Instytut Wymiaru Sprawiedliwości ogłasza przetarg
- Adres: 00-071 Warszawa, Krakowskie Przedmieście 25
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 826 03 63 , fax. 22 826 24 01
- Data zamieszczenia: 2023-10-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Wymiaru Sprawiedliwości
Krakowskie Przedmieście 25
00-071 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 826 03 63, fax. 22 826 24 01
REGON: 141768967 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.iws.gov.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Organizacja międzynarodowej konferencji naukowej podsumowującej projekty badawcze „Polish – Hungarian Research Platform” i „Comparative Research Platform” (II postępowanie) - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługi cateringowe (usługi A) obejmują:1) zorganizowanie przestrzeni gastronomicznej oraz zapewnienie wyposażenia gastronomicznego, 2) dostawę i zapewnienie posiłków i napojów,3) obsługę kelnerska oraz utrzymanie czystości i należytego stanu higienicznego,4) uprzątnięcie i opróżnienie przestrzeni gastronomicznej bezpośrednio po zakończeniu Konferencji.Usługi restauracyjne (usługi B) obejmują:1) udostępnienie wskazanym przez Zamawiającego osobom (gościom) na wyłączność sali restauracyjnej,2) realizację usługi gastronomiczną w formie uroczystej kolacji z wyborem dań i napojów z karty,3) obsługę kelnerską uroczystej kolacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące zdolności technicznej i zawodowej.W odniesieniu do usług cateringowych (usługi A) warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej polega na potwierdzeniu:1) posiadania niezbędnego doświadczenia w realizacji co najmniej 2 usług, obejmujących dostarczenie i udostępnienie posiłków na rzecz co najmniej 50 uczestników wydarzenia naukowego, kulturalnego, edukacyjnego albo którego organizatorem była lub jest organizacja społeczna, inna organizacja pożytku publicznego, non-profit lub organ administracji publicznej, zorganizowanych w pomieszczeniach budynków obiektów publicznych, każda przy udziale nie mniej niż 50 uczestników i trwająca przez co najmniej 2 kolejne dni, zrealizowanych lub realizowanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, zwanych dalej „usługami referencyjnymi A”,2) dysponowania przez Wykonawcę osobami, które będą brały udział w realizacji zamówienia, zdolnymi do wykonania zamówienia, o kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonania zamówienia, tj. koordynatorem, który przez okres co najmniej 18 miesięcy w ciągu 3 lat poprzedzających wyznaczony termin składania ofert był lub jest odpowiedzialny za kierowanie co najmniej 2 usługami referencyjnymi A.W odniesieniu do usług restauracyjnych (usługi B) warunek dotyczący zdolności technicznej i zawodowej polega na potwierdzeniu:1) posiadania niezbędnego doświadczenia w realizacji co najmniej 2 usług, obejmujących wynajem sali restauracyjnej na wyłączność i usługę gastronomiczną wraz z obsługą kelnerską dla co najmniej 30 osób, zrealizowanych lub realizowanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, zwanych dalej „usługami referencyjnymi B”,2) dysponowania przez Wykonawcę osobami, które będą brały udział w realizacji zamówienia, zdolnymi do wykonania zamówienia, o kwalifikacjach zawodowych, doświadczeniu i wykształceniu niezbędnym do wykonania zamówienia, tj. koordynatorem, który przez okres co najmniej 18 miesięcy w ciągu 3 lat poprzedzających wyznaczony termin składania ofert był lub jest odpowiedzialny za kierowanie co najmniej 2 usługami referencyjnymi B.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-10-18
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa - Przygotowanie i dostarczanie wyżywienia/posiłków dla uczestników na pobycie dziennym i całodobowym Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Tłuszczu
Dodano: 2024-07-17 - Świadczenie usług cateringowych dla Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
Dodano: 2024-07-09 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych
Dodano: 2024-07-03 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu rezerwacji usług cateringowych i restauracyjnych w kraju i za granicą dla Szkoły Głównej Mikołaja Kopernika w Warszawie
Dodano: 2024-07-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Studiów Zaawansowanych
Dodano: 2024-06-12 - „Wykonanie usługi cateringowej na warsztaty w ramach projektu Era materiałów - popularyzacja inżynierii materiałowej wśród uczniów szkół średnich”
Dodano: 2024-06-07 - Świadczenie usług cateringowych w trakcie szkoleń organizowanych w ramach interwencji I.14.1 Doskonalenie zawodowe rolników - moduł 1 Szkolenia podstawowe dla rolników (I 14.1.1) – II etap.
Dodano: 2024-05-31 - Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia „zawody robotyczne Jemaro w dniach 8-12 lipca 2024 r.” dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-14 - Catering na wydarzenie „Absolwenci w branży” organizowane przez Biuro Karier Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-11 - Usługi cateringowe w ramach poddziałania 1.2 „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka na cele paszowe.
Dodano: 2024-05-09