Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 ogłasza przetarg
- Adres: 39-400 Tarnobrzeg, ul. Św. Barbary 1 B
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 15 822 36 55 , fax. 15 822 49 72
- Data zamieszczenia: 2014-06-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3
ul. Św. Barbary 1 B 1 B
39-400 Tarnobrzeg, woj. podkarpackie
tel. 15 822 36 55, fax. 15 822 49 72
REGON: 18064082000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Organizacja staży zawodowych wraz z ich kompleksową obsługą dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w ramach projektu systemowego pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Numer ewidencyjny projektu: WND-POKL.09.02.00-18-001/12 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionie w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia polega na świadczeniu następujących usług; 1.Prowadzenie staży zawodowych dla 25 uczniów z klas Technikum Budowlanego, Ochrony Środowiska, Technikum Informatycznego, Geodezyjnego i Urządzeń Sanitarnych. Pracodawca zobowiązany jest do pokrycia Kosztów socjalnych: - szkolenia BHP, - odzieży roboczej spełniającej wymagania bhp, ubranie robocze po zakończeniu stażu staje się własnością stażysty. - kosztu wynagrodzenia opiekunów stażu z ramienia zakładu pracy. Opis wymagań stawianych wykonawcy: Wykonawca oświadcza, że jest pracodawcą w rozumieniu obowiązujących przepisów prawa, posiada warunki lokalowe i socjalne umożliwiające przeprowadzenie stażu zgodnie z przepisami bhp i p.poż. oraz odpowiednie zaplecze techniczne. Wykonawca wyznaczy opiekuna uczestnika stażu na terenie zakładu pracy o wykształceniu minimum średnim lub kierunkowym zawodowym lub z tytułem mistrza w zawodzie, któremu wypłaci świadczenie z tytułu w/w opieki. 2.Transport uczestników staży zawodowych do miejsca odbywania stażu W ramach realizacji całości zamówienia Wykonawca zapewni transport busem/autokarem sprawnym technicznie, w stanie czystym. Bus do wyłącznej dyspozycji uczestników przejazdu (brak możliwości zabrania innych osób na trasie). Osoby prowadzące bus/autokar muszą posiadać wszystkie niezbędne i aktualne uprawnienia. 3.Zakwaterowanie i wyżywienie dla grupy 25 uczniów podczas odbywania staży zawodowych Wyżywienie: Planowana ilość osób do wyżywienia - 25 osób . Zamawiający zastrzega możliwość dokonania zmian ilościowych. Wykonawca w ramach świadczonej usługi zobowiązany jest do zapewnienia wyżywienia wg harmonogramu: od 30. 06. 2014- 25. 07. 2014r dla 25 osób Planowana łączna liczba posiłków podczas realizacji usługi (podane ilości są ilościami szacunkowymi, zamawiający zastrzega możliwość zmian ilości posiłków): 25 uczniów - dwadzieścia sześć śniadań w formie szwedzkiego stołu lub serwowane (1 śniadanie obejmuje wszystkich uczestników stażu - 25 osób) godziny wydawania: do ustalenia na miejscu - dwadzieścia sześć obiadów (dwa dania + deser) x 25 osób godziny wydawania: 14.00 - 16.00 -dwadzieścia sześć kolacji w formie szwedzkiego stołu lub serwowane (1 kolacja obejmuje wszystkich uczestników stażu -25 osób) godziny wydawania: 18.00 - 20.00 Posiłki podczas całego pobytu winny być zróżnicowane. W całodziennym jadłospisie powinny zostać uwzględnione produkty ze wszystkich grup spożywczych. Posiłki mają być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane w dniu dostawy ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne daty ważności. Czas pomiędzy przygotowaniem posiłków, a jego spożyciem nie powinien być dłuższy niż 2 godziny. Wartość kaloryczna całodniowego posiłku musi być zgodna z zasadami żywienia. Wartość kaloryczna poszczególnych posiłków (rozkład procentowy całodziennej racji pokarmowej): Śniadanie 30-35% Obiad 35-40% Kolacja 25-30% Zakwaterowanie; Miejsce zakwaterowania winno się znajdować w granicach administracyjnych miejscowości docelowej (w której odbywa się staż). Dopuszcza się możliwość zakwaterowania do 10 km od zakładu, z zapewnieniem dojazdu do zakładu pracy w obie strony ramach zakwaterowania uczestników. Zakwaterowanie winno odbywać się w budynkach murowanych, dopuszcza się budownictwo drewniane, przeznaczone do całorocznego zamieszkiwania. Cała grupa uczestników musi być zakwaterowana w jednym budynku. Budynek, w którym zostanie zakwaterowana grupa uczestników nie może być w trakcie prac remontowo-budowlanych przez cały okres trwania usługi. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić ogrzewanie obiektów, w których będzie świadczona usługa zakwaterowania, w przypadku występowania niskich temperatur. Temperatura w pokojach nie może być niższa niż 19o C. Standard zakwaterowania: hotel lub pensjonat. Pokoje: 1, 2 , 3, 4, osobowe. W każdym pokoju łazienka z pełnym węzłem sanitarnym (toaleta, umywalka, prysznic lub wanna). Całodobowy dostęp do ciepłej i zimnej wody. Pokoje z łóżkami jednoosobowymi wraz z pościelą. Wykonawca musi zapewnić podział pomieszczeń ze względu na płeć. Ponadto każdy pokój powinien być wyposażony co najmniej w: - szafę z półkami i wieszakami (odpowiednia gabarytowo do ilości zakwaterowanych). - telewizor i radio Pokoje czyste, sprzęt niewyeksploatowany. Zakwaterowanie musi się odbywać w obiekcie spełniającym warunki bezpieczeństwa - obiekt, w którym ma być zorganizowany pobyt musi spełniać wymogi dotyczące bezpieczeństwa, ochrony przeciwpożarowej, warunków higieniczno - sanitarnych oraz ochrony środowiska określonych przepisami o ochronie przeciwpożarowej, państwowej Inspekcji Sanitarnej i ochronie środowiska. W celu zapewnienia bezpieczeństwa uczestników wycieczki budynek noclegowy powinien być tak zabezpieczony aby uniemożliwić wejście wyjście po godzinie 22.00 (np. recepcja bądź monitorowanie całodobowe, ewentualnie możliwość zamknięcia budynku ). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 552700003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.tarnobrzeg.eobip.pl, www.budowlanka.tbg.net.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa obejmująca całodzienne wyżywienie uczestników szkoleń i kursów organizowanych w 2015 r. przez Ośrodek Szkolenia Komendy Wojewódzkiej PSP w Rzeszowie z siedzibą w Nisku przy ul. Nowej 42
Dodano: 2015-01-27 - Usługa obejmująca całodzienne wyżywienie uczestników szkoleń i kursów organizowanych w 2014 r. przez Ośrodek Szkolenia Komendy Wojewódzkiej PSP w Rzeszowie z siedzibą w Nisku przy ul. Nowej 42
Dodano: 2014-01-02 - Organizacja wyjazdów studyjnych stron projektu na Ukrainę (Użgorod-Kijów) oraz do Polski (Rzeszów-Warszawa) w ramach projektu - p.n. Wzmocnienie instytucjonalnego potencjału współpracy służb ratowniczych z Rzeszowa i Użgorodu poprzez doskonalenie technik ratowniczo - gaśniczych oraz wymianę informacji i doświadczeń
Dodano: 2013-06-27 - Organizacja staży zawodowych wraz z ich kompleksową obsługą dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w ramach projektu systemowego pn. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Numer ewidencyjny projektu: WND-POKL.09.02.00-18-001/12 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionie w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
Dodano: 2013-06-11 - Usługa obejmująca całodzienne wyżywienie uczestników szkoleń organizowanych w 2013 r. przez Ośrodek Szkolenia Komendy Wojewódzkiej PSP w Rzeszowie z siedzibą w Nisku przy ul. Nowej 42
Dodano: 2013-01-10 - Noclegi i wyżywienie dla uczestników Euroregionalnego Koncertu Kolęd SOLI DEO GLORIA
Dodano: 2012-12-06 - Noclegi i wyżywienie dla uczestników Euroregionalnego Koncertu Kolęd SOLI DEO GLORIA
Dodano: 2012-11-27 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłków dla 140 uczniów w ramach zajęć przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe i 60 uczniów w ramach praktyk z zakresu diagnostyki samochodowej dla uczniów technikum Zespołu Szkół Samochodowych w Rzeszowie biorących udział w projekcie : Diagnostyka samochodowa w szkole i warsztacie- realizowanego przez Zespół Szkół Samochodowych im. Obrońców Westerplatte w Rzeszowie w ramach konkursu 19/POKL/9.2/2010, Nr WND-POKL.09.02.00-18-118/10 w terminie 09. 2012 - 07.2013
Dodano: 2012-08-03 - Usługi zakwaterowania i wyżywienia podczas staży w ramach projektu Czego się Jaś nie nauczy ,tego Jan nie będzie umiał Współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach: Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
Dodano: 2012-05-15 - Wynajem sali konferencyjnej ze sprzętem symultanicznym wraz z wyżywieniem oraz zakwaterowaniem uczestników podczas konferencji organizowanej w ramach projektu Rozwój infrastruktury turystyki aktywnej poprzez utworzenie transgranicznej sieci produktów turystycznych w Krośnie, Svidniku i Presovie
Dodano: 2012-02-08