi przewodnika przez licencjonowanych miejscowych przewodników, w czasie zwiedzania obiektów określonych w programie wycieczki. 14. Ubezpieczenie KL, NNW, OC w życiu prywatnym uczestnika w stosunku do osób trzecich i bagażu (na kwotę nie mniejszą niż KL-15 000 euro, NNW – 2 000 euro, OC w życiu prywatnym w wysokości- 20.000 euro, bagaż – 300 euro). 15. Wszelkie opłaty lotniskowe, drogowe, parkingowe, wjazdy do wszystkich miast na trasie wycieczki i inne – wszelkie opłaty związane z przemieszczaniem się uczestników wycieczki samolotem, autokarem lub innym środkiem transportu w tym także publicznego. 16. W cenie oferty Wykonawca nie ujmuje: kosztów biletów wstępu, opłat za przewodników miejscowych. Koszt biletów wstępu do zwiedzanych obiektów oraz opłaty za przewodników miejscowych pokrywa uczestnik wycieczki. Wykonawca zobowiązany jest podać szczegółowe koszty za poszczególne obiekty i przewodników, uwzględniając koszt biletów ulgowych i normalnych. 17. Koszt opieki pilota podczas wycieczki przez cały okres trwania wycieczki wliczony jest w cenę wycieczki. 18. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany liczby uczestników w zakresie ± 5 osób, przy czym ostateczną liczbę Zamawiający poda Wykonawcy, na co najmniej 14 dni przed rozpoczęciem wycieczki. Rozliczenie nastąpi na podstawie faktycznie skierowanej liczby uczestników.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 63510000-7

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach